BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #108829 przez Marta M
Juz naprawiam bledy, wiecie w poszukiwaniu tych wiadomosci przewertowalam tyle stron na tym forum ze juz mi sie w oczach mienilo, wybaczcie. A chce nam zmienic pierwsza strone i wlasnie tego potrzebowalam...nie bedziemy gorsze od sierpniowek ;)

DZIEWCZYNKI:
1. Marta M: MAJA IZABELA,
2. ewelinaa: KINGA,
3. monika1984lodz,
4. bewipo,
5. martysia0110,

CHŁOPCY:
1. mYSZA: JAN ANDRZEJ,
2. pati-m: KACPER,
3. Pyska: FRANEK,
4. fanka: DAWID,
5. kasia79: SZYMON PIOTR
6. smerfetka,
7. beti,
8. Mała (?),
9. Edyta1986 (?),
10. katy25 (?),
11. Agusia83 (?)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #108830 przez Agusia83
dziekuje za wpisanie mnie na liste :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #108835 przez Marta M
Agusia skoro zalozylam wrzesniowki czuje sie jakos zobowiazana do tego, zeby robic tu co jakis czas porzadek z informacjami, haha :):) Takze nie ma za co dziekowac :):) Nadrabialam wlasnie posty, bo jak zwykle w swieta mialam czas tylko dla najblizszej rodziny i gratuluje i ogromnie sie ciesze ze czujesz juz swojego maluszka :)
13 lata 8 miesiąc temu #108841 przez Agusia83
W swieta to kazdy zagoniony, najwazniejsze sa przygotowania, sprzatanie, portawy i przede wszystkim rodzina. A teraz mozemy odpoczac....ja co prawda w lozku i jak narazie mam zakaz wychodzenia z domu, zebym przypadkiem nie zawiala drugiego barku, ale lozeczko tez dobre rozwiazanie(byle by przestalo bolec)...Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze maluszek sie odzywa i jest naprawde ruchliwy :lol: teraz to juz czuje takie delikatne kopniecia i to na pewno one, nie jakies pukania czy babelki, tylko kopniaczki :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #108842 przez klatina
Cześć,
Marta M: termin porodu mam na 12 września :)
Jeszcze nie wiem co się wykluje, ale mam usg 5. maja, więc jak tylko będę coś wiedziała to się pochwalę. Z tą siarą to rzeczywiście szybko, ale widzę że nie jestem jedyna ;) I miałam tylko przez jeden dzień odrobinkę (ból w piersiach przez 3 dni wcześniej) i już się nie pokazała póki co.

13 lata 8 miesiąc temu #108843 przez Agusia83
Czesc Klatina :lol: ...
ja tez mialam juz siare, w sobote. Dzis scisnelam piersi i nic nie leci, wiec to pewnie takie przygotowanka przed naplynieciem mleka :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #108900 przez beti
u mnie będzie Filip (gwoli uzupełnienia ;-))))
Ja pierwsze ruchy też poczułam w 16 tyg, potem jakoś po półtora tyg i znowu a potem tak porządnie dopiero w 20 tygodniu i od tamtej pory już regularnie, a teraz (22 tc) brzuch mi już skacze od kopniaków, że aż na zewnątrz widać :laugh: no i mały upatrzył sobie mój pęcherz moczowy...auuuu... ;)
Swoją drogą, czy Wy też już macie takie wieeeelkie brzuchy? Rodzina ostatnio była w szoku jak mnie zobaczyła..wyglądam na 7 mc, a przytyłam niespełna 2 kg.... :unsure:
13 lata 8 miesiąc temu #108903 przez beti
mYSZA napisał:

WIECIE CO? noszę w brzuchu tatusiowego sprzymierzeńca!

przed świętami nakrzyczałam na męża za jaką pierdołę i dostałam dwa mocne kopniaczki od Janka, sytuacja powtórzyła się dwa dni później! Będzie męska solidarność!

Eeeeeee tam, on po prostu dał Ci znak, że popiera Cię w 100 % :) Pamiętaj, synuś jest zawsze mamusi :P
13 lata 8 miesiąc temu #108913 przez monika1984lodz
Witam dziewczynki :)

Dobrze, ze juz po swietach bo normalnie oszalec idzie hihi :)

Beti ja tez mam duzego brzuchala az lekarz sie dziwil, ze nadal mam kilogramy na minusie :P i nawet pytal czy ja wogole jem.A jem jak glupia niczego sobie nie odmawiam.
Marta fajny pomysl z ta lista :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #108939 przez klatina
Beti, u mnie też brzuszek nieźle wyskoczył (może nie wygląda na 7 mc), a waga nie bardzo mi się zmieniła. Różnie dziewczynom idzie - nam w brzuszki :laugh:
Jak zaszłam w ciążę ważyłam prawie 60 kg (3 kg nabyte przez święta), później mdłości i zeszłam poniżej 57 kg, teraz już 59 kg - więc jakby 1 kg na minusie od 1 tc a brzuszek fajnie sterczy (miałam w pasie 65 cm, teraz 89). :silly:
A ile Wam się powiększyły obwody w pasie? :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #108942 przez slowiczek
jak bylam w domu to właśnie z ciekawości się zmierzyłam i mam teraz w brzuszu 90 cm :)
13 lata 8 miesiąc temu #108949 przez gosia2324
Marta M u mnie ostatnia byla 9.12.2010,
a termin mam na 16 wrzesnia
Jesli to coreczka, to bedzie miala na imie Jagódka :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #108972 przez Marta M
DZIEWCZYNKI:
1. Marta M: MAJA IZABELA,
2. ewelinaa: KINGA,
3. monika1984lodz,
4. bewipo,
5. martysia0110,

CHŁOPCY:
1. mYSZA: JAN ANDRZEJ,
2. pati-m: KACPER,
3. Pyska: FRANEK,
4. fanka: DAWID,
5. kasia79: SZYMON PIOTR
6. beti: FILIP
7. smerfetka,
8. Mała (?),
9. Edyta1986 (?),
10. katy25 (?),
11. Agusia83 (?)

A tak teraz z innej beczki. Robilam dzisiaj badanie moczu i wyszly mi liczne bakterie, nieliczne nablonki plaskie, liczne fosforany bezpostaciowe i nieliczne pasma sluzu..powiedzcie co to moze oznaczac? Czy mam sie umowic na wizyte z lekarzem czy nie ma powodow do obaw?? Ostatnie badanie moczu nic takiego nie wykrylo, wszystko bylo w porzadku..
13 lata 8 miesiąc temu #108973 przez mYSZA
gwoli zdrowia psychicznego mojego synka już wolę, żeby był synek tatusia;) poświęcę się;P

mi przez ostatnie 2 tygodnie bardzo brzuch wyskoczył, przez ostatni tydzień 4 cm w szerz czyli też 90 cm! od początku ciąży ma więcej już 4 kg! czyli 61 kg...
ale w sumie były świeta i odwiedziny u rodziny- u kążdego trzeba była chociaż "symbolicznie";P

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #109089 przez pati-m
Hej dziewczyny :)
Święta, święta i już po świętach :) A szczerze, to człowiek zmęczony gorzej niż bez świąt :silly:
Nie wiem jak u Was, ale u mnie z "nowości ciążowych", to od jakich 3-4 dni strasznie narzekam na nogi. Nie serwuje sobie jakiś karkołomnych maratonów spacerowych, a i tak mnie często bolą i w nocy zaczynają mnie łapać skurcze :angry: Jak na razie jestem 5kg na plusie, więc myślałam, że to nie aż takie obciążenie dla moich nóg, ale jak widać myliłam się :) A co do brzuchala, to ja w pasie miałam 65cm, a teraz już mam 85cm, no i jak każda z nas wie, to jeszcze nie koniec :P

Marta - super pomysł z listą :D Na razie przewaga facetów, ale jeszcze wszystko się może zmienić :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia