BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #195587 przez LILY
Gratuluje Agusi dużo pisała że nie może się doczekać :)
To teraz chyba moja kolej bo mi już trzy terminy przeleciały z USG 9.09 i 17.09
no i z OM 13.09 :D

No i Mgiełce życzę szybkiego rozwiązania bo jest bardzo zniecierpliwiona :)

Na razie nie zaprząta sobie głowy problemami z karmieniem. Kupiłam herbatkę na laktację ale różne słyszałam opinie, że nic nie dają że wystarczy pić dużo wody itp. No i też pozytywne

Laktatora na razie nie mam bo naiwnie sądzilam że nie będzie mi może potrzebny i chyba teraz będę go musiała kupić

A wszytskie inne rzeczy miałam już w lipcu kupione

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #195590 przez LILY
Wyobraźcie sobie na całe to łóżeczko i wszytsko co w nim jest wydałam tylko 50zl na karuzele, reszta to prezentu :)

Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #195591 przez LILY
A do tego mam zielony wózek. Większość rzeczy dla dziecka mam zielone i żołte bo długo nie bylo wiadomo że będzie chłopiec więc kupowałam neutralnie

13 lata 3 miesiąc temu #195595 przez gosiak
Agusia Gratulacje :kiss: :kiss: :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 3 miesiąc temu #195596 przez beti
Monia, witamy spowrotem :-)) tesknilo nam się już :)
Agusia, gratulacje!!! :) jeszcze zdjecie poprosimy :)
13 lata 3 miesiąc temu #195600 przez beti
Lily, nie kupuj laktatora zawczasu...zawsze zdazysz...ja nie uzylam ani razu poki co...
13 lata 3 miesiąc temu #195611 przez katy25
czesc dziewczynki
dziekujemy wszystkim za gratulacje a ja od siebie dziekuje i gratuluje agusi!!
My nadal w szpitalu dobrze ze mam neta w komorce:)
samiczek zdrowy, dzis w nocy dal mi troszeczke popalic ale daje sie przezyc. Poki co mam duzo pokarmu a on zadowolony
z cyca wiec karmie na kazde jego zadanie:) myslalam ze dzis nas wypuszcza ale jednak jutro- chcialabym juz do domu bo ines
placze i nie moze sie nas doczekac...

Moj porod blyskawica nawet jak dla mnie dzialo sie to za szybko! Przyjeli mnie na izbie z 5cm rozwarcia zrobili ktg bylo 6 potem czekalam bo nie mieli miejsca na porodowce a jak juz sie tam znalazlam o 21 to polozna przebila pecherz poszly wody i skurcze byly konkretne. Bolesne ale dalam rade bez znieczulenia nawet nie bylo na nie czasu bo chwila moment prosilam meza aby wolal polozne bo mam parte... 3 parte i samiczek wyladowal na brzucholu u mnie:))taki malutki kochaniutki... Nie wiem ile ale jakos dlugo lezal ze mna i z mezem. Moj m go podziwial i napatrzec sie nie mogl. Byl problem z lozyskiem bo okazalo sie ze jest krwawiace i musieli mnie lyzeczkowac... Zabieg trwal krotko ale znieczulenie schodzilo troche. Potem moj tato byl u mnie i strasznie sie wzruszyl bo powiedzial ze jak ja sie urodzilam to mama musiala mnie przez okno pokazywac a on wnuka oglada godzine po porodzie....
Ogolnie w szpitalu nie ma miejsc leze na sali na patologii ale z kobitkami po porodach wiec jest ok. Dzis juz lepiej sie czuje i czekam do jutro do wyjscia! Pozdrawiam was cieplutko
13 lata 3 miesiąc temu #195616 przez magdamagda1988
Katy gartuluje !!!

Juz sie tez nie mmoge doczekac porodu wczoraj byl termin i nadal nic... ohhh
13 lata 3 miesiąc temu #195618 przez gosia2324
WIdzisz katy drugi porod to blyskawica :)
Ciesze sie ze wszystko ok, czekamy na fotki malego przystojniaka :) :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #195619 przez kasia79
Witam dziewczynki pisze krotko z telefonu corki bo komputer mi siadl i kilka dni jeszcze nie wejde na forum, gratulacje wszystkim rozpaownym szczesliwym mamusiom, a tym w dwupaku cierpliwosci w oczekiwaniu na maluszki, nie nadrobilam was w czytaniu ale na pewno to zrobie.
MOja Amelka jest bardzo spokojnym i kochanym dzieckiem, nawet pozwali mi odppoczac, ogolnie to nie zbyt dobrze sie czuje ale mysle ze nie dlugo mi to wszystko przejdzie, jutro na sciagniecie szwow.
Dziekuje za gratulacje i pozdrawiam goraco.
13 lata 3 miesiąc temu #195642 przez Mała
Witam dziewczyny.
Ja mam dzisiaj pierwszych gości. Kamil się niezmiernie cieszy, bo babcie i dziadek przyjechali. Nie mogli się doczekać zobaczyć wnuczki i 350 km przyjechali na kilka godzin :laugh:
Mleka u mnie full, a laktatora nie mam i zgadzam się z Gosią, najlepiej częściej przystawiać do piersi, bo butla rozleniwia i za chwilę nie będą chciały dzieciaki w ogóle piersi, bo po co się męczyć.
Jutro zdjęcie szwów. :laugh:

Agusia gratuluję!!!!!!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #195646 przez mgielka22
Ja mam nadzieje ze mi tez mleka nie braknie :P laktatory dostalam 2 jeden elektryczny i jeden reczny takze sie nie martwie, bardziej sie przejmuje ze nie zdaze wyzdrowiec i ze mi nie pozowla karmic choc bede zapierac sie nogami i rekami zeby nie dawali mojemu dziecku chemii!!!

A ja siedze i odliczam dni...ahh ile mozna czekac...wszystko sie nagle uspokoilo... tez ktoras tak miala???
13 lata 3 miesiąc temu #195677 przez Dorciaition
mgielka22 napisał:

AGUSIA URODZILA O 21:20 wczoraj!!!

Agusia gratuluję! :kiss: Czekamy na zdjecia małej :)

Wszystkie Wasze dzieciaczki są cudowne!

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #195682 przez slowiczek
mnie ktoś chyba dziecko podmienił :P

wczoraj Natalia prawie cały dzień nie spała, zasypiała na 15 minut i się budziła, do cyca, odkładałam ją, przysypiała, budziła się i tak w kółko....a dziś chyba odsypia :P chyba jeszcze nie była tak grzeczniutka :P

no i niestety mamy problem z ropiejącym oczkiem :(
13 lata 3 miesiąc temu #195686 przez gosia2324
slowiczek napisał:

mnie ktoś chyba dziecko podmienił :P

wczoraj Natalia prawie cały dzień nie spała, zasypiała na 15 minut i się budziła, do cyca, odkładałam ją, przysypiała, budziła się i tak w kółko....a dziś chyba odsypia :P chyba jeszcze nie była tak grzeczniutka :P

no i niestety mamy problem z ropiejącym oczkiem :(

To samo mialam z Kuba, bylismy nawet u okulistki, kazala tylko przemywac KAZDE OCZKO OBDZIELNYM WACILIEK przegotowana woda i przeszlo,
My mielismy uczulenie od oliwki.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka