BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #210939 przez Agusia83
Sylwia, ale piekne malenstwo :laugh: dzieciaczki sa cudowne :laugh:

U mnie byla dzis polozna....rana goi mi sie pieknie...jeszcze tylko 2 dziurki mi zostaly, ktore juz ziarniniuja i za niedlugo nie bede czula, ze kiedys rodzilam i bylam przecinana..do tego siostra oceniala rozwoj malej i pielegnacje i wszytsko wyszlo na 5...co prawda pepowinka jeszcze jest i cos nie chce sie zasuszac, ale jak pojdziemy na kolejna konsultacje do chirurga wowczas dowiemy sie co dalej...najwazniejsze, ze zadne zakazenie sie nie wdaje...No i polozna chcac obejrzec pepek, musiala Emilcie obudzic i dopiero teraz poszla spac...wiec tez super, 2,5h znow czuwala :laugh: oby noc byla podobna jak wczoraj...

Monia, bardzo nieladnie zachowal sie M. Przeciez wiadomo, ze w ciazy nikt by Cie nie zatrudnij, a teraz Emilcia jest za mala bys ja zostawila i poszla do pracy...Mysle, ze palnal glupote nie zastanawiajac sie nad tym co mowi...przemysli i przeprosi...A dziewczyny tez maja racje...wiedzial, ze za niedlugo powiekszy sie rodzina to tak czy siak trzeba na nia pracowac...a przyjdzie czas, ze i Ty dostaniesz prace...Ale tak szczerze mowiac, przydalby mu sie porzadny kopniak w sam zadek....
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #210944 przez megi2501
Sylwia GRATULUJĘ i ja :)

Od wczoraj mam te krople i wydaje mi się, że jest lepiej. Ale zobaczymy. Mi kolega kupił w Niemczech, więc nie znam strony, z której można zamówić.

Mój też nie przewijał ani razu, bo mówi, że się boi. Ale kąpie ze mną i jak ma kolkę to nosi małą. Nawet częściej niż ja ją uspokaja, więc nie mogę narzekać.

Dziś zamówiłam tą polecaną książkę :)

Dziewczyny kąpiecie codziennie swoje maluszki :unsure:
13 lata 3 miesiąc temu #210948 przez Agusia83
Megi, mnie sie 2 razy zdarzylo, ze nie kapalismy Emilci...raz jak maz pozno wrocil a druga raza jak musielismy jechac ze mna do spzitala, bo szwy mi sie rozeszly...ale tak, to codziennie...ale wiem, ze opinie na ten temat sa bardzo rozne...ciotka meza mowila, ze w ktoryms kraju kapia dzieci raz na tydzien i to w mleku matki....glupota dla mnie....ale dla innych moze byc to rewelacja....
My staramy sie codziennie myc maluszka, chociaz, ze nie za bardzo lubi ten rytuał.
13 lata 3 miesiąc temu #210951 przez pati-m
Sylwia - prześliczna kruszynka :) Jeszcze raz gratuluję :)
Tu masz stronkę, z której te kropelki możesz zamówić www.sabsimplex.pl/

Mój Kacper właśnie zasnął po 3-godzinnym czuwaniu :) Zmienia się w oczach, każdego dnia coś nowego, coraz mniej śpi i coraz więcej rzeczy go interesuje :lol:

Ja kąpię z mężem małego co 2-gi dzień, tak mi poradziła i położna i pediatra. No chyba, że jest sytuacja awaryjna typu kupa na plecach :silly: A ostatnio to mu się trafiło, że był 2 razy wykąpany w ciągu jednego wieczoru, bo pod koniec pierwszej kąpieli mój misiek się wyluzował i zrobił kupę do wanny :woohoo: No, więc tatuś wylał wodę, umył wanienkę i kąpiel rozpoczęła sie od nowa, hihihi :lol:

A ja dziś jadę z małym do dermatologa bo już od ponad tygodnia ma na buzi dziwne krostki. Na początku miał na czole, ale zniknęły, a teraz ma ich mnóstwo na policzkach i powoli już na uszka wchodzą i szyję, więc wolę żeby specjalista to obejrzał. Miałam iść do pediatry, ale oni to podobno od razu krzyczą, że to skaza białkowa, więc wybraliśmy dermatologa.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210952 przez pati-m
A to dzisiejszy łobuziak podczas rozmowy z samym sobą :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210966 przez Agusia83
Pati, ale slodziaczek z Twojego synka :laugh: a jaki zaspany krolewicz w nosiedlku :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #210971 przez pati-m
Agusia - śpiąca królewna z Emilki :)
13 lata 3 miesiąc temu #210985 przez katy25
hey dziewczynki

widze ze narzekacie na facetów...:)
ja tam na swojego nie bede narzekać, ale też mi niewiele pomaga. Zajmie sie małym i wiem, że moge z nim spokojnie go zostawić (czego i tak wole nie robić) ale wiadomo... on rano do pracy wraca o 18 z biura...

Ja przez to wszedzie musze zabierac małego ze soba, do przedszkola rano zawozimy ines, potem jedziemy po nia ok 16. Nawet byłam juz w sklepie z małym bo co mam zrobic? obiad sam sie nie zrobi ani z niczego... wyliczam sobie czas i pedze spowrotem do domu aby go nakarmic. I tyle - bedzie zahartowany.

Z facetami to tak jest... u nas tez jest b.ciezko bo oddajemy dług do końca roku wiec ja czekam z utesknieniem na koniec roku. Co dnia odliczam bo mnie meczy sytuacji braku kasy, ale chcialo nam sie domu to teraz cierp cialo jak chcialo...

Mój Sami na szczescie spi w nocy, budzi sie na jedzenie 2-3 razy:) dzis zapisalam go na bioderka idziemy 25.09. :):)

dobra ide do garów bo zaraz po ines musimy wyruszać:)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210994 przez Pyśkaaaa
Sylwia- jeszcze az gratulację
Pati- moj też gada sam do siebie czasami tak sie z niego smiejemy... :P swietny jest ten twoj malutki :)
Agusia- jak ona słodko śpi
Katy-podziwiam Cie za organizację u mnie na razie z tym cięzko ale pewnie jak bym musiała to bym się spięła i ogarnęła

to i ja sie pochwalę zdjęcia z wczoraj :D

na to wychodzi że moj facet to anioł :) serio pomaga mi mega bardzo :) obiadów też za bardzo nie gotuje bo albo mama coś przyniesie albo T.
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #210998 przez pati-m
Pyśka - Jak spojrzałam na zdjątka, to w pierwszj chwili myślałam, że na pierwszej fotce jest Twój starszy synek, a na dole Franuś, ale dopiero po chwili skojarzyłam, że przecież Ty masz jednego jedynego syneczka :) Duży chłopczyk z niego! Przynajmniej tak na zdjęciach wygląda przystojniak :) I ma strasznie dużo włosków :) Mojemu Kacprowi zaczęły się powoli wycierać :)
13 lata 3 miesiąc temu #210999 przez Pyśkaaaa
mam na razie tylko jednego :) chyba na zdjęciach się wydaje duzy jest taki drobny jak rozbierzemy :P włoski też mu się z tyłu zaczynaja wycierać...
13 lata 3 miesiąc temu #211005 przez monika1984lodz
Sylwia gratuluje :)

Agus Emilka jest cudna
KAcperek i Franio przystojniaki niesamowite :)
Buziakuje wszystykie dzieciaczki :*

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211007 przez gosia2324
Ale cudne dzieciaczki!!!

Megi pewnie ze co dziennie!
A Ty sie nie kapiesz co dzien :P
dzieciak tez musi :)

A ja zbieram sie do kosciola pozalatwiac i poplacic wszystko :S

Franio rzeczywiście wyglada na 4 mies dziecko :*
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211009 przez monika1984lodz

Straszna pucia sie z niej zrobila hihi nawet polozna dzisiaj to zauwazyla :P

zreszta zobaczcie na tym zdjeciu

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #211012 przez gosia2324
Nuna jakie maslane oczka na tym 2 zdjeciu ....
slodziutka :*

A moja mala juz 2 dni ciagle spi jak noworodek .... chyba pomyli jej sie dzien z noca B)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia