BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #179954 przez Pyśkaaaa
dzięki dziewczyny i ja tak zrobie poszukam cos tylko do porordu a tamte dwie do karmienia... ludzie ja chyba nigdy nie spakuje tej torby ciągle cos pod górke ech...

MartaM to Ty uważaj na siebie krzycz jak by co bo to nie ma żartow...
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #179955 przez mgielka22
Ale jest tak w ciazy z tego co mnie uczyli ze puls jest wysoki, wazne by cisnienie bylo w normie
:)
13 lata 4 miesiąc temu #179957 przez Pyśkaaaa
ja mam zazwyczaj niskie cisnienie :(
13 lata 4 miesiąc temu #179959 przez sylka
Dlatego ja chciałam rodzić z mężem. Jakby co to jest ktoś pod ręką. Obawiałam się o serce a nie myślałąm że mogę wczęsniej zacząć rodzić. I tak od 32 tc lezałam z podtrzymywaną na hamulcu akcją podrodową. Przy porodzie z serduchem było oki teraz biorę leki na tarczycę bo okazało sięjuż w ciąży że problemy z sercem powodowała tarczyca. W cześniej lekarze nie potrafili ustalić przyczyny a serce w spoczynku waliło po 150-160. W ciązy 2 razy byłam na pogotowiu gdzie podawali mi leki na zbicie i doraźnie w razie czego miałam chyba przepisany Isoptin i coś jeszcze. Wcześniej brałam betalock ale jego w ciąży nie można przyjmowac.
13 lata 4 miesiąc temu #179961 przez Marta M
to dobrze sylka ze nic sie nie dzialo podczas porodu z sercem, mam nadzieje ze u Ciebie kasiu tez ;) I u mnie tez musi byc dobrze, wierze ze ktos nade mna czuwa i nad nami wszytskimi :)

Ciekawe jak Mysza po weselu??
13 lata 4 miesiąc temu #179965 przez Agusia83
Ja to bym chciala bysmy wszystkie mogly rodzic sn i tym samym szybko dojsc do siebie po tak meczocym maratonie :laugh: Trzymam kciuki za wszystkie nasze serducha :laugh:

Marta, juz poszukam tel i Ci napisze, bo szczerze, zapomnialam gdzie go mam :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #179974 przez mgielka22
Mysza pewnie odsypia weselicho :D

Oj Agus ja tez chce zeby to bylo szybko i SN ale odejrzewam ze jak zobaczymy nasze cudaczki to zapomnimy o bolu i wszytskim innym bo nie bedziemy widzialy swiata poza maluchami :D
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179980 przez ewelinaa
Witam :)

Fanka - akcja rozkręca się na całego, trzymam kciuki :kiss: :woohoo: :kiss:

Ja jestem po wizycie, lekarz pobrał wymaz na tego paciorkowca - w czwartek mam zadzwonić po wyniki. A poza tym wszystko idealne, wyniki morfologii tak dobre jakbym nie była w ciąży :laugh:
Marta - tak jak obiecałam podaję dokładne wymiary córci:
BPD - 9,21 cm 37w3d
HC - 33,42 cm 38w1d
AC - 32,33 cm 36w2d
FL - 7,34 cm 37w4d

waga: 3068 :woohoo:

I mam już umówiony termin cesarki: 5.09 :woohoo: :woohoo: :woohoo: czyli na suwaczku odlicza się czas do godziny 0 :ohmy: :ohmy:

Gdyby coś wcześniej zaczęło się dziać mam przyjeżdżać i będzie zrobiona wcześniej, kontrolnie mam przyjść 29.08 i 01.09 na KTG.

I jeszcze dostałam od lekarza taką kartę liczenia ruchu płodu wg Cardiff - taka tabelka, w której od godziny 9 mam zacząć liczyć ruchy dziecka, jak już będzie ich 10 to zaznaczam o której godzinie, jeżeli następnego dnia mniej więcej o tej samej porze nie będzie tych 10 ruchów to mam dzwonić do lekarza i pewnie jechać na ktg. Także wszystko pod kontrolą :)
13 lata 4 miesiąc temu #179982 przez mgielka22
No to super Ewelinka :D gratulacje i 5 bedzie dzidzius :D
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179983 przez Agusia83
Ewelinka, ale masz spora corcie :laugh: pieknie rosnie :laugh: a wymary extra....no i wiesz kiedy bedziesz miala kruszynke przy sobie :lol: fantastycznie...
13 lata 4 miesiąc temu #179986 przez mgielka22
To corcia Ewelinki a nie Fanki :P
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179987 przez Agusia83
Mgielka, wiem, juz sie poprawilam....chcialam napisac Ewelina a tak mi dzis Fanka chodzi po glowie, ze sie pomylilam:P

I mnie sie wydaje, ze skoro teraz tyle wazy...to 5 wrzesnia pewnie bedzie miala ponad 3,5kg :laugh:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179988 przez ewelinaa
Dzięki dziewczyny - cieszę się, że mam konkretny termin, można wszystko przygotować no i w końcu psychicznie się przygotować :silly: Bo na razie mimo wszystko jakoś ciężko to sobie wyobrazić B)

A teraz wzięłam się za składanie bujaczka, bo mąż będzie późno, a ja jestem niecierpliwa i nie mogę się doczekać jak to będzie działać :silly: :blink:

I oglądam "Ciążę z zaskoczenia" ten program cały czas mnie zadziwia i śmieszy :lol: :lol:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179992 przez Agusia83
Hahaha :laugh: a ja mam bujaczek od miesiaca i jakos mi nie przyszlo do glowy, by go rozlozyc....baaa...by go wyprac :silly: i lezy gdzies w szafie :silly: ale ja mam skleroze....ta ciaza to naprawde dziala negatywnie na myslenie

leci teraz na tlc?
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179994 przez ewelinaa
Agusia - lekarz mówił, że będzie ok. 3500 :)

Ja urodziłam się 2650, mąż 4100 - więc to tak mniej więcej pośrodku :woohoo:

I tak bałam się,że będzie wielka, bo mąż ma trójkę rodzeństwa - każde urodziło się między 4-5 kg, a jego siostra urodziła dwoje dzieci po prawie 5 kg i ok. 60 cm :ohmy:

Tak, na TLC :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka