BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #180147 przez mgielka22
Megi ja tez bralam femibion ale sie przerzucilam na vitamin plus mama z Olimpu bo taniej a ten sam sklad :P ale biore dalej ponoc po porodzie tez warto brac :) Widzisz Beti a tak sie strofowalas :D dowiesz sie po porodzie jaki bedzie duzy :D ja tez chce juz rodzic :P
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #180154 przez beti
Ja Femibion 2 kupuję przez Allegro i jest duuuużo tańszy, ale też już zrobiłam zapas na czas karmienia...
13 lata 7 miesiąc temu #180160 przez bewipo
Ja biorę prenatal i żelazo.
13 lata 7 miesiąc temu #180164 przez slowiczek
a ja nie biorę :)
13 lata 7 miesiąc temu #180166 przez monika1984lodz
Nie ma mnie troche a tu prosze, Gosia startuje, Fanka juz w trakcie hihi , no naprawde :)

Beti widzisz nie taki Fifi wielki jak mowia hiihi :)

U znajoych jest taka mala Niunia co ma 6 miesiecy hi mala smieszka :) tak sie ubawilysy dzisiaj hihi niedlugo moja bedzie taka fajna :) juz sie doczekac nie moge.

Pewnie juz spicie , to i ja ide polezec bo o spaniu to puki co moe zapomniec :)
Buziaczki Dziewuszki :kiss: :kiss: :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #180167 przez Agusia83
A ja nie spie :laugh: Wlasnie znajomi poszli od nas...i trza isc do lozeczka :laugh:

Z witamin na zazywam femibion...taki uniwersalny od planowania ciazy, po ciaze i do karmienia piersia...za 2 listki place 26zl...a wczesniej jak kupowalam femibion 1 lub 2 to placilam za 1 listek (czyli witaminki na miesiac) 32zl....

Ogladam teraz "Egzorcyzmy Emilii Rose"...straszny film, na autentycznych faktach, ale go bardzo lubie...zreszta ja uwielbiam horrory :lol:

Moja malutka rano byla niemrawa...a teraz ciagle buszuje w brzuszku :laugh: nawet wowczas jak brzuch mi sie spina...wtedy to troche boli :silly:
13 lata 7 miesiąc temu #180168 przez slowiczek
Ja tez nie spie :)

Agusia, moja artystka to samo :D w dzien cichutko a caly wieczor dokazywala i nie zanosi sie na koniec harcow :p
13 lata 7 miesiąc temu #180169 przez mgielka22
Czesc Kochane :)

A ja nie spie od pol godziny, glod mnie obudzil i musialam platki z mlekiem se zrobic :P

Dzis zaczynam 35 tydzien, zdecydowanie za wolno mi ten czas smiga :P

Jeszcze nie wiem co dzis bede robic :P

Ale wiem ze jutro wybieram sie na targi mother&baby dla kobitek w ciazy :D

Buziaki dla wszystkich :)
13 lata 7 miesiąc temu #180175 przez ewelinaa
witam i ja :)

Wpadłam tylko na chwilkę sprawdzić czy nie ma żadnego wrześniowego maluszka ;)
Ale jak widzę na razie cisza :)

Jem szybko śniadanko i na 9 lecę do fryzjera, później zakupy, a na 15 idziemy na ślub znajomych - strasznie namawiali, żeby przyjść na wesele, ale nie dam rady. W końcu za 2 tygodnie rodzę :ohmy:

Miłego dnia dziewczynki :kiss:

Mgiełka - zazdroszczę targów, u mnie nic takiego nie ma :angry: Najbliższe były w Warszawie, ale to jednak 180 km, więc sobie darowałam. Ale na pewno warto się wybrać :)
13 lata 7 miesiąc temu #180188 przez megi2501
Dzięki Kobitki za informację. Ja też femibion kupuję na allegro bo jest prawie 30zł tańszy niż w aptece :ohmy:

A co mi tam- pochwale się, co kupiłam od dziadków wczoraj:) Bo to Oni sponsorowali:

allegro.pl/amy-kangurek-beciki-rozki-i1753940990.html

allegro.pl/amy-posciel-rodzinka-kangurka...zek-i1774064562.html

allegro.pl/lozeczko-drewex-julia-ii-sosn...rac-i1754439291.html

allegro.pl/amy-przescieradlo-bawelniane-...rac-i1732924787.html

A dla siebie:
allegro.pl/biustonosz-roxy-do-karmienia-...ory-i1777260474.html

Jak dzisiaj Wasze samopoczucie :unsure:

My jedziemy z mężem i bratem na ryby i grilla. Ostatnio tylko sprzątanie, szykowanie wszystkiego pod małą. Teraz weeekend odpoczywamy :)
Miłego weekendu :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 7 miesiąc temu #180192 przez katy25
czesc dziewczynki

nie było mnie 3 dni a tu takie wieści!
Gosia, Fanka trzymam kciuki!! no, no rzeczywiście jak dobrze pójdzie to jeszcze w sierpniu będziemy miały wrześniowe maluchy!

Ja miałam wczoraj wizyte, wszystko wporządku. Serduszko biło książkowo, 144:)
Przytyłam już 14 kg!! :angry: Pobrał mi wczoraj jakiś wymaz z pochwy i z odbytu i mam mieć to przy po porodzie. U mnie jak narazie nic nie wskazywało na cokolwiek, abym miała rodzić wcześniej. Powiedział mi 3 objawy, kiedy mam jechać do szpitala
1. skurcze regularne od godziny co 10 min
2. plamienie
3. odejście wód

Ponadto pocieszył mnie, że 2 poród powinnam przejść lekko i szybciej bo przecież Ines rodziłam ponad 16h. Powiedziałam mu, że trzymam go za słowo:):)bo coraz częściej myślę o porodzie i coraz częściej sie boję... szczególnie, że ten 1 poród to była katastrofa...

Powiem Wam, że jakoś od 1,5 tyg. bardzo opadłam z sił, jest mi mega ciężko, nogi i ręcę mi puchną jak balony i mam skurcze w pochwie. Ciągnie mnie tam jak cholera...
Ale niech Sami będzie cierpliwy i chociaż do 10 września niech siedzi:) Nie mam nawet popranych ubranej ani torby przygotowanej... wczoraj dopiero zamówiliśmy pralkę i po niedzieli zaczynam wielkie pranie!!

My mamy wesele 17 września ale też sie właśnie zastanawiam czy pójdę?? Czy tylko do kościoła??
ewelina a Wy dajecie jakieś pieniążki jak tylko do kościoła?? Bo chyba sie nie daje? Oni dopiero jutro u nas beda dac nam zaproszenie bo przez tą budowe nie mieliśmy sie kiedy spotkać ale musze to przemyśleć, bo jak mają mi tak nogi puchnąć to i tak sie nie rusze zza stołu...

Oj tak...

Ide sie jeszcze położyć bo coś nie dospałam...
miłego dnia dziewczynki
13 lata 7 miesiąc temu #180196 przez pati-m
Witam weekendowo!
Wczoraj nie mogłam być z Wami bo coś mi net szwankował, ale już nadrabiam :)

beti - gratuluję dużego Fifika :woohoo: Na pewno bedzie zdrowy, śliczny chłopczyk :)

fanka - ja Ci już zazdroszczę, że niedługo będziesz po wszystkim i maluszek będzie przy Tobie :)

megi - cuuuudna ta posciel! Straszie droga, no ale jak dziadki sponsorowały, to czemu nie :silly:

U mnie tradycyjnie ciężka noc, wykończy mnie ta zgaga i upały :angry: Dziś chyba jednak bylam wyjątkowo marudna, bo mąż powiedział, że daję mu przedsmak tego jak będą wyglądały noce z Kacprem :blink: :silly:
Też planujemy wybrać się po południu na grila do znajomych, może to będzie ostatni wypad w dwupaku? :silly: Jejku jak ja już bym chciała urodzić :)
13 lata 7 miesiąc temu #180203 przez beti
Cześć dziewczynki z rana :)

Megi, ale poszalałaś ze ślicznościami :)
A ja się dziś za porządki biorę, bo nie wiem jakim cudem u nas non stop się tak szybko bajzel robi :(
13 lata 7 miesiąc temu #180204 przez pati-m
beti - bo bałagan to zawsze robi się sam, a potem człowiek zaskoczony :silly:

Prośbę mam - podrzućcie jakiś pomysł na obiad bo mam zaćmienie, tylko żebym nie musiała stać pół dnia przy kuchni, bo jakoś nie mam dziś do tego zapału :)
13 lata 7 miesiąc temu #180205 przez katy25
dziewczyny, czy kazda z Was kupowała becik dla maluszka??
bo jakos nie wiem czy kupować czy nie???
megi śliczna pościel!

Ja Wam wstawię fotki pokoiku Samiego jak odszukam kabelek...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia