- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
To ewelina bardzo bym Cie prosila zebys jutro podala, ja trzymam sie od poczatku terminu 5 wrzesien wiec jestesmy teoretycznie w tym samym wieku ciazowym...Powodzenia na wizycie
Ok, jak tylko wrócę jutro do lekarza to dam znać co i jak
Ja też trzymam się terminu 5.09, bo termin z pierwszego usg, z om 15.09 - ale jest mało prawdopodobny, bo zaszłam w ciążę praktycznie zaraz po odstawieniu tabletek, lekarz stwierdził, że 5.09 jest bardziej "realny"
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Myslalam ze dzis zaprzoduje a tu Mala zaszalala
Ja probowalam po wczorajszej wizycie sie tu wbic ale nic z tego. ERROR! A widze ze Wy normlanie pisalyscie!! Niesprawiedliwe No wiec tak: u mnie na ktg kilka malutkich skurczy o sile co najwyzej 30. Odczuc praktycznie zero. Mnie tylko w nocy bola krzyze jak na @, a na ktg nigdy wiec nie wiem czy ja sie w nocy "skurczam" tylko czy co..Jesli chodzi o wymiary i wage to:
HC: 320.1mm 36t+1d
AC: 309.1mm 35t+0d
Jestem w 37t+3d ale od poczatku mowili ze wczesna ciaza takze to pewnie ta roznica tygodniowa...gorzej z nozkami:
Nozke miala dwa razy mierzona i wyszlo:
FL(1): 63.8mm 33t+0d
FL(2): 66.3mm 34t+1d
I waga z FL(1) to: 2421g
Waga z FL(2): 2521g
U mnie w zeszły poniedziałek było 36+4 a wymiary:
HC 324 mm, 35+1d
AC 333 mm, 37+1d
FL 75mm, 38+3d
Więc też mam spore różnice, ale pytałam kilku lekarzy i powiedzieli, że to jest ok...
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to Twoje dziecko dlugonozne bedzie A moje bedzie mialo spora glowke..ale wedlug mnie to normalne takie rozbieznosci, zreszta naprawde trudno jest lekarzowi podac w miare dokladny wynik zalezy gdzie krzyzyk postawi a mm w ta czy w ta strone daje juz spore rozbieznosci...a wyczytalam jeszcze, ze: Średnia masa urodzeniowa dla polskich dzieci mieści się między 3250 a 3400 g, średnia długość ciała to około 50 cm. Chłopcy bywają ciężsi od dziewczynek o około 250 g i są o mniej więcej 5 procent dłużsi. Gdy noworodek waży mniej lub 2500 g, mówi się, że ma małą wagę urodzeniową. . To my prawdopodobnie te 2,5kg zdazymy przekroczyc bo jakos tak oscylujemy teraz
Oj beti..czyzby u Ciebie sie powoli rozkrecalo?? Ja mam jeszcze zazywaz magnez przez kilka dni
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale se dziś pospałam... wstałam zrobiłam mojemu K sniadanko i poszłam dalej spać aż do teraz w nocy mnie tylko wizyty w toalecie meczyły... dziewczyny czy wam też tak w nocy gorąco
Beti gratuluje 39 tc
Gosia 3mam kciuki za Jagódkę niech jeszcze chwilkę posiedzi
MartaM ja myślę że bedzie dobrze i już to pisalam ale taka uroda Mai sama mowisz ze nie ma po kim być duża
aha i ja jeszcze nie chcę rodzić jeszcze kącik Franka nie gotowy wszystkiego nie mamy
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
monika jak by to zaskoczenie sie dziedziczyło, to na pewno mam duże szanse na suprisa
raczek dzięki za pamięć, rzeczywiście czas minął tak szybko, aż trudno uwierzyć
beti to już lada dzień możesz mieć swoje maleństwo w ramionach
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pyśka ja potwierdzam, mnie w nocy jest gorąco przed ciąża zawsze spałam po kołdrą, nieważne czy lato czy zima a teraz śpię w ogóle bez kołdry i oczywiście z otwartym oknem...bez poduszki w sumie też, mam rogala
Martakażdy dzidziuś jest inny, to nie są jakieś ogromne rozbieżności więc moim zdaniem nie ma co się martwić a co do terminu porodu to ja bym się trzymała tego z OM
ja zaraz zmykam pod prysznic, czeka mnie zaawansowana akrobatyka = idę się ogolić a na 13.30 mam gina, także umieram z ciekawości co mi tam dziś powie
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aj slowiczku to tez moze Twoja ostatnia wizyta Powodzonka i napisz jak wrocisz
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słowiczku daj znać jak po wizycie
a co do pocenia to myśłałam że cos ze mną jest nie tak.... też śpie na tym rogalu