BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #189306 przez Agusia83
U mnie tez leje i zimno sie zrobilo a musze isc kupic chlebek....a nie chce mi sie w ogole wychodzic...
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #189308 przez mgielka22
ja bylam z mezem na zakupach teraz on w poracy siedzi a ja sama w domu bo wszyscy w robocie ;/ sprzatac juz nie mam co, nie wiem co robic, brzuch ciagnie mnie do dolu jak cholera :/
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189309 przez Agusia83
Ja tez mam wszystko posprzatane, poprane, poprasowane....i co ja mam robic? od nowa prasowac? NIE :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: nudy na pudy....nawet nikt do mnie nie przyjdzie w odwiedziny, bo wszyscy w pracy....a jutro znow jedziemy na ktg, ciekawe...pewnie znow nic nowego sie nie dowiem i tym sposobem wytrzymam do kolejnego zapisu w poniedzialek....

A dzidzia faktycznie mniej sie rusza...
13 lata 3 miesiąc temu #189311 przez Mała
U mnie też pada i zimno, na szczęście po drodze z laboratorium zakupy zrobiłam. Teraz czekam na chłopaków z obiadem, a potem do poradni z Kamilem i tak dzień zleci.
Ale powiem Wam, że ja dzisiaj nie czuję się za dobrze. Brzuch jak na @, ciągnie strasznie w dół, plecy bolą, latam siusiu co 5 min. A takie kłucia to ja mam w pochwie, dół brzucha jakby okolice jajników i w pachwinach.
13 lata 3 miesiąc temu #189315 przez Agusia83
ja mysle, ze to nasze samopoczucie jest takie przez pogode...ja tez sie tak dziwnie czuje...brzuch non stop sie spina...wowczas wyglada jak tylek :silly: jest strasznie twardy i ciagnie bardzo w dol...czasem to sie nie moge wyprostowac....no i pobolewa mnie kregoslup...
13 lata 3 miesiąc temu #189316 przez Mała
Łazienka została mi do posprzątania, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.
Miałam od wczoraj zaangażować męża, a ja padłam nawet nie wiem, o której i czuję że dzisiaj będzie tak samo, tylko się martwię że jakby się zaczęło to ja nawet nie będę miała siły urodzić.
13 lata 3 miesiąc temu #189318 przez klatina
Ja tez mam takie kłucia. Do tego brzuch mnie boli jak na @ i mała się mniej rusza id kilku dni. Nie jesteście same :) Ale sprawdzałam wczoraj tętno małej super, więc wszystko ok.
Już ledwo łażę taki ciężki ten brzuchol :P
A siku, szkoda gadać. Lecę do kibla na złamanie karku, a tu ... 3 kropelki ;)

Ciśnienie jakieś niskie, ale spać nie pójdę bo mi tu napitalają budowlańcy wiertarami i młotkami. Chyba kawka i lody. Co Wy na to?? Któraś sie przyłącza?? :lol:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189319 przez Agusia83
Niesamowite..... mam 114 kanalow telewizyjnych, a nie ma co ogladac...masakra wrrrrr

Kawke pilam na sniadanie....do tostow z miodem :laugh: ...lody tez mam...ale wiecie, ostatnio jakos nie mam apetytu, a nawet jesli mam na cos ochote, to za cholere nie wiem na co...jakbym nie znala zadnych smakow..
13 lata 3 miesiąc temu #189320 przez Mała
Ja już kawę piłam, ale nawet pół nie wypiłam, bo mi dzisiaj strasznie nie smakowała.
Agusia masz rację, że to ta pogoda tak nas dobija.
13 lata 3 miesiąc temu #189322 przez mgielka22
Agusia mi sie wszystko pokrywa z Toba :) i poniekad z reszta ;) Klatina ja chetnie na lody sie przylacze ale zasypiam na siedzaco normalnie masakra jakas...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189324 przez Agusia83
Mam pytanko? do dziewczyn, ktore maja juz jedne swoje pociechy....czy kilka dni przed porodem czulyscie, ze cos sie zaczyna dziac, ze to lada chwila? Moze w dniu kulminacyjnym cos przeczuwalyscie? Jakies sygnaly? Oczywiscie oprocz odejscia wod lub rozpoczecia sie skurczy....

hmmm, ale kapusniakiem lub bigosem to bym nie wzgardzila :silly: jednak nie chce jesc takich rzeczy bo kapusta wzdyma...
13 lata 3 miesiąc temu #189325 przez Mała
Ja przed Kamilem, co prawda to było milion lat świetlnych temu, ale nic nie czułam.
A co masz wewnętrzny niepokój, bo ja mam od 3 dni tak?
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189327 przez Agusia83
Mala, nie...czuje raczej spokoj...a niepokoj moze na wieczor...ale teraz to jakas wylajtowana jestem, tyle, ze znudzona :silly: i rozleniwiona...
A jesli juz czuje niepokoj, to wlasnie wieczorem, jak sie zaczynam martwic, ze malutka bedzie przechodzona...przeciez ja juz mam dojrzale lozysko...do kiedy ono moze dobrze funkcjonowac? Tym sie martwie...
13 lata 3 miesiąc temu #189344 przez klatina
Agusia nie przejmuj się, ja mam dojrzałe łożysko przynajmniej od 1,5 tygodnia (wtedy miałam to sprawdzane pierwszy raz) a jeszcze nic się u mnie nie zapowiada na poród. Do tego tętno dziecka jest ok, przepływy też. Dobrze, żebyś była pod kontrolą lekarza, a poród jak wiesz może się odbyć na dwa tyg od wyznaczonego terminu w prawu lub lewo. Jeszcze troszeczkę kobietki :* Damy radę!! :)

13 lata 3 miesiąc temu #189349 przez Pyśkaaaa
u mnie też śpiąco i pochmurnie leje i zimno... dziewuszki ja dzis nie chce rodzić bo idę do szkoły rodzenia a ja tak lubie tam chodzic...ale z chęcia popatrzena jakiegoś wrześniowego maluszka :)
ciekawe co u Moni i Fanki mogło by im się ruszyć na pewno były zadowolone ;)
Klatina na kawe o nie bardzo ale na lody sie wprosze...

a teraz ide spac
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka