- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 9 miesiąc temu #72962 przez Marta M
Dziekuje dziewczyny
Badanie wypadlo wspaniale..z tego dnia bedziemy miec tyle pamiatek, tyle zdjec, a co najpiekniejsze plytke z filmem z calego usg...dzidzius tak sie wiercil, ze pani pytala czy denerwowalam sie tym badaniem, albo czy ktores z nas ma "bogaty" temperament, haha
Myslalam ze moj jest malutki, bo tydzien temu mial 41mm CRL, a wczoraj juz 58mm CRL, z nozkami ma juz 7cm Pani doktor powiedziala ze niezwykle duzy czlowiek, haha...a my z mezem niscy
Wszystkie markery w normie, szacowane ryzyko trismomii, np
zespol downa wedlug mojego wieku 1:982, wedlug mojego usg 1:4910
zespol edwarda wedlug mojego wieku 1:2330, wedlug mojego usg 1:7062
zespol downa wedlug mojego wieku 1:7329, wedlug mojego usg 1:129975
Czaszka, kregoslup, serce, brzuch, zoladek, pecherz moczowy, itd sa i sa w normie
Serduzko bije 156 uderzen na minute
Szkoda ze filmu nie moge Wam wrzucic, jest cudowny Zdjecia dam troche pozniej..
Badanie wypadlo wspaniale..z tego dnia bedziemy miec tyle pamiatek, tyle zdjec, a co najpiekniejsze plytke z filmem z calego usg...dzidzius tak sie wiercil, ze pani pytala czy denerwowalam sie tym badaniem, albo czy ktores z nas ma "bogaty" temperament, haha
Myslalam ze moj jest malutki, bo tydzien temu mial 41mm CRL, a wczoraj juz 58mm CRL, z nozkami ma juz 7cm Pani doktor powiedziala ze niezwykle duzy czlowiek, haha...a my z mezem niscy
Wszystkie markery w normie, szacowane ryzyko trismomii, np
zespol downa wedlug mojego wieku 1:982, wedlug mojego usg 1:4910
zespol edwarda wedlug mojego wieku 1:2330, wedlug mojego usg 1:7062
zespol downa wedlug mojego wieku 1:7329, wedlug mojego usg 1:129975
Czaszka, kregoslup, serce, brzuch, zoladek, pecherz moczowy, itd sa i sa w normie
Serduzko bije 156 uderzen na minute
Szkoda ze filmu nie moge Wam wrzucic, jest cudowny Zdjecia dam troche pozniej..
Temat został zablokowany.
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Mniej Więcej
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- karolena
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 27.06.2011r Moj Siódmy cud Świata na Świecie
13 lata 9 miesiąc temu #73039 przez karolena
WITAM WAS WRZESNIOWECZKI!!!! GRATULUJE WAM WSZYSTKIM
zycze wam wszystkiego dobrego i bez problemowej ciazy
musze sie pochawlic bo moj synus w 12tc5 mial 7,2cm -potezny chlop
w tej chwili wyrownal sie i jest idealny co do terminu!!
pozdrawiam i GRATULUJE
zycze wam wszystkiego dobrego i bez problemowej ciazy
musze sie pochawlic bo moj synus w 12tc5 mial 7,2cm -potezny chlop
w tej chwili wyrownal sie i jest idealny co do terminu!!
pozdrawiam i GRATULUJE
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 9 miesiąc temu #73068 przez Agusia83
Marta, moje ogromne gratulacje....dzidzia jest naprawde wielka i najwazniejsze, ze wszystko ma na swoim miejscu i ze jest zdrowa
Bewipo i Marto, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszcze, ze jestescie juz po tym badaniu...i wiecie, ze wszystko w jak najlepszym porzadku...Ja sie strasznie obawiam, oby i moj maluszek tak fikal koziolki jak Wasze brzdace....
Marta, czekamy z niecierpliwoscia na fotki...filmik pewnie tez cudowny ale zostawcie go sobie do ogladania tylko dla Was i dla najblizszych...to takie wzruszajace uczucie ...
Ja wczoraj od 14 czulam sie fatalnie...dopadl mnie bol glowy, ale nigdy takiego nie mialam, bo nigdy do takiego nie dopuszczalam, jednak nie ma jak leki...wieczorem myslalam, ze moze to z glodu i zjadlam 2 kromeczki a pozniej mi bylo az niedobrze, zmusilam sie do wymiotow i bol troszke zelzal, ale nadal bolalo jakbym miala orkiestre denta w lewej skroni...W koncu wyszlam na balkon i to mi uratowalo glowe, bo nie wiem jakbym sie dalej czula...no i po polku ponownie zimne oklady i znow lozeczko i tak do rana przespalam...niedawno wstalam i czuje jak mnie cmi, ale chyba zaraz ubiore sie i pojde na spacer....oby to juz pomoglo na 10000%
Bewipo i Marto, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszcze, ze jestescie juz po tym badaniu...i wiecie, ze wszystko w jak najlepszym porzadku...Ja sie strasznie obawiam, oby i moj maluszek tak fikal koziolki jak Wasze brzdace....
Marta, czekamy z niecierpliwoscia na fotki...filmik pewnie tez cudowny ale zostawcie go sobie do ogladania tylko dla Was i dla najblizszych...to takie wzruszajace uczucie ...
Ja wczoraj od 14 czulam sie fatalnie...dopadl mnie bol glowy, ale nigdy takiego nie mialam, bo nigdy do takiego nie dopuszczalam, jednak nie ma jak leki...wieczorem myslalam, ze moze to z glodu i zjadlam 2 kromeczki a pozniej mi bylo az niedobrze, zmusilam sie do wymiotow i bol troszke zelzal, ale nadal bolalo jakbym miala orkiestre denta w lewej skroni...W koncu wyszlam na balkon i to mi uratowalo glowe, bo nie wiem jakbym sie dalej czula...no i po polku ponownie zimne oklady i znow lozeczko i tak do rana przespalam...niedawno wstalam i czuje jak mnie cmi, ale chyba zaraz ubiore sie i pojde na spacer....oby to juz pomoglo na 10000%
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #73077 przez Agusia83
Pyskaaa, u kazdej kobiety jest inaczej, to wszystko zalezy od organizmu, ale w podrecznikach pisza, ze pod koniec I trymestru w wielu przypadkach zanikaja nieprzyjemne dolegliwosci ciazowe w tym bol piersi...widzisz, one Cie mniej bola, ale nie oznacza, ze przestaly....zreszta dzis moga Cie mniej bolec a jutro od nowa dowiesz sie co to znaczy cholerny bol cycuszkow A moga tez przestac, bo i tak sie zdarza....
ja tez sie czasem martwilam, ale wlasnie mialam tak....a teraz czuje, ze troszke mniej bola, przynajmniej w nocy jak wstaje na siku to nie musze ich trzymac(bo mialam i taki okres)
nie denerwuj sie, na pewno wszystko jest w porzadku...a masz jeszcze inne dolegliwosci ciazowe?
ja tez sie czasem martwilam, ale wlasnie mialam tak....a teraz czuje, ze troszke mniej bola, przynajmniej w nocy jak wstaje na siku to nie musze ich trzymac(bo mialam i taki okres)
nie denerwuj sie, na pewno wszystko jest w porzadku...a masz jeszcze inne dolegliwosci ciazowe?
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #73087 przez Pyśkaaaa
Tak dalej sikam w nocy 2 razy dalej sa takie duze i mam wiksza siateczke na nich dalej pobolewa brzuch a dzis to mnie nawet mdli ble chyba sie naczytalam glupot i znow sie denerwuje po prostu bola jak dotykam a wczesniej bolaly caly czas. dzieki Agusia za uspokojenie
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona