- Otrzymane podziękowania: 100
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
Ale jakby nie było, to się nie stresuj. U mnie wg badania wyszło, ze ciąża jest o tydzień starsza, ale lekarz powiedzial, ze bierze pod uwagę ten termin miesiączki, wiec niby 7 teraz.basiek149 napisał: Sylwia-89 ja jak pójdę we wtorek to u mnie też będzie równo 7tydzień więc faktycznie tak jak mówisz może zobaczę coś więcej niż kropeczkę :] zobaczymy :]
i pewnie, że trzeba wierzyć, że będzie dobrze. we wrześniu wszystkie rodzimy i nie ma innego wyjścia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
Widziałam człowieczka z rączkami, nóżkami lub jakby to nazwać zalążkami kończyn. Jak wczesniej napisalam wg badania wyszło, ze ciaza jest o tydzień starsza. No i jak lekarz sprawdził od drugiej strony, to widac bylo jak tworzy się kręgosłup, taka kreseczka malutkaKasia888 napisał: Sylwia widziałaś człowieczka? z rączkami nóżkami i główką w 7 tygodniu?
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
basiek może takie pytanie nie na miejscu ale czemu poronilas w 22 tyg? kurcze tak jakoś sobie myślę że czekamy aby skonczyl się 1 trymestr a takie coś może zdarzyć się później...
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Asiekasiek kuruj sie, fajnego masz męża ze tak się opiekuje Tobą *( mój też taki jest)
Sylwia trochę nie bardzo ten lekarz ze nie każe ci nic mówić tak jakby z góry przewidywał ze coś może być nie tak
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
On chyba wszystkim tak mówi, bo pytalam koleżanki, która mi go poleciła, to tez jej tak mówił. Podejrzewam, ze woli nic nie obiecywać, szczególnie, ze miałam te problemy na początku. Zawsze lepiej sie pozytywnie zaskoczyć niż myśleć, ze jest super i się zawieść. Na szczęście ja juz nie biorę tego wszystkiego do siebie, bo im wiecej myślałam, tym wiecej dolegliwości miałam. Wydaje mi się, ze psychika ma mimo wszystko bardzo duży wpływ, bo odkąd nie czytam tych wszystkich informacji na innych forach to jakos tak mi lepiej25malinka napisał:
Sylwia trochę nie bardzo ten lekarz ze nie każe ci nic mówić tak jakby z góry przewidywał ze coś może być nie tak
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam nadzieję że znajdziesz ta choroba nie wpłynie negatywnie na maleństwo...
aha dalej w moim menu jest tylko chleb z masłem... zjadłam krupnik ale zaraz po nim nie dobrze mi się zrobiło:/
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kasia gratuluję -może wstawisz nam zdjęcie dzieciołka?
Sylwia mi też zawsze (aż dwa razy heh) muszą coś takiego walnąć, że się zmartwię. Oni chyba sobie nie zdają sprawy z tego, że np. mówiąc "ciąża jest zdrowa, żywa etc. -ale trzeba będzie tą ciążę kontrolować" sprawiają, że mnie dreszcze przechodzą, bo skoro trzeba kontrolować i on mi to mówi, a ja to przecież wiem, to może.. itd. -same wiecie jak działają nasze mózgi
Basiek a jak wygląda taki zabieg? Kurcze ale ja jestem zielona w tym wszystkim..
Ja mam dziś chyba ciut lepiej, mdliło mnie strasznie, ale zrobiłam sobie płatki z mlekiem i z każdą łyżką mdli mniej.. Aczkolwiek ogólnie mam mega problem z rozpoczęciem jedzenia rano :/
A w ogóle to na kolację zjadłam dwa jabłka bez skórki i mandarynkę i popijałam kefirem całość i mój "problem" się rozwiązał
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Kasia gratulacje,wzruszylam się!
Słuchajcie ja dzisiaj w nocy nie przespałam chyba całej jednej godziny. Tak bardzo bolały mnie piersi przy każdym ruchu, że masakra jakaś. Ogólnie mam je bardzo duże, a teraz zrobiły się ogromne i mega wrażliwe, mnóstwo żyłek, ehhhhh.. W dodatku oczywiście mdłości i drętwienie rąk... A poranek jak poranek znowu nie wiem czy cokolwiek jestem w stanie zjeść.. Kurcze okropny w moim wykonaniu początek ciąży..
A jakie Wy macie pomysły na śniadania? Co Wam "wchodzi"?
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Do picia tylko woda, najlepiej gazowana
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale jestem padnięta, wymęczy mnie ten katar:/ a i wiecie co mi przepisała doktor... duomox bo nie wie co mi wypisać... oczywiście nie będę tego brała bo kurcze moim zdaniem takich mocnych antybiotyków nie powinno się brać w ciąży. Koleżanka dzwoniła do mnie i mi poleciła mleko z czosnkiem ichyba będę musiała przełamać się i wypić taką miksturę...
Zazanna: kurcze jakby po takim miksturze nie ruszyło Cię to kurcze źle już by było
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174