- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Duomox w ciąży Chyba ją trochę poniosło... Oprócz mleka z czosnkiem możesz też pić mleko z prawdziwym miodem -mi zawsze pomaga
Zdrowo to ja się odżywiałam przed testem i powiem szczerze, że jak myślę o jakiejkolwiek sałatce, czy kotlecikach mielonych ze szpinakiem z grilla domowego i samych takich zdrowych nieprzetworzonych rzeczach to od razu mnie skręca Fuj.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Jesli chodzi o Duomox, to wczoraj podczas wizyty lekarz spytam czy mam uczulenia na leki. Odpowiedzialam, ze wlasnie na Duomox, bo kiedys mialam po nim wysypkę. Powiedzial mi, ze to jest bardzo wazna informacja, bo w razie choroby w ciąży lekarze na pierwszy rzut przepisują wlasnie Duomox.asiekasiek napisał:
Ale jestem padnięta, wymęczy mnie ten katar:/ a i wiecie co mi przepisała doktor... duomox bo nie wie co mi wypisać... oczywiście nie będę tego brała bo kurcze moim zdaniem takich mocnych antybiotyków nie powinno się brać w ciąży. Koleżanka dzwoniła do mnie i mi poleciła mleko z czosnkiem ichyba będę musiała przełamać się i wypić taką miksturę...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
ale się dzisiaj fatalnie czuje, mam zawalone gardło i nos ;/ a o dziwo wczoraj nigdzie nie wychodziłam więc nie wiem gdzie mnie tak złapało.
Zazanna co do zabiegu to szczegółów póki co nie znam. Dopiero na wtorkowej wizycie ginekolog ma mnie bardziej wtajemniczyć. Jedynie co mi powiedział to to, że w szpitalu spędzę przynajmniej tydzień, że podczas zabiegu nie będę miała czucia od pasa w dół i że niby ten zabieg nie oznacza, że będę zmuszona tylko do leżenia. Fakt, będę na pewno musiał się oszczędzać ale niby nie cały czas leżeć. Nie wiem sama...mnie ten zabieg ta czy tak stresuje, nie wyobrażam sobie mieć "tam" szwów i w ogóle... szczerze mówiąc ten zabieg bardziej mnie stresuje niż poród, który już jeden przeżyłam. Ale zobaczymy... dla takiego Skarbu chcę się poświęcić i muszę to przeżyć.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- gatta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Duzo zdrowka dla chorych mamusiek, jak ja bylam chora ostatnio tez mialam brac duomox ale jestem ucZulona. I bralam oscilokokcinum jakos tak sie pisze, polecam trzy dawki i pomogło po dwu tyg chorobie. I gratulacje dla mamusiek którym wszystko się uklada )
Ide spac:(
Boli was podbrzusze?
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basiek dla takiego skarba wszystko warto zrobić -choćbym miała leżeć te 9 m-cy to bym leżała -Choć w sumie i tak tylko leżę i śpię -.-'
Pewnie nawet nie będziesz tych szwów czuć
Pesq kropki na buzi też mi się porobiły, a włoski to na bank przez hormony, nie martw się, jak się unormuje to przestaną rosnąć, a te co masz się "wytrą"
Gatta mnie boli czasami tak troszkę zakłuje czy coś, ale nie tak żeby cały czas. Najczęściej to jak się źle położę, ale wystarczy, że zmienię pozycję i przechodzi..
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Kolejny dzień gdzie męczą mnie mdłości... nic nowego.
Gatta mnie boli podbrzusze chyba nawet codziennie. Bywa mocniej i lżej różnie, zauważyłam że nie sluzy mi leżenie na plecach bo zaraz gorzej się czuje.
Ja dziś zauważyłam że mam sucha skórę na piersiach, czym najlepiej smarować? Normalny balsam nawilżający może być?
Basiek jesteś naprawdę dzielna, podziwiam i trzymam kciuki
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
A co do balsamów w ciąży też chcę sobie kupić Palmers, tylko w rossmanie nie ma w ziko w aptece też nie ma;/ na allegro widziałam już nie pamiętam ceny. A ty za ile kupilaś pesq?
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Pesq ... dobre pytanie , jak długo. .
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Damy radę Kochane -jest po co się męczyć
A z tym położeniem suuper pomysł.. ja bym tylko dodała blisko toaletę i kogoś kto by nam donosił jedzonko :]
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa