- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 9 miesiąc temu #72425 przez Agusia83
Bewipo, sliczny okruszek, ba, jaki okruszek, to juz ogromny maluszek ...widzisz Kochana, mowilysmy, ze wszystko na pewno w porzadku, ze zobaczysz fikajacego lokatora brzuszka ....naprawde bardzo sie ciesze....
Dzis bedziemy czekac na relacje z usg MartyM:) i tez bedziemy czekac na piekne zdjecie...
Katy i Pyskaaa, zobaczycie jak szybko Wam zlece ten czas i ujrzycie Wasze maluchy
Ja tez sie nie moge doczekac, do poniedzialku zostaly juz tylko 4 dni....
Dzis bedziemy czekac na relacje z usg MartyM:) i tez bedziemy czekac na piekne zdjecie...
Katy i Pyskaaa, zobaczycie jak szybko Wam zlece ten czas i ujrzycie Wasze maluchy
Ja tez sie nie moge doczekac, do poniedzialku zostaly juz tylko 4 dni....
Temat został zablokowany.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #72542 przez Agusia83
Czesc Sylwia:), super, ze do nas zawitalas, jak tylko odezwie sie Marta, to na pewno wpisze Cie na pierwsza strone
Jezeli chodzi o badania prenatalne, to gdy chodzisz do lekarza, ktory ma podpisany kontrakt z NFZ i jesli da Ci skierowanie na te badania to wowczas nie placisz, natomiast jesli chodzisz do lekarza prywatnie, to raczej placi sie za badania, no chyba, ze i on ma umowe z NFZ-tem.
Natomiast jesli chodzi o pobieranie krwi to nie wiem...bo wydaje mi sie, ze oprocz usg genetycznego chodzi Ci o test chyba PAPP-a...chyba tak to sie nazywa...z tego co sie orientuje to wykonuje sie go jak usg pokaze jakies nieprawidlowosci i jesli kobie ta skonczyla 35lat....to chyba wowczas, ale czy trzeba byc na czczo, nie umiem Ci powiedziec...
Kilka stron wczesniej Asik, dala mi link odnosnie badan prenatalnych i chyba cos tam jest napisane na temat badan krwi....tak wiec zajrzyj tam....
Jezeli chodzi o badania prenatalne, to gdy chodzisz do lekarza, ktory ma podpisany kontrakt z NFZ i jesli da Ci skierowanie na te badania to wowczas nie placisz, natomiast jesli chodzisz do lekarza prywatnie, to raczej placi sie za badania, no chyba, ze i on ma umowe z NFZ-tem.
Natomiast jesli chodzi o pobieranie krwi to nie wiem...bo wydaje mi sie, ze oprocz usg genetycznego chodzi Ci o test chyba PAPP-a...chyba tak to sie nazywa...z tego co sie orientuje to wykonuje sie go jak usg pokaze jakies nieprawidlowosci i jesli kobie ta skonczyla 35lat....to chyba wowczas, ale czy trzeba byc na czczo, nie umiem Ci powiedziec...
Kilka stron wczesniej Asik, dala mi link odnosnie badan prenatalnych i chyba cos tam jest napisane na temat badan krwi....tak wiec zajrzyj tam....
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #72564 przez ewelinaa
Ja właśnie wróciłam z usg, wszystko jest w jak najlepszym porządku
Maluszek jest trochę większy niż wynika z terminu OM,
CRL=53,3 m 12w3d
I jest nosek, rączki i nóżki.
A mąż nawet mózg zobaczył, i od razu powiedział, że inteligencję ma po nim
Maluszek jest trochę większy niż wynika z terminu OM,
CRL=53,3 m 12w3d
I jest nosek, rączki i nóżki.
A mąż nawet mózg zobaczył, i od razu powiedział, że inteligencję ma po nim
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 9 miesiąc temu #72568 przez Marta M
Bewipo wybacz ze wczoraj nie pogratulowalam, ale pochwalilam sie Wam ze jest mi lepiej i jak na zlosc caly wieczor wymiotowalam...mam nadzieje ze dzisiaj doczolgam sie na to usg...i niestety nie zdam Wam dzis relacji z usg, bo badanie mam o 18, pewnie bedzie opoznienie, do lekarza mam godzine z mieszkania a z mieszkania godzine do domu, takze bede w chacie pewnie kolo polnocy...napisze jutro z rana
Sliczne malenstwo
Witam i zaraz dopisuje Sylwie..
Ewelina, to Twoj bobas jest chyba wiekszt niz moj Super
Sliczne malenstwo
Witam i zaraz dopisuje Sylwie..
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #72572 przez ewelinaa
Marta M napisał:
Duży (-a), wiem
Ale mój mąż jest wysoki, 1,90, a jego siostra urodziła dwoje dzieci po ponad 60 cm
Aż takiego dużego nie chcę, bo dostałam od szwagierki śliczniutkie ubranko - pajacyk Miś rozmiar 56 i muszę w tym swoje dziecko zobaczyć
Duży (-a), wiem
Ale mój mąż jest wysoki, 1,90, a jego siostra urodziła dwoje dzieci po ponad 60 cm
Aż takiego dużego nie chcę, bo dostałam od szwagierki śliczniutkie ubranko - pajacyk Miś rozmiar 56 i muszę w tym swoje dziecko zobaczyć
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #72575 przez ewelinaa
Marta M napisał:
Dobrego samopoczucia życzę i powodzenia, bez kolejek u lekarza
Bewipo wybacz ze wczoraj nie pogratulowalam, ale pochwalilam sie Wam ze jest mi lepiej i jak na zlosc caly wieczor wymiotowalam...mam nadzieje ze dzisiaj doczolgam sie na to usg...i niestety nie zdam Wam dzis relacji z usg, bo badanie mam o 18, pewnie bedzie opoznienie, do lekarza mam godzine z mieszkania a z mieszkania godzine do domu, takze bede w chacie pewnie kolo polnocy...napisze jutro z rana
Dobrego samopoczucia życzę i powodzenia, bez kolejek u lekarza
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- guanoapes22
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #72727 przez guanoapes22
Witam serdecznie Jestem w 10 tc i za tydzien mam drugie badanie USG. Czy są jakies wazne sprawy o ktore powinnam spytac moją ginekolog? Dziekuje za rade Pozdrawiam
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej