BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #179808 przez Marta M
Basiu zmienilam 11 wrzesien :)

A do mojego meza wczoraj napisala kuzynka, ktora urodzila kilka tygodni temu, ze daje mu rade: zeby sie lozka mocno trzymal jak bede rodzic coby nie zemdlal..wystraszylo mnie to bardziej niz jego..
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #179810 przez Pyśkaaaa
Fanka aby poszlo szybko :) melduj nam tu co i jak :D

dziewczyny jak jeszcze nie macie pampersów to w rossmanie jest promo wychodzi po 55 gr i jesze sudocrem jest w promocji duże opakowanie juz mi coraz bliżej aby torbę spakować :P
13 lata 4 miesiąc temu #179817 przez Agusia83
A ja sie leciutko zdrzemnelam i czuje sie jak nowo na rodzona :laugh:

Fanka, kibicujemy Ci....oczywiscie, jesli bole beda sie coraz bardziej nasilac, to jedz wczesniej na ktg....

Basiu, spokojnie, przyjdzie czas i na nas :laugh: na pewno za niedlugo wszystkie sie rozpakujemy i maluszki beda z nami :laugh:

Monia, ja tez non stop mam skurcze spinajace....doktor mi wczoraj powiedziala, ze to wlasnie one rozwarlz moja szyjke....Widze, ze Wasi mezczyzni chcieliby juz miec maluchy przy sobie...a moj maz mi wczoraj powiedzial, ze wolalby by malutka posiedziala jeszcze chwilke, by moja szyjka spokojnie sie rozwierala...tak, ze jak pojdziemz rodzic to kilka cm bede do przodu :laugh: no i ze wowczas mnie nie rozerwie i porod bedzie lagodniejszy...nie wiem skad on takie rzeczy wie...ale zrobilo mi sie milo, ze mysli o mnie, bym w miare lagodnie przezyla porod i sie tak bardzo nie meczyla :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #179820 przez monika1984lodz
Dajcie spokoj chcialam sie umowic na ktg w szpitalu gdzie bede rodzila i nie chca mnie zapisac kurcze, bede musiala jechac i osobiscie z nimi gadac.Szok normalnie
polska sluzba zdrowia eh..... odsylaja jeden do drugiego i tak w kolko ... wrrrr wscieklam sie normalnie

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #179822 przez Agusia83
Monia, a dlaczego nie chca Cie zapisac?
13 lata 4 miesiąc temu #179824 przez monika1984lodz
nie wiem, cos tam baba pitoli, ze tylko pacjentki od ich lekarzy...

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #179829 przez Agusia83
Hmmm, nie chce mi sie wierzyc...moja ginka powiedziala, ze w kazdym szpitalu musza nam zrobic ktg...to ich obowiazek...
13 lata 4 miesiąc temu #179832 przez monika1984lodz
pojade tam jutro osobiscie i tyle...

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #179837 przez fanka
Monia- takie pieprzenie z tym ktg, mają obowiązek Ci zrobić, tyle, że od 1.07 czy 1.08 trzeba płacić 20 zł jeśli się na własna prośbę robi ale odmówić Ci nie mogą. Mój M jak widział mnie wczoraj przy tych bolesnych skurczach powiedział ostatecznie, że nie chce być przy porodzie bo mówi, że on już wczoraj w panikę wpadał , a co będzie jak będę mieć te właściwe. Może to i dobrze, szkoda żeby on się męczył przy mnie, a ja stresowała nim, że on bidak cały w nerwach. U mnie bez zmian. Idę pochodzić po schodach , może coś ruszy konkretniej :-)
13 lata 4 miesiąc temu #179841 przez monika1984lodz
no ja wiem ze musza, zreszta od 38 tc powinno sie chociaz raz w tygodniu robic...

Fanka to milego begania po schodach :)

ide polezec

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #179861 przez Mała
Witam.

No dziewczyny dzieje się tu u nas :laugh: Trzymam kciuki fanka, żeby się zaczęło.

Ja dalej leże, mama mojemu mężowi powiedziała, że ma mnie przypilnować, bo brzuch nisko i na twarzy zmieniona, więc już niedługo, ale lepiej żebym jeszcze troszkę wytrzymała. Teraz jak do wc wstaję to już wilkiem na mnie patrzy.
13 lata 4 miesiąc temu #179873 przez kasia79
Witam w piątek, ja już od rana was czytam ale dopiero mam chwilę żeby napisać.
Fanka dawaj szybciej na te ktg, bo tylko niepotrzebnie się stresujesz.

Nie mam dzisiaj siły, właśnie burza przyszła.
13 lata 4 miesiąc temu #179875 przez kasia79
jutro ja obchodzę 18tkę :)
13 lata 4 miesiąc temu #179895 przez bewipo
Ja właśnie czekam na tą burzę, bo chmurzy się, zdechnąć można z gorąca, a padać nie chce.
13 lata 4 miesiąc temu #179896 przez slowiczek
aaaaaaaaaaaale gorąco na dworze !!!, szok, wyszłam na chwilę na balkon ale szybko się cofnęłam :P

u mnie niby w szpitalu potrzebne jest skierowanie na ktg chociaż raz je wymagają a raz nie, nawet na SR położna nie była w stanie udzielić info jak to jest....ale powiedziała, że w razie czegoś nakłamać że coś boli i wtedy muszą zrobić :P
mój lekarz wczoraj w ogóle nie mówił mi nic o ktg, a miałam go zapytac ale ZAPOMNIAŁAM :/ tak jak zapomniałam poprosić go o receptę na jodid bo mi się skończył już jakiś czas temu.....ehhh, mam nadzieję, że ta pierdołowatość znika po ciąży :D

myślałam, że wstanę rano a tu może jakiś dzieciaczek będzie ale ciiiiiisza :P trzymam Fanka kciuki w dalszym ciągu za rozwój akcji :)

no i apetyt mam nieziemski, ciągle bym coś wsuwała :o
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka