BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179539 przez ewelinaa
Właśnie włączyłam "Rozmowy w toku" - obejrzyjcie!!!!
O surogatkach :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Jest jedna para - gdzie to gość wymyślił, że jego dziewczyna urodzi komuś dziecko za kasę, bo on ma długi, a ona się na to zgodziła :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #179543 przez pati-m
Właśnie patrzę. Do d... z takim kolesiem i nawet nie wiem kto głupszy - on czy ona.
13 lata 4 miesiąc temu #179545 przez pati-m
Nie rozumiem jak można nosić dziecko pod serduchem i nic do niego nie czuć, a ciążę i poród traktować jak one to powiedziały "jak usługę". :unsure:
13 lata 4 miesiąc temu #179553 przez fanka
Cześć Dziewczyny, ja jestem po wizycie i po stresach też. Ale pisze po kolei, więc zaczynam się rozwierać!! :-) rozwarcie na 1.5 palca, szyjka nisko, miękka tak powiedziała Pani doktor.I ogólnie się dziś pośmiałam na wizycie bo ginka miała jakiś humor dobry wyjątkowo i cały czas sobie żartowała- i tak "nakazała" mi rodzić 26-27 .08 .Bo po pierwsze ona ma wtedy dyżur w szpitalu więc mówi, że będzie mi raźniej, po drugie mówi, że mam już ciążę donoszoną, mały przekroczył już 3 kg i mówi, że termin rodzenia za tydzień byłby najlepszy. I tak żeby pomóc osiągnąć ten termin nakazała mi przede wszystkim dużo seksu i 3 razy mi to powtarzała ;-) do tego schody, sprzątanie itd :-)
a jak wróciłam do domu to trochę się sytuacja skomplikowała tzn. zestresowałam się, bo idę do wc , a tam cała bielizna i wkładka we krwi!! także ja za tel i dzwonię do ginki , a ona mówi, że mam się obserwować , przede wszystkim ruchy dziecka i czy krwawienie jest ciągłe czy tylko takie jednorazowe, ale ciągłego krwawienia nie mam, tylko później drugi raz taki wyciek, wraz z krwistym glutem, jakieś pół łyżeczki, znów tel do gin i ona mówi, że czop wylatuje, po badaniu jak ona tam to "naruszyła" to czop się ruszył. No ale mówi, że jeśli nie będzie skurczy, napinania się brzucha czy innych niepokojących objawów to dziś mam spokojnie siedzieć , a jutro na 16 na ktg tak na wszelki wypadek. No tot tyle, siedzę i czekam jak się sytuacja będzie rozwijać, ale jakoś czuję się nie pewnie, Męża na 3 zmianę nie puściłam bo wole go mieć pod ręką w razie czego.
13 lata 4 miesiąc temu #179554 przez pati-m
O matko! O matko! Fanka Ty chyba będziesz pierwsza! :ohmy: Zaczęłam się denerwować za Ciebie :) Dobrze, że męża nie puściłaś. Lepiej niech czuwa przy Tobie :)
Gdyby coś się działo to daj znać którejś z nas sms-kiem. Trzymam kciuki żeby w razie akcji "rozpakowywania się" wszystko poszło dobrze, łatwo i ze szczęśliwym rozwiązaniem :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #179556 przez fanka
hehe zawsze chciałam być numerem 1 ;-)
ale tak na poważnie to nie strasz mnie Pati, że będę pierwsza, kurcze mam trochę stresa, a brzuch teraz coraz bardziej napięty!! jeśli miałabym jechać do szpitala to żeby chociaż jechać już na poród i wrócić z Dawidem, a nie na badania, przetrzymanie przez 3 dni i do domu, tego się boję najbardziej...
13 lata 4 miesiąc temu #179557 przez basia89
Marta M no tak to jest łóżeczko z wikliny :) dostałam od znajomej, jej 3 dzieci się wychowała w nim, no i wcześniej jeszcze 2 :) trochę już posłużyło ale i tak jest w bardzo dobrym stanie :) a ma ok 18lat :cheer:

fanka jak ja ci zazdroszcze :) nie ma się czego bać :) już niedługo może maleństwo przytulisz :)

a ja czekam i czekam :) i nawet brzuś mi się nie obniżył ;) wyglądam jak bym piłkę łykła :silly: mały jest wysoko, rozwarcia brak :angry: więc ja nawet nie wiem czy ten mały mój planuje jakieś wyście na ten świat czy zamierza w brzuszku posiedzieć ile się da :lol: no i dzisiaj lekarz mi powiedział po raz drugi że chłopak będzie :silly:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179561 przez basia89
a i poprosiła bym o zmianę terminu porodu w suwaczku i w tabelce na 11 września :P
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179562 przez slowiczek
Uuuuuuuu Fanka szalejesz :D

ja też po wizycie ale bez takich rewolucyjnych informacji....mam już 14 kg na plusie, mała waży ok 2900 g, szyjka wyraźnie się skróciła, ma 1 cm o ile dobrze pamiętam ale bez żadnego rozwarcia, lekarz powiedział, że wszystko jest ok, chociaż jak zaczęłam przeglądać wydruk z usg to widzę że to moje dziecię ma jakiś mały obwód główki...zawsze miała ją jakąś mniejszą, mniej więcej o tydzień, czasem 1,5...teraz jest trochę więcej ale mam nadzieję, że to błąd pomiaru usg...zresztą mój gin chyba nie jest super specjalistą od usg - na te kluczowe zawsze wysyłał mnie gdzie indziej, u niego Natalia zawsze wychodziła mniejsza, także staram się nie martwić niepotrzebnie :)

teraz włączyłam sobie tryb leniucha bo zrobiłam sobie dziś spacer 5 km !!!! :D trochę mnie to zmęczyło :P
13 lata 4 miesiąc temu #179563 przez ewelinaa
Ktoś musi zostać PIERWSZĄ Mamusią :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:
Pewnie już za kilka dni się okaże KTO :S :kiss: :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #179564 przez Marta M
Oh gosh....FANKA, czytam Twojego posta wkolo i zaczyna dochodzic do mnie ze sie u nas zaczyna...az mi sie w glowie kreci...monitoruj nam tu cala sytuacje na biezaco :) Nie wiecie co u Gosi nowego??

Basiu ja uwielbiam przedmioty, ktore maja swoja historie :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #179567 przez slowiczek
basia,lepiej trzymać się terminu z OM a nie z pomiarów które po pierwsze są obarczone dużą granicą błędu a poza tym każdy dzidziuś jest inny :)
13 lata 4 miesiąc temu #179570 przez Marta M
Dokladnie basiu, slowiczek ma racje, nie kazde dziecko rodzi sie takie samo, ja tez trzymam sie terminu z OM, zreszta co wizyta na usg wychodzi mi inny termin..ale to normalne..z nozek wyszedl mi 5 pazdziernik, czyli w ciazy musialabym byc rowne 10 miesiecy, haha..
13 lata 4 miesiąc temu #179574 przez fanka
no właśnie wie ktoś co u Gosi??
i co z Beti? zawsze aktywna na forum, dziś coś z rana napisała i cisza... może Beti już na porodówce?? ;-)
13 lata 4 miesiąc temu #179576 przez mgielka22
Fanka ale super, daj nam koniecznie znac jak tylko akcja sie zacznie :D moze zrob od razu porod on line :P

A ja nie chce rodzic wg OM :P bede sie starac szybciej bo chce we wrzesniu sie zalapac :P

A wie moze ktoras ile jeszcze zostalo nierozpakowanych laseczek na sierpniowkach???
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia