- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
uff jak gorąco, no i do nas zawitało prawdziwe lato żar leje się z nieba 40 º dzisiaj.
agnesssano nie miałabym nic przeciwko żeby tak się stało chociaż ja w ciąży byłam na diecie cukrzycowej i efekt byl taki ze w ciąży nie przytulam a schudłam niestety kilogramy wróciły i jest ich dużo za dużo
makrelciano właśnie niby wiadomo co jeść czego unikać ale ciężko wprowadzić takie zdrowe odżywianie w życie przynajmniej w moim przypadku bo ja mało wytrwała jestem, brak silnej woli.
Ja nareszcie od poniedziałku z racji lata mam skrócony czas pracy przez 2 miesiące i wychodzę o 15 wiec mam trochę więcej czasu dla mojego bąbla.
A ten weekend spędziliśmy nad morzem i było super chociaż mimo wszystko wole góry.Dominik na początku bal się wielkiej wody ale później mu przeszło ii był wielki płacz jak musiał z niej wyjść.A w hotelu był strasznie zdziwiony jak go położyliśmy do łózka i nawet zaczął płakać,ale mama przytuliła i spal. Myślimy jeszcze powtórzyć taki wypad bo niestety mąż urlopu nie ma wiec nigdzie nie wyjeżdżamy.
Dobrej nocki mam nadzieje ze jutro bedzie tu wiekszy ruch
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa zazdroszczę szalonego weekendu. Bawcie się dobrze na tym wyjeździe u Was to zawsze coś się dzieje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasia wow 19 kg to dopiero chłopisko. Oliwia ma chyba ponad 12
Makrelcia
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja po prostu jem co 2,5 godziny, i to co mam w domu, ale nie dużo np. rano jedną kromkę chleba, później jem arbuza, kromka chleba, jogurt, pomidor i tak co 2,5 godziny, jak wracam do domu jem obiad do syta i od 18 nie jem nic. Ważne żeby się nie głodzić, pić dużo wody nie słodkiej!! Zdarzyło mi się zjeść coś słodkiego np. wafelek, albo orzeszki,ale nie za dużo i zamiast jakiegoś posiłku, za 2,5 godziny kolejny posiłek. Jak byłam na weselu, to nie świrowałam, jadłam normalnie,ale to co innego. Zasada jest taka, że jem reguralnie nie dużo, co mam i na co mam ochotę. Efekt 6 kg w miesiąc,aż sama jestem zdziwiona. Jeszcze bym chciała zrzucić jakieś 8kgł i będdzie ok.
w poniedziałek jedziemy na urlop, nie pasuje mi w pracy kompletnie,ale juz zarezerwowane, mam nadzieję, że wypoczniemy i będzie ok.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Zaczęłam na dobre szukać aparatu a raczej mój mąż jak mu uświadomiłam że ostatnio go pilnował... Z Gabi ok, jest u dziadków , ma radochę bo brat jeszcze z dzieciakami jest. Wylatują już jutro Na chrziny jestm wstępnie umówiona październik-listopad wiec może będzie jedyna okazja żeby moje dzieci zobaczyły jak to "na zachodzie" obchodzą Hallowen
Co do wagi dzieci to Gabi ma ok. 11kg a ubranka tak 86-92 mniej więcej bo to zależy od producenta. W środę zaliczyła pierwszą nockę bez pieluchy - raczej z przypadku niż celowo. Zasnęła mi w gatkach i nie chciałam jej rozbudzać żeby założyć pieluchę. Nawet podkładki nie miała. I siusiu było rano na nocniczek, wszystko suche
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas ostatnio znowu lepiej z wołaniem. Tzn. od 3 dni nie było żadnej wpadki i nawet nie muszę jej za bardzo pilnować, bo woła, albo po prostu sama zdejmuje majtki i robi. Mam nadzieję, że już tak zostanie.
Polal to może już całkowicie pozbędziecie się pieluch, nawet na noc u nas jest tak, że jak Oliwia śpi w pieluszce, to na ogól budzi się z suchą, ale jak ją położę bez to z miejsca ulane ale podłożyłam jej pod prześcieradło ten podkład poporodowy, także bez stresu
Ania 6 kg w miesiąc to naprawdę bardzo dużo.
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czajusiatko to ja przerywam weekendowa cisze i sie melduje usg pokazalo, ze wszytsko bardzo dobrze – glowka w dole, gotowy do startu, szacunkowa waga na dzien dzisiejszy (przedwczorajszy wlasciwie:P) to troche ponad 3200g. Niech sobie jeszcze troche podrosnie i wylazi, bo w te upaly to mi sie juz nie chce hehe zajal juz cala mozliwa przestrzen – jak siedze to brzuch mi grzeje uda, a kolana wbijaja sie w zebra czas przygotowac torbe chyba, ale nie umie sie za to zabrac… no i imienia brak tzn. sa dwie opcje, ale jakos nie jestem przekonana
A wieksza gadulka ostatnio placze o wszystko rzewnymi lzami i robi wszystko co niedozwolone…aaa oby mu to przeszlo
Zastanawiamy sie tez czy to jest normalne, ze sie w ogole nie boi byc bez nas – bylismy w parku, zrobilismy sobie piknik przy takim wiekszym plytkim baseniku dla dzieci – Yasinek chodzil sobie gdzie chial, nawet jak nas nie widzi to sie nie przejmuje i idzie dalej, ludzi zagaduje…sprawdzilismy jak daleko sie od nas oddali, ale to bez sensu, bo on ma takie zaufanie do siebie, ze nas w ogole nie potrzebuje…
Ha to sie rozpisalam
Milego weekendu :*
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ide prasowac,poki jeszcze nie tak goraco i Bruno jeszcze spi,pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam jak ktorej nie odpisalam,troche pomieszalam,bo z pomieci odisywalam
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie pisałam w piątek bo ledwo się wyrobiłam z pracą a i internetu nie miałyśmy. Potem pobyłam chwilkę z bratem i niestety już odlecieli - szybko zleciały te dwa tygodnie Potem do domu pakowanie i z rana wyjazd pod namiot tym razem nie morze a wypróbowywaliśmy jeziorko Gądno. No i sama nie wiem gdzie lepiej są plusy i minusy. Nad morzem woda na ogół zimna dl;a maluchów no i bez parawanu i parasola nie ma wyjścia. Nad jeziorem woda miodzio a i na cień nie mogłam narzekać, tyle że tłoczno (praktycznie jeden na drugim) i plaża malutka. Nad morzem dzieciaki szaleją a tu trzeba uważać żeby innych nie "uszkodzić". No ale ogólnie jesteśmy zadowoleni i na pewno będziemy jeździć.
A, aparat się znalazł - się tzn. mąż sobie przypomniał gdzie schował zapodam później zdjątka
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Polal swietnie, ze aparat SIE znalazl inaczej fotek byloby szkoda... super wypad mieliscie widze - ja teraz sie na takie juz nie nadaje;) zreszta my z racji mieszkania poza krajami rodzinnymi to jak jakis wiekszy wypad to wiadomo - Polska albo Egipt. Termin na 9.8., czyli juz mniej niz 3 tygodnie
Czajusiatko zdrowka zyczymy i oby wypad sie udal !
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas też upalnie, a w pracy koszmarnie ... przyklejam się do wszystkiego ratuje mnie wiatraczek
A w żłobku panuje ospa, mam obserwować Gabi, może się nie zaraziła bo okres "wylęgowy" jest 2 tygodnie a nas właśnie 2 tygodnie nie było. Nie uśmiecha mi się 2 tyg. w upale siedzieć w domu i potem jeszcze Szymek drugie 2 tyg. prawdopodobnie - bo do tej pory 3 razy sie migał i nie miał Ospy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Czajusiątko ja nadal bardzo chętnie, ale do końca nie wiem, czy mi się uda A jak Oliwka się czuje?
Sandra jedno choróbsko przeszło, ale rotowirus się przyplątał. Oliwier miał mega biegunkę dzień i noc, potem za 2 dni ja. Ale już prawie jest dobrze. W międzyczasie Oli pogłaskał świnkę morską i dostał wysypkę na twarzy (jak od pokrzywy), spuchł, oczy mu łzawiły i woda z nosa leciała. Bałam się najbardziej,żeby nie zaczął się dusić. Gdyby szpital był bliżej, to pewnie od razu bym na IP jechała. Ale dałam Allertec, posmarowałam Fenistilem i zaczęło schodzić powoli. Czegoś takiego w życiu nie widziałam. Na kota i psa nie jest uczulony, w życiu bym nie pomyślała,że może tak zareagować na świnkę
Ummi teraz to już lada chwila Oliwier też taki odważny, w nowym miejscu jest tyle ekscytujących rzeczy, że mama może nie istnieć Z jednej strony to fjne, z drugiej trzeba bardzo na niego uważać, bo może się sam oddalić albo pójść z kimś obcym.
Pola super, że aparat się znalazł pokaż fotki Ja też z dzieckiem wolę jezioro niż morze, bo mniejszy obszar i spokojniej
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Czajusiątko Oczywiście, że jestem chętna Ten weekend mam wolny w końcu Więc jak najbardziej jestem za spotkaniem, mam tylko nadzieję, że Oliwcia już zdrowa, albo chociaż, że jest lepiej
Kasia Jejuś jaki Oliś biedny Aż same oczy mnie szczypią i łzawią jak patrze na takie malutkie czerwone oczka Ale uśmiech faktycznie nie schodzi mu z Twarzy Mam nadzieję, że i Tobie uda się dotrzeć do Trójmiasta
PolaL Oby Was teraz ta ospa nie zaatakowała
Ummi Maksymilian w ogóle się za nami nie ogląda jak gdzieś jesteśmy, czy to market czy spacer, on po porostu leci przed siebie, też czasami sprawdzałam czy jak zniknę z pola widzenia to się przestraszy, nic z tego Chyba, że w pobliżu jest pies (panicznie się boi przechodzących obok niego psów, przez moją głupią sąsiadkę która pozwoliła, żeby jej pies obszczekał Maksia prosto mu w twarz, a jej pies wygląda jak wilk ze wścieklizną ) Może Yasinek chce na siebie Twoją uwagę zwrócić bo czuje że niedługo powiększy się rodzina Generalnie mój Łobuz też ma raz lepszy czas a raz taki brojny, że oszaleć można
Sandra Fajnie, że Bruno tak ładnie załapał nocniczek, i masz rację jak się jest z dzieckiem w domu i można je przypilnować to się szybciej nauczy Chyba, że w żłobku uczą nocnikowania, ale to się rzadko zdarza
Ania Zazdroszczę że waga Ci spada w takim tempie mój żywieniowy plan dnia wygląda podobnie, i efekt jest 8kg ale w sumie w pół roku. Ale u mnie zawsze to szło ciężko. Jak się Madzia czuje?
Toska A czym się Twój maż zajmuje, że biedny urlopu nie dostanie Dobrze, że chociaż weekendy wykorzystujecie na jakąś odskocznie
Jussstys Jeszcze raz dziękuję za spotkanie, było bardzo fajnie, szkoda że tak krótko, ciężko się było nagadać Mam nadzieję, że zdjęcia doszły i że dobrze się bawicie w Rowach
Szkoda że weekend w Rowach się skończył, bo było, super, już dawno nie miałam tak udanego wyjazdu mimo że byliśmy większą grupą (tak zawsze są nerwy bo każdy na każdego czeka i każdy chce robić co innego ale wspólnie ) Teraz jeszcze tylko trzy dni i urlop Mamy zamiar spędzić go w domku, na kilka dni pojedziemy do Bydgoszczy do rodziców i mam nadzieję, że w końcu odpoczniemy tak na serio, bo jak na razie jestem ciągle niewyspana
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
A Kasia jeszcze Ci tylko napiszę,że też zauważyłam,że Oliwierowi pomimo takiej niedyspozycji uśmiech z twarzy nie schodzi... kochany jest