BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #195901 przez Mała
Witam po całkiem dobrej nocy. Karmienie o 24:00, 3:35 i 7:00 :lol:

Agusia gratuluje jeszcze raz, a Emilka duża dziewczyna :kiss:

Doczekacie się dwupaczki, a teraz korzystajcie i śpijcie do woli, a i pojedzcie sobie zakazanych rzeczy. :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #195933 przez Pyśkaaaa
witam i ja w dwupaku :)
wiadomość od Megi Od 1w nocy ma skurcze co 5-6 min i jest na sali przedporodowej

no i mnie wyprzedziła ech... zostałam sama z 23 :P
Agusia cudowna :) aa jaka długaśna
Magdamagda ja tez sie dobrze czuję ale chciałabym juz to miec za sobą i tulić mego malucha
Mała ależ cudowne te Twoje dzieci

a poza tym noc b. dobra dalej brak objawow...
13 lata 3 miesiąc temu #195937 przez SYLWIA
Cześć Dziewczynki :)

Ja też nadal 2 w 1 .
Zmęczona po nocy, ciągłe wstawanie na siusiu. Bolą mnie pachwiny i już chciałabym żeby się zaczęło.

A tu cisza.

Miłego dnia życzę tym rozpakowanym i tym czekającym.

[url=http://www.su
13 lata 3 miesiąc temu #195938 przez Pyśkaaaa
kolejna wiadomość od MegiZabierają mnie na salę porodową rozwarcie 4 cm tam bede działac dalej

ale jej fajnie ja sie pewnie zobaczę z moim lekarzem w pt ech...
13 lata 3 miesiąc temu #195943 przez gosia2324
Agusia, ale dorodna Emilka :)
Sliczna!!!!!

Mala dzieciaczki slodkie i podobne do siebie :)

Mysza ladne zdjecia :)
13 lata 3 miesiąc temu #195945 przez gosia2324
Magi, bedzie koleja dzidzia !!!!!
Czekamy :) :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #195950 przez slowiczek
Agusia, poszalałaś, duża córa ! Gratuuluję :kiss: !!!!

mam pytanie do rozpakowanych mam - czy waszym maleństwom zdarza się zwymiotować ? albo obficie ulać ? wystarczy, że małej się nie odbije i już jest problem...zwykle odbijam ją kilka razy podczas jedzenia bo je strasznie łapczywie :D ale dziś na sam koniec nie chciało jej się odbić, tarmosiłam ją dosyć długo i mi zwymiotowała....nie wiem czy to normalne czy nie...w internecie czytałam, że się zdarza ale nie wiem co o tym myśleć
13 lata 3 miesiąc temu #195956 przez gosia2324
slowiczek napisał:

Agusia, poszalałaś, duża córa ! Gratuuluję :kiss: !!!!

mam pytanie do rozpakowanych mam - czy waszym maleństwom zdarza się zwymiotować ? albo obficie ulać ? wystarczy, że małej się nie odbije i już jest problem...zwykle odbijam ją kilka razy podczas jedzenia bo je strasznie łapczywie :D ale dziś na sam koniec nie chciało jej się odbić, tarmosiłam ją dosyć długo i mi zwymiotowała....nie wiem czy to normalne czy nie...w internecie czytałam, że się zdarza ale nie wiem co o tym myśleć

Takie ulewania sa normalne, nam tez sie zdarzają, Jagódka jak sie przeje to nawet uleje jej sie nosem ...
A u nas w nocy masakra, w nosie cos jej chlupało, zakropiłam jej woda morska i odciągnęłam aspiratorem, mam nadzieje ze to nic poważnego, Kuba sie wyleczył, mam nadzieje ze jaj nie zaraził ....
13 lata 3 miesiąc temu #195982 przez pati-m
Witam dziewczynki!
O matko jaki miałam zakręcony weekend! Rozpoczął się sezon odwiedzania i co jakiś czas goście do Kacpra przychodzili. Nawet nie miałam kiedy do Was zajrzeć.

Przede wszystkim gratuluję nowym mamusiom!!! Katy i Agusia - śliczne macie kruszynki! :lol:

Mysza i Mała - zdjęcia rewelacja!

Nam się póki co nie ulewa, ale bardzo często mały ma czkawkę. Czy u Waszych maluszków też tak często się pojawia? I jak sobie z nią radzicie?
13 lata 3 miesiąc temu #195991 przez slowiczek
Natalka też często ma czkawkę i zawsze jest to związane z odijaniem, pojawia się po odbiciu albo razem z nim
13 lata 3 miesiąc temu #195992 przez Emme
czkawka to naturalna rzecz u maluszków. nie trzeba jej "zwalczać", nie jest oznaką, że dziecku zimno. przepona nie jest jeszcze dobrze rozwinięta, jej układ nerwowy, mięśnie klatki piersiowej, dlatego pojawia się czkawka :)
13 lata 3 miesiąc temu #196007 przez pati-m
Wiem dziewczynki, tylko że mój szkrab strasznie się denerwuje jak ją ma, no i jak każda mama chciałabym mu ulżyć :)
13 lata 3 miesiąc temu #196011 przez Emme
jeśli karmisz piersią to przystaw dzidzię na chwilkę, a jak mm to może być jakaś herbatka/woda przegotowana
13 lata 3 miesiąc temu #196065 przez Ani-ta
Agusia gratuluje ślicznej i dużej córeczki :laugh:
Mysza śliczne zdjęcia :) też już bym chciała robić mojemu szkrabowi zdjęcia, mój mąż kupił nawet nowy aparat co by synkowi robić śliczne zdjęcia :lol:
Mala twoje dzieci są bardzo podobne do siebie widać że Kamil jest bardzo za swoją małą siostrą :)
13 lata 3 miesiąc temu #196097 przez mgielka22
Czesc Dwupaczki i te rozpakowane :)

Super ze Megi dzis urodzi :D moze teraz kazda z nas w kazdy dzien wyda malenstwo na swiat ale byloby super :D kolejny maluszek :D

Agusia sliczna malutka i dziekuje za smsa :)

Laseczki nie ma co siebie przepuszczac i tak maluchy zrobia nam psikusa i wyjda w najmniej oczekiwanym momencie :P choc takie czekanei dobija to fakt...

Dzis u mnie pada, wszyscy w pracy jestem sama i zas nie mam pomyslu na to co robic... :P

Ostatnio cos slabo tu piszemy...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka