BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #106757 przez monika1984lodz
JA na swojego nie moge narzekac, chociaz czasami wyprowadza mnie z rownowagi, ale tylko czasami.
Co do seksu to niestety mamy calkowity zakaz ze wzgledu na 2 stracone wczesniej ciaze.Zreszta ja nawet nie mam ochoty, czzego nie mozna powiedziec o moim M,az mi go szkoda czasami.
No ale coz w tym momencie dziecko najwazniejsze :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #106778 przez Mała
A mój mąż poszedł na spotkanie integracyjne i aż się boję w jakim stanie wróci :dry: On prawie w ogóle nie pije, na pewno nie będzie chciał być gorszy od kolegów, a to w ogóle nie jego liga. Niech już potem rzyga całą noc, byleby tylko szczęśliwie do domu wrócił.
13 lata 9 miesiąc temu #106780 przez mYSZA
mój na szczęście w ogóle nie pije.. muszę tylko ten rower przeboleć;P ale teraz boleje tym bardziej bo on może jeździć a ja nie i doszłam do wniosku, że poprostu ma zazdroszcze;P

właśnie wykąpałam kota- przygoda coniemiara!

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #106791 przez slowiczek
ja też na mojego TŻ nie mogę złego słowa powiedzieć :) cały czas powtarza, że kocha swoje 2 słowiczki a po jego zachowaniu widzę, że nieba by mi przychylił :) jest opiekuńczy i troskliwy, naprawdę czasem jak słyszę jak faceci moich koleżanek je traktują to współczuję im, że nie spotkały kogoś tak wspaniałego jak ja lalala :)

zasiadam po raz tysięczny do oglądania filmiku z wczorajszego usg :D widać jak mój maluszek na nim ziewa, to jest takie śmieszne :P
13 lata 9 miesiąc temu #106792 przez pati-m
Jejku ale się rozpisałyście :) Jeden dzień mnie nie było i tyle czytania :) Ale fajnie, bo to lubię :silly:

slowiczek, Marta, martysia0110 - super, że Wasze maluszki są zdrowe i wszystko z nimi oki :) Ja idę jutro na badanie, więc tradycyjnie od dziś się już lekko stresuję :huh:

Marta - cuuuuuuuuudowne jest to zdjęcie! Zakochałam się :kiss: Też o takim marzę, mam nadzieję, że mój łobuziak tez będzie miał ochotę zapozować tak, jak Wasza Majeczka :)

Pozdrowionka dla Was dziewczynki :)
13 lata 9 miesiąc temu #106793 przez slowiczek
ej powiem Wam, że zaczęłam dziś intensywnie odpukiwać mojemu maluszkowi jak mnie kopie i to serio chyba działa :D
13 lata 9 miesiąc temu #106811 przez klatina
Cześć dziewczyny,
też mam termin na wrzesień i jak czytam Wasze forum aż mi lżej. Teraz wiem, że wszystkie przechodzimy przez to samo. Każda troszkę inaczej, ale jednak :)

13 lata 9 miesiąc temu #106815 przez mYSZA
Witaj Klatina!

no przecież każdy z naszych facetów tak naprawdę jest kochany bo inaczej byśmy z nimi nie były, a już napewno by nie było naszych Maluszków! ale gorsze dni to standard w związku- jeżeli ich nie am to znaczy że związku nie ma jak to mówiła jedna z moich wykładowczyń z psychologicznych uwarunkowań powodzenia małżeńskiego;) a to że sobie ponarzekamy- to niczym katharsis. Moj już jest w domku;)

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #106817 przez Mała
Witaj klatina. Rozgość się u nas, zapraszamy.
Mój mąż też dba o mnie i swoje narodzone i nienarodzone dzieciaki :) , tym bardziej teraz jak z tą moją szyjką cyrki, to wszystko na jego głowie, zakupy, sprzątanie i w ogóle dom.
slowiczek miłego seansu.
mYSZA otóż to :)
13 lata 9 miesiąc temu #106853 przez bewipo
Mój też dba o nas, przytuli, pogłaszcze, pogada z brzuszkiem, wszystko zrobi, przyniesie, itp. A teraz przez te hormonki to wiadomo czasem reagujemy przesadnie bez powodu, albo przez jakieś drobiazgi zaraz cały świat się wali. Nasi faceci chyba też nie do końca nadążają za tymi humorkami ;) Najważniejsze to umieć się pogodzić :)
13 lata 9 miesiąc temu #106854 przez beti
Słowiczek, a nie mówiłam??!! Mi też się wydaje, że mój maluszek reaguje na to :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #106858 przez beti
No cóż...faceci...mój też czasem wyprowadzi z równowagi, czasem do łez doprowadzi ale generalnie się bardzo stara i dba o nas oboje, chociaż też większość rzeczy spadła teraz na niego, ale daje rade, a jak mi w sobotę okna wypucował to chyba nigdy jeszcze takie czyste nie były :-))) no i jak pojedzie na zakupy, to bez jakiegoś super smakołyku (np. arbuza albo truskawek) nie wraca, mimo, że ja nie mam właściwie zachcianek...robi to sam z siebie... :-))))
13 lata 9 miesiąc temu #106867 przez mYSZA
jak pomyślę, że te stresy nasze są w większości teraz związane z tymi głupimi oknami i ich myciem to mi się śmiać na maxa chce;P

Janek z nami!
13 lata 9 miesiąc temu #106917 przez slowiczek
przed chwilą podjęłam kolejną próbę zapukania do maluszka i dosłownie 5 sekund i mi odkopało :D jak dobrze, że się dowiedziałam o tym sposobie :D polecam Wam!!

oto co znalazłam w necie na ten temat :

Kopanie czyli rozmawa mamy z dzieckiem
Gdy poczujesz kopnięcie, odpowiedz maluchowi pukaniem w brzuch. Gdy twoje
dziecko poczuje to pierwszy raz, może na chwilę znieruchomieć. Ale po
chwili zapewne „odkopnie” ci nóżką! Gdy poklepiesz brzuch w innym
miejscu, ono znów spróbuje ci „odpowiedzieć” po swojemu.

Specjaliści z zakresu psychologii prenatalnej sugerują różne zabawy z
nienarodzonym dzieckiem. Jedną z nich jest "przyciąganie kopnięć
dzidziusia". Kiedy dziecko ruchem sygnalizuje rozpoczęcie aktywności,
przykładamy rękę na brzuch, mówiąc np. "Kopnij, dzidziusiu, kopnij".
Kiedy kopnie, przekładamy rękę w inne miejsce. Dzieci uczą się w ten
sposób kopać na zawołanie, czyli... poniekąd słuchać rodziców.

tak się rozszalało, że aż wstałam z łóżka bo to naprawdę mocne kopniaki :D ja nie wiem co będzie jak to małe urośnie i nabierze siły :]
13 lata 9 miesiąc temu #106962 przez beti
To niestamowite, że takie maleństwo już podświadomie coś kojarzy :-)
Nie dość, że samo w sobie jest cudem to jeszcze daje takie cudowne chwile :-))
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia