BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 7 miesiąc temu #364678 przez kasia79
fanka napisał:

witam i ja!!
Agusia gratulujemy egzaminu!!!!
matko dziewczynki małe jakie z was zdolniachy, mamuśki chyba naszym chłopczykom trzeba pokazać filmiki z dziewczynami żeby ich trochę zawstydzić i lenia przegonić ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

przepraszam za ilość!! to tak większość Wam pokazałam, oprócz tego zestawy body, skarpetek , czapki już na zimę itd

Jakie piękne rzeczy!!! ja też chcę taką siostrę :huh: :blush:
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #364681 przez kasia79
a my wróciłyśmy ze spacerku i czekamy na tatusia, dzisiaj na spacerze był bunt, moje dziecko nie chciało spać tak była zafascynowana wszystkim, a do tego byłam z przyjaciółką i jej synkiem Maciusiem i pewnie dlatego nie mogła zasnąć., ale fajnie tak sobie poplotkować, wróciłam w lepszym nastroju :)
12 lata 7 miesiąc temu #364696 przez iwonaNAVI
My juz po spacerku...Oliwia spala 12-13 zjadla pieknie obiaek ( znalazlam sposob kolejny ...daje jej jedna zabawka i ona sie zajmuje zabawa i ladnie je ) potem sie pobawila ladnie sama i o 15 zrobilam jej mleczko z nadzieja ze zasnie zeby nie szla spac pozniej niz 15 i grzeczna coronia spi :) ale o 16 jak nie wstanie sama to ja bede budzic :)

a ja w tym czasie wysprzatalam cala kuchnie na blysk...wyszorowalam szafki i zlew...swoja droga kto tak brudzi w tej kuchni...tam to by mozna bylo sprzatac codziennnie

zaraz wam wstawie zdj Oliwi jako ze ostatnio dawno jej nie dawalam :P
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364697 przez iwonaNAVI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364700 przez slowiczek
Jula....bardzo ładnie sobie radzisz :) :kiss: :kiss: a mama jakie filmiki z podkładem muzycznym robi, pełna profeska :P :woohoo:

Fanka....wow :) śliczne ubranka, mnie tak jak Gosi w oko wpadł szlafroczek B)

Oliwka za szczebelkami, stojąca oraz z psinką :side: :kiss:
12 lata 7 miesiąc temu #364710 przez iwonaNAVI
Julcia jak ty slicznie raczkujesz :) a jak pieknie sobie radzisz z podnoszenia "plackiem" :)

Dawidku ale masz kochana Ciocie tyle ubranek dostales...niejedna kobita ma mniej :P hihi
a w tych koszulach i garniturkach i kurteczce skorzanej koniecznie zdj mama musi nam pokazac :)

Ogladacie RwT? Jakas blond marchewa maluje jedno oko godz!!! haha co za porazka :P

Gosia masz znajomosci u sierpniowek :P? super ze mozecie sie spotkac :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364714 przez monika1984lodz
www.edziecko.pl/rodzice/56,79353,1173208...godnych_tematow.html dobry artykuł

Fanka ale masz czaderskie ubrania dla ml=łodego :) kamizelka i spodnie fiu fiu :)

Oliwcia :) roześmian :)

Kasia miło czasem odrwać się od codzienności :) i po prostu poplotkować.

i stronka wspomniana w artykule theshapeofamother.com/

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 7 miesiąc temu #364809 przez megi2501
Oliwka piękna blondynko o zabójczym i szczerym uśmiechu :kiss: :kiss: :kiss:

Dawidku teraz mamusie będzie Cię tylko stroić, bo ma w czym :)

Monia świetny artykuł i to niestety jest PRAWDA :ohmy:
12 lata 7 miesiąc temu #364813 przez katy25
hey dziewczynki

nie odzywam sie do Was bo nie mam na prawde kiedy
od powrotu ze szpitala musiałam kursowac do srody miedzy szpitalem a domem bo Samiemu wyszły złe wyniki krwi ale na szczescie juz wszystko ok

pochwale sie ze mamy 2 zeba:):)

jestem zachwycona jak Wasze maluchy siadaja, raczkuja... po prostu WOW
ja chyba bede musiala jeszcze troche poczekac...
jestesmy po wizycie u neurologa i ogolnie jest ok ale Sami powinien byc rehabilitowany jak mial 3-4 mce. Niestety to nam umknęło i teraz jest jak jest...

Mam zalecona rehabilitacje domowa...
Ogólnie po tym szpitalu jako trudno bylo nam sie pozbierac. Na szczescie Sami zaczal na prawde ladnie jesc dzis mu ugotowalam pomidorowa z ryzem...

ach!! zapomnialam Wam powiedziec ze jestesmy uczuleni na WSZYSTKO NA MLEKO, MAKE PSZENNA, JAJKA, TRAWY...ORZECHY... WCIAZ GO KARMIE ale tylko do konca wakacji.

na prawde zazdroszcze raczkujacym, tak bym chciala aby Samiczek juz pełzał... :(
12 lata 7 miesiąc temu #364825 przez iwonaNAVI
Sami gratulujemy zabka :)
biedny jestes z ta alergia
12 lata 7 miesiąc temu #364831 przez magda79
Witam :kiss: i o zdrowie pytam....

ja jestem przeziębiona...katar, kicham i czuje sie jakby mnie czołg przejechał

Oliwka haha prawdziwa gwiazda z Ciebie i już ochrona nono :lol: :lol:

Katy będzie dobrze poćwiczycie w domku i Sami za chwilke będzie śmigał że hoho ;) o biedny na ile jest uczulony........

Julcia jak Ty fajnie śmigasz.....a Megi tak tak pełna profeska :lol: :lol:

Fanka ile ciuchów!!!!!

Natalka pierwsze dwa kroczki...brawo zdolniacho!!!!

Kasia tak tak takie wyjścia zdecydowanie poprawiają humor :silly: i dobrze że z Ami juz wszystko ok :)

Bewipo gratulacje nocnikowych sukcesów i od nas :kiss:

aaaaaa i miałam sie pochwalić Domi powiedział mama...narazie raz ale ważne, że sie udało a mamusi od razu humorek się poprawił!!

Beti kopniak i ode mnie dla Twojego........
12 lata 7 miesiąc temu #364834 przez slowiczek
Katy, a czemu Sami powinien być rehabilitowany ???

a mnie ten artykuł jakoś nie przypadł do gustu, nic odkrywczego w sumie i jakoś nie odczuwam, że takie tematy to tabu... lea ta stronka fajna, na pewno pomocna kobietom które mają problem z zaakceptowaniem zmian w ciele po porodzie :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364848 przez megi2501
Katy będzie dobrze. Ważne, że wyniki już dobre :kiss: Jeszcze troszkę i Sami będzie śmigał. Gratulujemy ząbka nr 2 :)

Madziulka zdrówka :kiss: Powiedziane raz słowo mama już się liczy :)

Uważam, że jednak artykuł pokazuje część prawdy- długie karmienie wcale nie jest super przyjęte (moja koleżanka przyszła w odwiedziny i pyta, czy jeszcze karmię, mówię, że tak- a ona przecież to już patologia B) Sama ma 2letniego synka) Publiczne karmienie wzbudza obrzydzenie...itp. To tylko moje zdanie
12 lata 7 miesiąc temu #364863 przez Mała
Julcia świetnie raczkujesz krasnalku :woohoo:

Natalka no no, dziewczyno jeszcze się w życiu nachodzisz, ciocia ci mówi :blink:

Fanka ale Dawidek będzie się stroił :)

Oliwka śmieszku :)

Katy rety ile rzeczy, ale najważniejsze że wiecie co Samiego uczula,to będziecie eliminować. Gratuluję ząbka. :) A rehabilitacją się nie martw, jeszcze może być tak, że przegoni wszystkie nasze maluchy i pierwszy będzie chodził :)

Dominik to mamie radość sprawiłeś :)

Sprawdzałam, zębów póki co sztuk 0 :dry:

A odnośnie karmienia to też moje znajome oczy wybałuszają, że karmię i usilnie namawiają na zakończenie :dry:

Tyle spamiętałam, a się spieszę, bo ciekawe czy Ola znów nie wstanie, coś jej się poprzestawiało
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364864 przez slowiczek
Megi, mnie też dużo osób pyta czy jescze karmię piersią i jak słyszą, że TAK to mega zdziwienie....ale w sumie nie wiem czemu :unsure: :unsure: :unsure: :P ale raczej nie w kategoriach, że za długo tylko że fajnie że jeszcze mam pokarm, że mi się chce, że nie odpuszczam sobie tego itd :)
no i zależy co kto uważa za długie karmienie, dla mnie na przykład karmienie kilkulatka nie jest normalne i nie dziwię się że budzi to kontrowersje, dla mnie do przyjęcia jest do 2 roku życia chociaż to i tak długo...nie wyobrażam sobie, żeby Natalka latała po domu i wołała "MAMO daj mi cycka" :P wystarczy, że już teraz gdy np siedzę sobie w samym staniku albo w ogóle bez to przychodzi do mnie i sama sbie bierze bez pytania :S mamy z tego kupę śmiechu z Łukaszme :woohoo: no ale wiadomo, każda mama wychowuje po swojemu :) nikomu nie robiłabym głupich uwag ale to co sobie myślę w środku to wiecie :)
co do publicznego karmienia to wiem, że jest grupa debili którym to przeszkadza ale najczęściej są to ludzie którzy nie mają dzieci albo ich dzieci z różnych powodów nie były karmione piersią...ja tam nie mam żadnych oporów żeby nakarmić dziecko gdziekolwiek, jasne - czuję się bardziej komfortowo w jak najbardziej intymnych warunkach, gdzie nikt mi nie przeszkadza niż karmiąc w sklepie :blink:

Madzia, gratuluję MAMY :) super uczucie, prawda ??? :blush: i zdrowiej kochana :)

fajny film dziś na TVNie, UPROWADZONA :) oglądałam już kilka razy :) POLECAM :)
śmiesznie, bo oglądałam go pierwszy raz w autokarze w drodze do Francji między innymi i to w nocy myślałam,że się posram potem ze strachu :side: jak ktoś wie o czym jest film to zrozumie czemu :blink: bałam się nawet wyjść z autokaru rozprostować nogi :( :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia