BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #107991 przez Hania
Hej dziewczyny:)
Poznajecie pleć maluszków:) ciekawe kto u was będzie rządzić siusiaki? i czy waginki? :D u sierpniówek z lekką przewagą siusiaków:)
monika, przepiękna fotka maluszka!!!!
pozdrawiam wszystkie mamusie:)
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #108033 przez Smerfetka
Dziewczyny dziękuję za gratulacje :)
Haniu u wrześniówek też siusiaki na razie przeważają :) ale dziewczynki powolutku podganiają :) więc może się wyrówna :)
Pyśkaaa tak to już 5 miesiąc :) niesamowite jak ten czas biegnie :)
Agusia na pewno dzieciaczek Twój już też taki wysoki ;)
Pozdrawiam :)
13 lata 9 miesiąc temu #108034 przez fanka
Cześć Dziewczynki, na początek gratuluję bewipo, Monice- córeczek, a smerfetce synka. :-) (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam ) !

Ja wczoraj wieczorem miałam usg połówkowe i wróciłam zachwycona, najważniejsze mój maluszek zdrowy, rozwija się prawidłowo, waży 350 g i ma 14 cm :-)
Zdjęcia nie wkleję bo nie mam skanera :-( ale oczywiście jestem już zakochana w swoim skarbie i jego ślicznej buźce!
No tym razem bardzo chętnie wypinał się w każdej pozycji do zdjęć także bez wątpienia będę miała Synusia :-)jak to Pan doktor powiedział "pięknie eksponuje nam siuraczka" ;-)
także nasze męskie grono się powiększa:-)

Miłego dnia dla Wszystkich, ja idę rozpoczynać świąteczne pichcenie!

Pozdrowienia ode mnie i mojego Dawidka! :-)
13 lata 9 miesiąc temu #108046 przez monika1984lodz
Witam dziewuszki :)

Pogoda w Łodzi dzisiaj piekna, trzeba isc na spacer, a potem ostatnie porzadki przedswiateczne

Pyska co do zatkanego ucha to jest kilka spsobow np. spac na tej stronie co ucho zatkane, wacik z kamfora, nabrac powietrze zatkac nos i dmuchac.Jednak jesli to ucho zatyka Ci sie np. od kataru to niestety nie pomoga.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #108052 przez Mała
Witam, a mnie dzisiaj jakoś ciężko, w powietrzu chyba jakaś burza wisi.
Gratuluję wszystkim, które już wiedzą na 100% co tam w brzuszkach mieszka.
A ja się tak wczoraj zastanawiałam, czy to już czasem nie 5 miesiąc. Jak ten czas leci.
Z kamfora to ja bym uważała.
13 lata 9 miesiąc temu #108077 przez beti
No właśnie kamfora chyba nie dla ciężarówek...
Może wypróbuj sposoby takie jak w samolotach..czyli np. zucie gumy..??
13 lata 9 miesiąc temu #108135 przez Agusia83
Witam panie w ten piekny dzien :lol: Az sloneczko wola nas bysmy wyszly z domu i podziwialy piekna nature :silly: ...Zrobilam juz spore zakupy, bylam na ciuszku z kolezanka ale nic nie kupilam. Mieli dostawe swietnych sukienek, ale niestety nie na moja figure :( no coz, jakos to musze zniesc...haha...
Gotuje jarzynki na salatke i musze sie zabrac za odkurzanie i zmywanie podlog, a naprawde mi sie nie chce.

Widze, ze prawie wszystkie wrzesnioweczki juz po polowkowym usg, a ja musze jeszcze tydzien poczekac. Ale pocieszam sie tym, ze dzidzius moze byc coraz wiekszy i moze natrafimy na dzionek kiedy bedzie chcial pokazac zarowno buzke jak i to, co ma, badz czego nie ma miedzy nozkami :lol:
Dziewczynki, jesli na suwaczkach pojawi wam sie 18t0d, to oznacza, ze wkroczylyscie w 5 miesiac ciazy :lol: ...Dlatego tez gratuluje Wam tego osiagniecia :woohoo:
A jak chyba pojawi sie 22t0d to wowczas wkracza sie w 6 miesiac.....
A ja dzis rozpoczynam 21!Ale czas leci...
13 lata 9 miesiąc temu #108143 przez bewipo
Agusia gratuluję kolejnego tygodnia.
Dziewczyny czy wy też jesteście takie rozkojarzone?? Ja albo nie czaje co się do mnie mówi, albo coś przekręce, albo zapominam różne rzeczy (typu wyłaczyć żelazka z prądu)...
13 lata 9 miesiąc temu #108153 przez Mała
Ja idę do gina 4 maja i to będzie 19 tc+6 d, także chyba zrobi mi usg,a 16 maja na prenatalne 21+4.
bewipo zakręcona to ja też jestem, po trzy razy chodzę po coś i nie pamiętam po co. A zapominanie o żelazku, no cóż niebezpieczna sprawa.
Dziewczyny wyjeżdżam za chwilę, także wesołych i zdrowych świąt Wam życzę.
13 lata 9 miesiąc temu #108158 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki :)
ja dzis caly dzien na sloneczku :)

przyszly moje sukienki z allegro i sa cudne :D jak na mnie szyte a z tym uchem to sprobuje gume jakas masakra wogole sie odetkac nie chce :(

Agusia gratuluje kolejnego tyg to prawda czas leci ze hej zaraz bedzie wrzesien i bedziemy sie na porodowkach meczyc :P

Bewipo co do rokojarzenia to ja tez tak mam... dzis mama mnie wyslala po zakupy z lista :ohmy: :ohmy: a ja i tak zapomnialam ku[pic wszystkiego

Mała Tobie tez wesolych swiat :*
13 lata 9 miesiąc temu #108160 przez Agusia83
Mala, Tobie i Twojej rodzince rowniez zyczymy spokojnych i radosnych swiat :lol: a radosne na pewno beda, w koncu w Tobie rosnie nowe, swiete zycie :woohoo:

Bewipo, ja tez jestem rozkojarzona i to bardzo. Stalam sie strasznie zapominalska, momenatmi czuje sie troszke glupia, bo zdarza mi sie zapominac najprostszych slow....doslownie czuje sie podobnie jak wtedy gdy okazalo sie, ze mam chora tarczyce....a przeciez te hormony mam w normie, bo leki wszystko reguluja.
O zelazku to moze nie zapominam, ale mam tak, ze chce cos zrobic, ide do pokoju czy kuchni i po kilku sekundach zapominam o co mi chodzilo :silly: nawet maz to zauwazyl. Ale na szczescie po porodzie przejdzie, tak wiec nie duzo nam zostalo dni takiego samopoczucia....uszka do gory :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #108162 przez pati-m
Hej dziewczyny :)
Oj z tym rozkojarzeniem z tego co czytam na forum to chyba u nas w większości tak bywa :) U mnie najgorzej to się objawia gdy szukam jakiejś rzeczy - przed chwilą miałam coś w ręku, odłożyłam na chwilę, a potem dobre kilka minut kombinuję co ja z tym zrobiłam :D
Ja właśnie wróciłam z przedszkola (z pracy, bo maluszka jeszcze nie zaprowadzam :P ) - zrobiłam z moimi dziewczynami kilka koszyczków świątecznych do ozdoby na świąteczny stół i zaraz biorę się za ostatnie ogarnianie mieszkanka. Na szczęście wszystkie zakupy już zrobione. Uff...

Wesołych Świąt życzę Wam kochane!!! :kiss:
13 lata 9 miesiąc temu #108164 przez Smerfetka
Fanka gratuluję synusia, spory już chłopczyk :)
Ja też jestem strasznie nierozgarnięta w tej ciąży, ciągle o czymś zapominam i mam problemy z koncentracją :) mam nadzieję, że to tylko przejściowe, przynajmniej tak piszą bo gdybym poza ciążą miała w ten sposób funkcjonować to masakra :lol:
Pozdrawiam wrześnióweczki i życzę Wam Wesołych Świąt :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #108189 przez Agusia83
Dziewczyny ja juz wymiekam. Nogi wchodza mi do 4 liter a kregoslup czuje, ze zaraz peknie...Murowany odpoczynek, bo na 18 chcialam pojsc do kosciola na droge krzyzowa. Przygotowania do swiat bardzo wyczerpuja :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #108195 przez monika1984lodz
co do roztargnienia to moze Wy wiecie gdzie jest moj ukochany grzebien?? <mysli>
szukam go od 3 dni i nic cale mieszkanie przewalilam.Juz nawet torebki swoje przejzalam na wszelki wypadek hehhe

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży