BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 11 miesiąc temu #267353 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Gosiu nie ulewa w ogóle :unsure: A odbijasz ją jeszcze, czy samej się już odbija :unsure: Bo mojej się jeszcze ulewa. Nie tak dużo, jak kiedyś, ale wciąż :(

Odbijam zawsze, ale na szczescie juz nie ulewa, a jak sie urodzila to byla tragedia, chlustalo z niej na odleglosc nawet z nosa :(
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #267354 przez iwonaNAVI
Mojej tez sie jeszcze wciaz ulewa :( i do tego doszlo mega slinienie :P takze sliniaki pieluchy potrafia nawet 3 na dzien isc :)
12 lata 11 miesiąc temu #267357 przez iwonaNAVI
a jak dlugo powinno sie odbijac po jedzeniu? znaczy do kiedy pol roku jak zacznie siadac ?
12 lata 11 miesiąc temu #267358 przez Marta M
Dziewczyny za duzo zdjec dodajecie, potem moj maz mowi ze ladne z Was kobity a ja bidula zazdrosna...MEGI no ;) Teraz bedzie o Ciebie pytal jak o Gosie ;)
12 lata 11 miesiąc temu #267360 przez iwonaNAVI
Moj na szczescie tu nie zaglada :P nie ma cierpliwosci do czytania tylu stron :P
12 lata 11 miesiąc temu #267361 przez basia89
co do ulewania to mój jest w tym mistrzem :P jemu się często ulewa, ale lekarz mówi że to minie :P więc czekam na to z niecierpliwością :)

marta m ja tu na szczęście swoich zdjęć nie dodaje, bo twój mąż by już tu nie zaglądnoł :P
12 lata 11 miesiąc temu #267363 przez iwonaNAVI
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #267364 przez gosia2324
Marta M napisał:

Dziewczyny za duzo zdjec dodajecie, potem moj maz mowi ze ladne z Was kobity a ja bidula zazdrosna...MEGI no ;) Teraz bedzie o Ciebie pytal jak o Gosie ;)

Marta bo wlasnie sie spalilam ze wstydu :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

Iwona to zalezy... czasem jak dziecko je powoli to ponoc nie musi odbijac, ale jak zacznie mala jesc odiadki to powinno jej ustapic ulewanie
12 lata 11 miesiąc temu #267365 przez basia89
gosia2324 a co za potrawę z królika będziesz robić ??? i jak???

no i kiedy coś z indyka można podać dziecku??? i co z niego zrobić??? bo u mnie on w zamrażarce króluje, bo my indyki hodujemy :P
12 lata 11 miesiąc temu #267367 przez gosia2324
basia89 napisał:

gosia2324 a co za potrawę z królika będziesz robić ??? i jak???

no i kiedy coś z indyka można podać dziecku??? i co z niego zrobić??? bo u mnie on w zamrażarce króluje, bo my indyki hodujemy :P

Ugotuje go calego,potne w male porcje i pomrożę,
potem dodaje do zupki,
Krolik,ziemniak,marchewka,pietruszka,burak i zupka gotowa :blink:
12 lata 11 miesiąc temu #267368 przez iwonaNAVI
A propo karmienia ze sloiczkow czytalam kiedys w gazecie o firmie gerber... oni produkuja jedzonko dla dzieci z MOM podobno same skory itp :/ bylam tym wstrzasnieta i nie kupie ani jednego sloika z tej firmy!!!!!!!
12 lata 11 miesiąc temu #267369 przez basia89
mój czasami ze mną czyta :P i porównuje naszego misia i wasze dzieci :P tzn kto co umie :) i jak damianek czegoś nie umie to jest zawiedziony :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #267370 przez gosia2324
iwonaNAVI napisał:

A propo karmienia ze sloiczkow czytalam kiedys w gazecie o firmie gerber... oni produkuja jedzonko dla dzieci z MOM podobno same skory itp :/ bylam tym wstrzasnieta i nie kupie ani jednego sloika z tej firmy!!!!!!!

Dokladnie !!!!!
i mowili kiedyz o cenie sloikow, np sloiczek bananow kosztuje ok 2,80 czyli wychodzi ok 26 zl za kilo bananow !!!!! A 1go kupisz za 0,80 gr

Basia indyka sobie tez poporcjuj i od 5 mies bedziesz miala do zupki.Fajnie ze masz swojskie miesko :)
12 lata 11 miesiąc temu #267372 przez basia89
ooo gosia to fajny pomysł :) musze się rozejrzeć za królikiem :) a co za mięso małemu jeszcze najlepiej dawać???? a warzywka też są już zakopcowane :P bo wszystko ze swojego ogródka mamy :)

indyki mam w porcjach pomrożone, więc z tym problemów nie będę mieć :) ja za słoiczkami nie jestem w ogóle, sama wole przygotować jedzonko. wiem przynajmniej co tam jest :)
12 lata 11 miesiąc temu #267373 przez iwonaNAVI
Basia dokladnie jak masz mozliwosc to super...niekotrzy nie maja wiec chyba lepiej sloiczek niz kupic np zdechla marchew ze sklepu nie wiadomo czym pryskana jak stara itp
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia