- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Karuzela czy usypiacz/uspokajacz?
Karuzela czy usypiacz/uspokajacz?
- kropeczka86
- Wylogowany
- gaworzenie
W przypadku mojego maluszka karuzela nie działała zbyt długo. Po kilku tygodniach Mały zaczął mieć kolki, a wtedy płacz był nie do wytrzymania zarówno dla niego jak i dla nas... Próbowałam wielu rzeczy, by go uspokoić- noszenia w pionie i poziomie, kropelek na brzuszek i nic... Zauważyłam jednak, ze uspokaja się dopiero wsłuchując sie w różnego rodzaju szumy, które trwają dość regularnie. Znalazłam na aukcji internetowej płytę cd z dźwiękami suszarki do włosów, szumu autostrady czy odkurzacza, którą włączałam mu na swoim boom boxie, w sypialni. Nie mogłam w to uwierzyć, ale mój synek zasypiał przy tym po kilkunastu sekundach:)
Wspaniała rzecz, którą mogę gorąco polecić nieśpiącym Mamusiom:) aby ułatwić Wam szukanie, oto link to płytki, którą kupiłam. Profesjonalka:) Pozdrawiam i miłych snów
allegro.pl/nowosc-uspokajacz-niemowlat-p...dio-i2272539560.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Królowa-3,540kg,58cm
- ania_k
- Wylogowany
- gaworzenie
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja mam z fisher price z pilotem i polecam. Spokojnie cicho właczasz pilotem, nie budzisz dziecka przez nakręcanie sprężynki jak w zwykłej. Dziecko zasypia kończy się muzyka robisz klik i dajek gra. Nie muszisz zbliżać się do łóżeczka i manewrować mu obok główki nakręcając karuzelke (chcarakterystyczny odgłos), Te nakręcane chyba tez krócej grają, ta którą mam gra ok 18 min. Panel z przyciskami zmieniajacymi melodię pozwala jeż mojemu synkowi samemu właczać melodie które lubi. Także super sprawdza się teraz już przy starszym maluchuA jesli karuzela to polecacie taka na baterie czy zwykłą którą trzeba kręcić - nie mam doswiadczenia ale mysle o takiej z pilotem, żebym mogła ze swojego łózka właczać jak sie np dziekco obudzi w nocy no ale sama nie wiem
- kabo
- Wylogowany
- gaworzenie
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Drogie Mamusie.
Do tej pory byłam przekonana o kupnie karuzeli np. takiej allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-p...ami-i2023307658.html ale wczoraj po rozmowie z pewną osobą zwątpiłam i zastanawiam się nad misiem, który odtwarza dźwięk bijącego serca allegro.pl/mis-usypiacz-serce-glos-mamy-...art-i2043889918.html
Co Wy o tym myślicie?
są też karuzele z odgłosem bicia serca!lub melodi