- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210261 przez beti
U nas na SR mówili, żeby wybudzać dziecko łaskocząc w policzek, pod bródką, w stopy, albo odbić i przystawić jeszcze raz...tak aby łącznie było 10-15 minut aktywnego ssania, są też dzieci, które na noc lubią być najedzone pod korek i wtedy po cycu można dać jeszcze troszkę mleczka mm...
ale nie wynika to z tego że masz zły pokarm albo coś, po prostu może byc z niej leniuszek przy ssaniu...
możesz też po nakarmieniu spróbować coś odciągnąć z piersi, będziesz wiedziała czy jeszcze leci, czy nie...
a czytałaś może tą książkę Język Niemowląt??
ale nie wynika to z tego że masz zły pokarm albo coś, po prostu może byc z niej leniuszek przy ssaniu...
możesz też po nakarmieniu spróbować coś odciągnąć z piersi, będziesz wiedziała czy jeszcze leci, czy nie...
a czytałaś może tą książkę Język Niemowląt??
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez beti.
Temat został zablokowany.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu #210262 przez Agusia83
Oj nie czytalam...ale Beti jak ona skonczy jesc to biore piers i patrze czy leci mleko...no i leci.... ale ona naprawde duzo ssie, bo slysze jak polyka...tylko moze jej malo? niby teraz powinna zjadac kolo 90-110ml...ale przeciez nie da sie zmierzyc ilosci mleka wypijanego przez niemowle?
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210263 przez beti
No to po pierwsze polecam książkę, dziewczyny na sierpniu sciągały ją z netu w pdf...naprawdę dobra i rady działają, jest tam też sporo o normowaniu jedzenia....
A po drugie w takim razie na pewno masz wystarczająco mleka, a ilość można zmierzyć tylko odciągając i dając butelką swoje... ale na Twoim miejscu bym się nie zamartwiała a spróbowała może ją trochę pooszukiwać np. smoczkiem?? Ja myślę, że się malutka może męczy przy ssaniu i troszkę jej może braknąć...a może ją brzuszek boli, albo jest podziębiona i marudna??
A po drugie w takim razie na pewno masz wystarczająco mleka, a ilość można zmierzyć tylko odciągając i dając butelką swoje... ale na Twoim miejscu bym się nie zamartwiała a spróbowała może ją trochę pooszukiwać np. smoczkiem?? Ja myślę, że się malutka może męczy przy ssaniu i troszkę jej może braknąć...a może ją brzuszek boli, albo jest podziębiona i marudna??
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210267 przez beti
A i jest drugi sposób sprawdzenia ile zjada ale wymaga dość dobrej wagi...kładzie się dziecko na nią przed karmieniem i od razu po, we wszystkich ciuszkach i w pieluszcze i trzeba zobaczyć jak się waga zmienia, czyli, jeżeli przybierze 100g to znaczy że 100 ml zjadła... Ja tak miałam przez dobę w szpitalu i tak mi pielęgniarki kazały kontrolować karmienie
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210270 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Agus wklejam link do ksiazki sama sobie pobralam i jak sie uda to przeczytam
www.przeklej.pl/plik/jezyk-niemowlat-pdf-0024rp0fmbq4
www.przeklej.pl/plik/jezyk-niemowlat-pdf-0024rp0fmbq4
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210302 przez gosia2324
Agusia juz to chyba pisalam, dzeci sa cwane i wiedza ze nocny pokarm jest bardziej treściwy i wartościowszy wiec go częściej jedzą ( choć nie wszystkie)
ale moja gwiazda tez tak ma.
dziś w nocy może spalam 3 godz wszystkiego .
Dopiero od 5.30 do 8.300 sie przespałam,
Jagoda nie płakała, porostu jadła i nie zasypiała,
myślę ze meczy ja tez ta kupa nie robiona juz 5 dzien,
Dziewczyny a jak Wasze dzieci zasypiają np w dzien, wystarczy odłożyć je do wózka czy łóżeczka ze smokiem i koniec ?
ale moja gwiazda tez tak ma.
dziś w nocy może spalam 3 godz wszystkiego .
Dopiero od 5.30 do 8.300 sie przespałam,
Jagoda nie płakała, porostu jadła i nie zasypiała,
myślę ze meczy ja tez ta kupa nie robiona juz 5 dzien,
Dziewczyny a jak Wasze dzieci zasypiają np w dzien, wystarczy odłożyć je do wózka czy łóżeczka ze smokiem i koniec ?
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210320 przez beti
Gosia, a może trzeba jej troszkę pomóc z tą kupką? Jakimś czopkiem glicerolowym albo czymś, może podpytaj w aptece, bo to strasznie długo i na pewno się męczy bidulka....
Odkąd Fifik zaczął zwracać uwage na to co jest wokól niego to włączam mu karuzelkę w łóżeczku i on sam zasypia... no i stosuję się do rad tej książki czyli np. jak płacze to idę i do niego mówię głaszcząc po główce, a dopiero jak to nie pomaga to go biorę na ręce, przytulam i uspokajam, jak się wyciszy (ale nie zaśnie!) to go odkładam spowrotem do łóżeczka, czasem się nalatam tam i z 10 razy, ale mam wrażenie, że z każdym razem coraz mniej i teraz już w zasadzie jest wrzask tylko jak smok wypadnie...no i ew. jak się kolka przypałęta...
Odkąd Fifik zaczął zwracać uwage na to co jest wokól niego to włączam mu karuzelkę w łóżeczku i on sam zasypia... no i stosuję się do rad tej książki czyli np. jak płacze to idę i do niego mówię głaszcząc po główce, a dopiero jak to nie pomaga to go biorę na ręce, przytulam i uspokajam, jak się wyciszy (ale nie zaśnie!) to go odkładam spowrotem do łóżeczka, czasem się nalatam tam i z 10 razy, ale mam wrażenie, że z każdym razem coraz mniej i teraz już w zasadzie jest wrzask tylko jak smok wypadnie...no i ew. jak się kolka przypałęta...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez beti.
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210369 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Jest jeden sposob na kupke ale ja osobiscie mam obawy- poprostu boje sie to robic.
Potzrebny jest zwykly termometr i oliwka i trzeba delikatnie w pupke wsadzic.Na wlasne oczy widzialam u Nunulki jak moja ciotka ktora jest pediatra to zrobila, efekt prawie natychmiastowy.
Nuna jedzie dzisiaj odwiedzic swoje rodzenstwo cioteczne
Potzrebny jest zwykly termometr i oliwka i trzeba delikatnie w pupke wsadzic.Na wlasne oczy widzialam u Nunulki jak moja ciotka ktora jest pediatra to zrobila, efekt prawie natychmiastowy.
Nuna jedzie dzisiaj odwiedzic swoje rodzenstwo cioteczne
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210381 przez bewipo
Witam dziewczyny.
Ja też polecam język niemowląt, chociaż dopiero zaczęłam czytać. Jak ja żałuję, że wcześniej tej książki nie kupiłam... Teraz widzę ile błędów popełniłam z niewiedzy... Agusia naprawdę poczytaj i ze spokojem, bez nerwów i płaczu, daj sobie czas na unormowanie wszystkiego. Ja od dzisiaj staram się powoli obserwować, rozumieć i reagować odpowiednio. Jeszcze marnie mi idzie, ale wierzę, że dam radę zapanować nad wszystkim
Ja też polecam język niemowląt, chociaż dopiero zaczęłam czytać. Jak ja żałuję, że wcześniej tej książki nie kupiłam... Teraz widzę ile błędów popełniłam z niewiedzy... Agusia naprawdę poczytaj i ze spokojem, bez nerwów i płaczu, daj sobie czas na unormowanie wszystkiego. Ja od dzisiaj staram się powoli obserwować, rozumieć i reagować odpowiednio. Jeszcze marnie mi idzie, ale wierzę, że dam radę zapanować nad wszystkim
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 3 miesiąc temu #210400 przez Mała
Witam kobiety.
Moja Olka dzisiaj w nocy ludzkie pojęcie przeszła, wstała ok 1 i poszła spać o 4, widziałam że była zmęczona, ale za diabła nie pozwoliła się położyć do łóżeczka, ryczała jak szalona, wstała na jedzenie o 5:30, potem o 7, a teraz po wielkich bojach śpi. Zastanawiam się czy z tego przeżarcia nie boli jej brzuszek, bo strasznie się pręży, wije, uleje/zwymiotuje a potem straszne bąki puszcza i dopiero się uspokaja. Możecie mi jakieś kropelki polecić?
Książka "Język niemowląt" fajna, ale ja nie umiem jej jakoś zastosować, Olka się nie daje. Głód i zmęczenie rozpoznaję, a reszty nie bardzo.
Agusia ja Cię bardzo dobrze rozumiem, z Kamilem było jakoś prościej, mimo że był pierwszym dzieckiem. Też sama jestem na siebie zła i czuję się jak wyrodna matka.
Moja Olka dzisiaj w nocy ludzkie pojęcie przeszła, wstała ok 1 i poszła spać o 4, widziałam że była zmęczona, ale za diabła nie pozwoliła się położyć do łóżeczka, ryczała jak szalona, wstała na jedzenie o 5:30, potem o 7, a teraz po wielkich bojach śpi. Zastanawiam się czy z tego przeżarcia nie boli jej brzuszek, bo strasznie się pręży, wije, uleje/zwymiotuje a potem straszne bąki puszcza i dopiero się uspokaja. Możecie mi jakieś kropelki polecić?
Książka "Język niemowląt" fajna, ale ja nie umiem jej jakoś zastosować, Olka się nie daje. Głód i zmęczenie rozpoznaję, a reszty nie bardzo.
Agusia ja Cię bardzo dobrze rozumiem, z Kamilem było jakoś prościej, mimo że był pierwszym dzieckiem. Też sama jestem na siebie zła i czuję się jak wyrodna matka.
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #210419 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Mala z ropelek to najlepsze sa sub simplex ale trzeba zamowic i czekac na przesylke a puki ichnie masz to esputicon tez jest dobry
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona