BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #218562 przez mgielka22
Pati masz racje, ale moja w dzien normalnie ma otworzone rolety i radio gra tv etc w ogole w dzien tez jej ciezko zasnac a noca ehh ile to trzeba sie nanosic zeby sie uspokoila... czego nie jecie??? Moze cos z moja dieta jest nie halo...

Ja bede przeklowac uszy jak skonczy rok, a chrzciny beda w pierwszy dzien swiat BN
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #218586 przez bewipo
slowiczek napisał:

bewipo - 3065 ? nie pomyliłaś się ?

Niestety to nie pomyłka :(
Mała spadła po porodzie do 2570 i potem jak się okazało przez 2 tyg nic nie przybrała... A przez ostatni miesiąc dopiero 500g, co już jest prawidłowo. Ale jesteśmy o te 2 tyg do tyłu no i jest mała kruszynka.
13 lata 2 miesiąc temu #218592 przez monika1984lodz
Bewipo wazne, ze jest zdrowa i teraz juz dobrze na wadze przybiera :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #218601 przez slowiczek
bewipo - rzeczywiscie kruszynka ale tak jak monia napisala, zdrowa jest, rosnie juz sobie takze to jest najwazniejsze :) nadrobi :kiss: przynajmniej rece nie bola od noszenia :P
13 lata 2 miesiąc temu #218610 przez monika1984lodz
dziewczynki czy ktorejs z was dzidzia ma tradzik niemowlecy?? bo my juz od jakis 3 tygodni go mamy i zastanawiam si czy sa jakies sposoby na to dziadostwo

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #218613 przez Agusia83
Magda, ale Twoj brzdac slodko spi:) Kochana, Ty sie ciesze, ze malutki jest taki spokojny...ile bym dala by Emisia przespala tak pieknie noc?
ja karmie piersia...ale mala jest istnym glodomorem i lapczywie je przez co lapie powietrze...teraz zaczyna odbijac a wczesniej w ogole tego nie robila i chyba to sa skutki...

Monia, wlasnie patrze na daty imienin...co prawda narazie nie bedziemy ich obchodzic, tylko jak bedzie starsza...ale mysle, ze 24 listopad pasuje...bo mnie uczono, ze imieniny maja wypadac w pierwszej dacie od urodzin...a Wy?

Monia, Emisi od jakiegos czasu wychodza krostki..czasem jest to kaszka, a czasem takie wieksze syfki z otoczka czerwona i bialym punkcimiem w srodku...3 listopada idziemy do lekarza...zobaczymy co powie...krostki ma na twarzy i kilka wyszlo jej na klp, brzuszku, nozce i pleckach...
13 lata 2 miesiąc temu #218619 przez monika1984lodz
no my tez 24 listopada :)
JA gdzies w necie yczytalam, zeby delikatnie smarowac sudocremem i tak sie wlasnie zastanawiam.zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoze .dzisiaj tak zrobie po kapieli i umyciu buziaka

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #218621 przez Agusia83
Hmm...Monia mysle, ze nie powinno sie to niczym smarowac, raczej samo zejdzie....tak powiedzial lekarz mojej kolezance i faktycznie buzka malej juz duzo lepsza...jesli ma wieksze wykwity, mozna je smarowac octenispeptem nalozonym na patyczek...

Ja sie zreszta boje, ze te krostki moga byc skaza bialkowa...oby nie...
13 lata 2 miesiąc temu #218623 przez pati-m
magda - śliczny jest ten Twój śpiący aniołek :)

Monika - Emilka w kapelusiku wymiata :lol: Mój Kacper ma już teraz resztki trądziku niemowlęcego. Pisałam wam kiedyś, że się martwiłam wysypką, którą miał na całej buzi, a nawet na główce i szyi, no i poszłam do dermatologa. To był właśnie trądzik niemowlęcy. Dermatolog przepisał mi jakąś maść robioną na zamówienie w aptece i teraz już prawie śladu nie ma :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #218625 przez Agusia83
Pati, super:) :laugh: juz Ci zazdroszcze...ale moze i ja za niedlugo dostane taka wiadomosc :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #218627 przez pati-m
A tak poza tym, to jestem mega dumna z mojego synusia :) Co chwila sprzedaje uśmiechy na prawo i lewo i wydaje z siebie jakieś cudaczne, śmieszne dźwięki - jak ja to mówię "piszczącego kotka" :lol: :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #218672 przez monika1984lodz
tak wogole to ten kapelusik to pozytywka hehhe

moze rzeczywiscie nie bede tego ruszala i tak jak zrobila Pati pojde do dermatologa.

Nunka pojadla a traz lezy w bujaczku i gaworzy rozgladajac sie dookola- ciekawa jestem ile to potrwa- bo jak ja znam to niebawem jej sie znudzi :P

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #218680 przez Mała
Agusia ja też się martwię, że Ola ma skazę białkową, bo już od 3 tyg. stosujemy na bużkę maść od pediatry i nic lepiej,a jeszcze za uszami i małżowiny ma w suchej, popękanej skórze i płatami to odchodzi, a wygląda okropnie, jakbym jej nie myła. Wczoraj zjadłam żółty ser i dzisiaj jest jeszcze gorzej niż zwykle.
Za tydzień idziemy na szczepienia to się dowiem.

Bewipo faktycznie Anitka drobniutka, ale nie martw się, ważne że zdrowa.

A to moje dziecko ze smokiem, jeszcze kiepsko jej to idzie, ale zawsze od czegoś trzeba zacząć
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tylko nie patrzcie na bałagan w łóżeczku, bo to obraz po przejedzeniowych wymiotach :blush:
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #218684 przez monika1984lodz
ijuz sie znudzilo lece pobawic :*
Mala Olcia sliczna :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #218688 przez pati-m
Mała - Oleńka cudna! Czy ona ma taką ciemną karnację, czy tak akurat fotka wyszła? :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia