BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #195530 przez megi2501
AGA GRATULACJE OGROMNE!!! DOCZEKAŁAŚ SIĘ :ohmy: :kiss: :kiss: :kiss:

Mi się w końcu brzuch opuścił, boli czasem jak na miesiączkę. Ale nie mam czopu, skurczy itp. Chodź dziś nocka trochę ciężko i byłam ze 100 razy siusiu :angry:

Monia, ale masz małego krzykacza :laugh:

Słowiczku to tylko pozazdrościć pokarmu. Ciekawe, jak u mnie będzie... Ze mnie nawet siara nie leci :( Ale piersi tak strasznie zaczęły mnie boleć :ohmy:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #195539 przez Asik
Agusiaaaaa :) :) moje gratulacjeeee :) :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 3 miesiąc temu #195540 przez gosia2324
Agusia gratuluje!!!!!!!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #195541 przez MagdaM
Agusia gratulacje ogromne!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 3 miesiąc temu #195542 przez gosia2324
slowiczek napisał:

Ja mam za to tyle pokarmu ze z 5 dzieci bym wykarmila, leje sie strumieniami a wkladki nie wyrabiaja...

Dzis Natalia daje mi niezle w kosc...nie chce za bardzo spac i ciaaaagle je!

Katy - gratulacje!! :*

U mnie to samo mleka ful,a mała ciągle przy cycu ... już robi jej się 2 podbródek :)
13 lata 3 miesiąc temu #195557 przez monika1984lodz
Agusia Gratulacje :) witamy Emilke :) :*

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #195560 przez monika1984lodz
mialam opisac porod wiec biore sie :)
Wiec tak
We wtorek po nieprzspanej nocy zaczeli mnie przygotowywac do porodu.Lewatywka , wklucie.
o 8:00 bylam na porodowce na sali przedporodowej.o 8:30 polecialy pierwsze krople oksytocyny i po kilku minutach sie ruszylo.Najpiew skurcze byly znosnie dochodzily do 45-50 % a potem zaczely sie rozkrecac.Po 2 godzinach zaproszono mnie na badani aby sprawdzic, czy oxy pomoglo i w trakcie badania pekl pecherz plodowy.Zadzwonilam po mojego M, ktory w trybie natychmiastowym sire pojawil.Podlaczono mnie znowu pod oxy i akcja zaczela sie rozkrecac naprawde szybko.Chodzilam z moim M, ktory przy skurczach masowal mi plecki.A nawet kryl przed polozna( ktora byla niesamowita- kochana kobietka )Polozna podsunela pomysl ze moze mi pomoc jak usiade na kibelku ,jak mam skurcz i rzeczywiscie.Usiadlam i bylo o wiele lepiej, powiedziala do M ze jak minie skurcz to ma mnie podniesc i zaprowadzic na lozko a ona tam czeka.Ale ja mu nie pozwolilam hehe i mialam chyba z piec takich konkretnych skurczy, wkoncu polozna sama po mnie przyszla.:P a M powiedzial, ze mialam tylko 2 skurcze hihi
Po tej akcji zaczelo sie na dobre- skurcze parte- na pocztku nie potrafilam przec ale polozna powiedziala, ze jak bede jej sluchala to damy rade :) i dalam po kilku parciach Nuna przyszla na swiat :) krzyczac w nieboglosy - a ja ryczalam jak bobr i blagalam o wode hehe.
Polozyli mi ja na brzuszku, a moj M obserwowal wszystko przez uchylone drzwi- bo nie pozwolilam mu byc przy koncowce.
Zbadali Emcie,owineli w becik i zabrali nas do pokoju poporodowego, gdzie spedzilismy w trojeczke nasze pierwsze trzy godziny :)
Podsumowujac boli jak cholera- ale dzidzia wynagradza wszystko :)
Ale sie rozpisalam

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #195571 przez bewipo
Agusia gratulacje :)
Mała fajne dzieciaczki, super że Kamil taki troskliwy braciszek :)
Monika, a nie ma u ciebie jakiegoś doradcy laktacyjnego?? Ja sobie planuję w poniedziałek zadzwonić i umówić z taką panią, bo mam coś mało pokarmu. Anitka nie przybiera na wadze i kazali mi ją dokarmiać, a mnie się serce kraje jak mam jej dawać sztuczne mleko. I wygląda to tak, że mąż ją karmi butlą, a ja beczę w drugim pokoju...
13 lata 3 miesiąc temu #195573 przez monika1984lodz
Bewipo ja juz mialam konsultacje w poradni laktacyjnej. Poelcili mi wypozyczenie latatatora i tak zrobilsm. Do tego powiewiedzieli jakim sysytemem mam pracowac z tym lakt.
Otoz system 7-5-3 na kazda piers co 2 godziny.
Walczylam tak od przedwczoraj czyli od powrotu do domciu i widac juz postepy.Teraz tylko mam problem z dostawianiem Emki- nie daje rady ze nalezieniem pozycji do karmienia szczegolnie na lewgo dydola.Najwygodniej by bylo na siedzaco, ale niestety tak jestem poszyta, ze w najblizszym czasie bedzie ciezko.wiec teraz karmie prawa piersia, lewa sie staram a jak nie idzie to odciagam i dajemy jej z butelki to mleczko i dokarmiamy jeszcze miesszanka hip.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #195574 przez mgielka22
Hej Dziewczynki ja mialam dobra noc przespana zero skurczy nic...:(

Moniczka to blyskawicznie urodzilas :) super mam nadzieje ze nasza reszta bedzie miala tak samo :) Juz tylko nas 10 zostalo :D BYloby super jakby w ciagu tego tygodnia sie udalo zeby wszystkie sie rozpakowaly :D

To dobrze Gosia ze siedzi Jagódka i je potem sie rozejdzie i bedzie o wiele zdrowsza :D
13 lata 3 miesiąc temu #195575 przez mgielka22
monika1984lodz napisał:

Bewipo ja juz mialam konsultacje w poradni laktacyjnej. Poelcili mi wypozyczenie latatatora i tak zrobilsm. Do tego powiewiedzieli jakim sysytemem mam pracowac z tym lakt.
Otoz system 7-5-3 na kazda piers co 2 godziny.
Walczylam tak od przedwczoraj czyli od powrotu do domciu i widac juz postepy.Teraz tylko mam problem z dostawianiem Emki- nie daje rady ze nalezieniem pozycji do karmienia szczegolnie na lewgo dydola.Najwygodniej by bylo na siedzaco, ale niestety tak jestem poszyta, ze w najblizszym czasie bedzie ciezko.wiec teraz karmie prawa piersia, lewa sie staram a jak nie idzie to odciagam i dajemy jej z butelki to mleczko i dokarmiamy jeszcze miesszanka hip.

A myslalas zeby wziac dmuchane kolo pod tyleczek??? Moze wtedy mniej bolec bedzie??? To ile Ci tych szwow zalozyli??? Biedactwo <przytul>
13 lata 3 miesiąc temu #195577 przez monika1984lodz
wlasnie Bewi ja mialam tak jak Ty Marcin karmil a ja wylam.I to jest najwiekszy blad, bo placzac wstrzymujesz wydzielanie prolaktyny.Kup sobie herbatke herbapolu na laktacje , pomaga i pomysl o laktatorze o o tym systemie co mowie.My wypozyczyllismy lakrator medela.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #195578 przez monika1984lodz
mgielka to kolko to ni cnie daje buuuu
a troche popekalam i nacieli mnie w poprzek i wzdloz wiec troche mnie poszyli i do tego szyjka mi pekla....

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #195581 przez gosia2324
Dziewczyny co do karmienia to nas uczyli i moje zdanie jest takie ze jak dziecko dostanie butelkę to już potem nie chce chętnie ssać piersi i mleka jest co raz mniej , bo przecież odpada jedno , czy 2 karmienia,
Z butli mleczko leci szybko i dzidzia szybko się najada, a z piersią trzeba sie troszkę mu natrudzić,
Na pobudzenie laktacji lepiej przykładać dziecko częściej i ewentualnie zastój odciągnąć, ale nie dawac sztucznego mleka,
13 lata 3 miesiąc temu #195583 przez gosia2324
Monika porób błyskawica :side:
A bóle da sie przeżyć :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby