BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #157786 przez monika1984lodz
Marta pewnie bedzie na siku wstawala hihi :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #157789 przez kasia79
raczej na cyca :)
13 lata 5 miesiąc temu #157790 przez kasia79
a mnie już wkurza to czekanie, wczoraj sąsiadka przyszła i pyta czemu ja jeszcze nie urodziłam i że już taka gruba jestem że powinnam już urodzić wrrrrrrrrrr
13 lata 5 miesiąc temu #157791 przez monika1984lodz
KAsia moze i na cyca hihi
a Twoja sasiadka jak taka madra to nich sama idzie rodzic :P
Jeszcze troche nam zostalo ale i tak przeraza mnie fakt, ze to juz blizej niz dalej

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #157796 przez kasia79
tylko że ja wcale nie czuję się gruba, widziałam grubsze w 8 miesiącu, moja teściowa mi powiedziała ostatnio że jak ona chodziła w ciąży to w 8 miesiącu nie widziała swoich stóp taki miała brzuch.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #157798 przez gosia2324
Mysza a ile juz Janek wazy ? A szyjka dalej Ci sie skraca, czy stoi w miejscu ?

Mala co do zakupow to mozesz pokupowac wszystko przez internet szybko i tanio :)

A ja dzis odebralam te witaminki polecane przez beti,
Faktycznie o polowe taniej, wzielam 2 opakowania, musze dokupic jeszcze jedno, zapomnialam ze dzidzia bierze je do konca 3 mies :unsure:

no i znow doczekalam sie na kase z Zusu :side:

marta POCHWAL SIE WOZECZKIEM :)
13 lata 5 miesiąc temu #157811 przez mYSZA
nie miałam takiego dokłądnego USG- tylko takie żeby sprawdzić ułożenie i serduszka posłuchać.Ogólnie za USG u mojej babeczki ie dopłaca 40 zł, ale za takie konkrety własnie typu mierzenie, a teraz ona stwierdziła, że jak miałam 2 tygodnie temu robione to teraz poczekamy 3 na takie dokładne. Ale Janek do dużych dzieci nie należy i może nawet obejdzie się bez cięcia. w sumie ani ja ani mąż duzi nie byliśmy wiec może tka być genetycznie;)

był pan od pralki i za 15 minut roboty wziął 80 zł- sic! no ale co zrobić? mam tyle już ubranek że musze zacząć je prać! ale większość też mam używane. z nowych kupinych teraz to zaledie kilka, ale mam kilka takich które kupowaliśmy z moim Sławkiem jeszcze nawet przed zaręczynami- tj. mieliśmy taki zwyczaj kupowania rzeczy dla przyszłego dziecka z każdego miejsca świata gdzie bylismy czyli np. z camp noun ( stadion fc barcelona jako ktoś nie wiedział tak jak ja wcześniej:P ) mamy małe buziki w barwach klubu, a z disneywordu 5częsciowy kąplecik, koszuleczkę z w szwecji, muminka z finlandii, wieloryba z norwegii itp itd;P trochę takich fajnych rzeczy jest;)

dziewczyny- tak mi od wczoraj po głowie chodzi- co to są knedle?

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #157813 przez Marta M
Mysza knedle to takie kulki z ciasta nadziewane z reguly chyba sliwka..nie wiem..my zawsze dajemy sliwki.nie wiem co jeszcze mozna dac..;)

Gosiu nie pochwale sie, mam wszystko w pudlach i nawet nie otwieram bo zawozimy to na budowe i tam to sobie bedzie siedzialo zapakowane..Ale wozek XLANDER XA a lozeczko i komoda z kolekcji Mis z gwizadka z firmy Klups..
13 lata 5 miesiąc temu #157814 przez mYSZA
a jakiego ciasta? drożdżowego? i z czym to się je?

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #157817 przez slowiczek
Do mnie dzis dotarlo lozeczko dla Natalki, koszula do szpitala i przescieradelko :)

Ja wstaje na siku podobnie jak Monia, 2 razy w nocy o mniej wiecej stalych porach :D 11 razy Marta znajduje sie poza moja wyobraznia :p
13 lata 5 miesiąc temu #157820 przez megi2501
Gosiu,a co to za witaminki dla malucha? Podaj proszę nazwę. I jak je podajemy? Rozpuszczamy w butelce?
13 lata 5 miesiąc temu #157823 przez Marta M
Sama za knedle sie nie bralam ale z tego co kojarze i dziewczyny tu pisaly to robi sie ciasto z ziemniakow (ugotowane przepuszcza przez maszynke), maka, jajka...i co jeszcze nie wiem..musisz zapytac specjalistek mgielki i Pyski ;)
13 lata 5 miesiąc temu #157824 przez Agusia83
Dziewczynki, nadrobic Was to chyba niemozliwe :silly: pol godziny zajelo mi przeczytanie wszystkiego...

Jak ja sie ciesze, ze jest dzis chlodnawo...chociaz bylam na zakupach i momenatmi ciezko mi sie oddychalo...ja to juz jestem jak staruszka...co jakis czas bym sie zatrzymywala i chodze jak kaczka :silly: Do tego sie nie wyspalam, bo wkurzona na meza chrapanie i chuchanie (w drinkowal wczoraj z kumplem) wolalam przeniesc sie do salonu..a tam niezbyt wygodne spanko, no, ale co zrobic.. :silly:

Beti, gratuluje 34 tc :laugh: faktycznie, chyba bedziesz jedna z pierwszych, ktore zobacza maluszka :laugh:

Monia, bardzo podoba mi sie Twoj avatarek :side:

Kasiu, na allegro naprawde mozna kupic ladne i tanie ubranka, poszukaj sobie...

Marta, jestes rekordzistka w siusianiu :lol: hahah..jak to fajnie brzmi...ja cos ostatnio budze sie co godzine, albo co dwie...i chyba tez sie przygotowuje na karmienie :silly: tyle, ze jak najszybciej po omacku wracam do lozeczka, wiec zdarza mi sie zaliczyc futryny...haha.. a to z maluszkiem raczej niewskazane :silly:

Myszka, knedle robi sie z ciasta takiego jak na kopytka...czyli ugotowane i ugniecione ziemniaki, do tego maka pszenna i jajko... :lol: i sa pychota...
Ja tez robie ze sliwkami, ale mozna rowniez wsadzic truskawki..a pozniej polewam je maselkiem z buleczka i posypuje cukrem..mniam, mniam...akurat jutro bede robic :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #157837 przez pati-m
Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam z miasta. Uff... Znowu gorąco...
Kupiłam do pokoju małego firanki i już założyłam :laugh:
Zaraz się za obiadek biorę, ale mam jeszcze czas bo mąż i tak będzie wieczorem z tych Niemiec.

11 razy siku w nocy! Rekord! :lol: Ja marudze jak muszę wstać raz czy dwa, a i tak idę wtedy na śpiocha, żeby jak najmniej się wybudzić :silly:

Dziewczynki chyba przegapiłam jakieś posty dotyczące tych witaminek :huh: Może któraś z Was napisać o jakie witaminki chodzi, jak się je stosuje itp.? Z góry dziękuję :)
13 lata 5 miesiąc temu #157847 przez monika1984lodz
Agusia dziekuje :kiss:

Myszka mozna tez knedelki zrobic z pirre ziemniaczanego :) ja tak robie jak mi sie nie chce ziemniakow przez praske przepuszczac :P

Wlasnie pochlaniam sliweczki :) mniam

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby