BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #177960 przez mYSZA
ja mam już III stopień. A Wy?

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #177963 przez LILY
A ja nie wiem, bo wizyte mam w tym tygodniu a do tej pory nie było o tym mowy.

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 4 miesiąc temu #177966 przez Marta M
Ja II, ale to bylo tydzien temu...mala odpowiadala wzrostem i waga 33t (tydzien temu), bo wazyla tylko 2200 i nie chce zeby mi sie szybko lozysko zestarzalo, chce zeby posiedziala przynajmniej do tp..
13 lata 4 miesiąc temu #177968 przez kasia79
Ja nie mam pojęcia o stopniu dojrzałości, bo mój gin nigdy o tym nie wspomniał.
13 lata 4 miesiąc temu #177971 przez slowiczek
a ja wróciłam dziś do Warszawy, na szczęście w dalszym ciągu w dwupaku :D

Marta - ja nie wiem jaki mam st dojrzałości łożyska, lekarz nie omawia ze mną takich kwestii :P a swoją drogą mam wizytę u gina w czwartek, strasznie jestem ciekawa co powie, czy się na coś zanosi prędko czy też nie....:P
13 lata 4 miesiąc temu #177973 przez mYSZA
Marta M napisał:

Ja II, ale to bylo tydzien temu...mala odpowiadala wzrostem i waga 33t (tydzien temu), bo wazyla tylko 2200 i nie chce zeby mi sie szybko lozysko zestarzalo, chce zeby posiedziala przynajmniej do tp..

co to znaczy "do tp"

Mój Janek też w zeszłym tyggodniu odpowiada 32 plus 5 dni- a ważył 2 kg z 8 gramami...

no jutro się też okaże czy moje zarłoctwo jemu na dobre wyszło

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #177974 przez Marta M
Mnie tez wczesniej nikt o tym nie mowil, dopiero w szpitalu na tej patologii ciazy..
13 lata 4 miesiąc temu #177975 przez mYSZA
Marta, a nie gadali z Tobą nt cesarki?

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #177977 przez Marta M
Powiedzieli mi tylko tyle: jesli roznica 3 tygodni sie nie powiekszy to nie bedziemy sie niczym martwic..to znaczy ze taka uroda dziecka i koniec..natomiast jesli we wtorek sie okaze ze z 3 tygodni zrobilo sie wiecej to pewnie poloza mnie na oddziale i beda szukac przyczyn i bede musiala byc pod stala obserwacja..

w srode ide po wyniki do mojej ginki i przy okazji poprosze o usg, bo ciekawa jestem czy przybrala cos przez ten tydzien..
13 lata 4 miesiąc temu #177980 przez beti
Cześć dziewczynki :)
My dziś po spacerku i obiadku w meksykańskiej knajpce :) od razu mi lepiej jak do ludzi wyszłam :)

Jutro mam USG, to i ja się dopytam o to łożysko. W zeszłym tygodniu miałam I st. Coś Wam się szybko te łożyska starzeją, a nie miałyście problemów z cukrem? Bo to przy nich w okol. 36 tc się łożysko starzeje...
13 lata 4 miesiąc temu #177987 przez Marta M
Ja wyniki z tego testu glukozowego mialam na granicy, ale w normie..ale faktycznie cos szybko sie starzeja..
13 lata 4 miesiąc temu #177989 przez slowiczek
az z ciekawosci spojrzałam w wydruk z usg z 31 tc i tam miałam II st. dojrzałości łożyska ale lekarz powiedział, że wszystko jest w wyśmienitym porządku :) poza tym poczytałam teraz o tym trochę i wychodzi na to, że II st. może sie utrzymywać przez dłuuuugi czas za to III powinien wskakiwać wtedy kiedy mozna juz rodzić, przynajmniej tak zrozumiałam z tego co tu piszą w internecie
13 lata 4 miesiąc temu #177992 przez Marta M
no wlasnie tez slowiczku o tym teraz czytam...Mysza a Tobie co powiedzieli na to lozysko??
13 lata 4 miesiąc temu #177996 przez mYSZA
no powiedzieli, że stare i raczej wskazujace na termin porodu według miesiaczki czyli za.... 2 tygodnie.Bo wg. miesiaczki jestem w 38 tygodniu już, wg. owulacji w 36, a wg. ,masy ciała w 33. Czyli cyrk na kółkach.

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #177997 przez gosia2324
Mysza a termin porodu wpisali Ci wedlug OM w karcie ciazy ?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia