- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Dziekuje bardzo za życzenia:*
Agusia kurna , ale mnie nastraszyłaś z tym wrzosem , powiedziałam to mezowi i mowie, ze go wyrzucę to mi powiedzial, ze chyba ogupiałam:P hehe Niby nie jestem przesądna, ale wiesz przezorny zawsze ubezpieczony:P
Nusia Piekny i duzy brzusio:) ślicznie wygladasz:)
Ja jak widze wasze brzuszki to mam wrażenie,że moj jest za maly. Pozniej moze mezus porobi mi zdjęcia to wrzuce i powiecie co o nim myslicie.
Dziewczynki wy narzekacie, ze wasi mezowie siedza w pracy po godzinach , a ja niestety martwie sie, ze moj od poniedzialku do niej wogole nie pojdzie, a kiedy znajdzie cos nowego to nie mam pojecia bo u Nas jest najwieksze bezrobocie na ślasku, wiec perspektywa przyszlosci mnie przeraza. Naszczęscie kasą sie narazie nie martwie, mamy oszczędności i moja firma nadal prosperuje. Jeśli chodzi o samochód , to nasz miesiac temu sie popsuł i nadaje sie na złom, wiec jak juz wszytsko pokupimy dla malej to musimy poszukac czegos nowego, teraz mamy od tesciow pozyczony, ale bez swojego to jak bez reki.
Dziś u Nas pada od rana, wiec pewnie nigdzie nie wyjdziemy tylko do kosciolka i z powrotem .
To milego dnia buzkiaki papap
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Nam też może uda się w tym tygodniu go zamówić
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Tośka ja własnie wręcz przeciwnie z tym baldachimem. Nie chcę i szukałam właśnie pościeli dobrej ale bez zbędnych dla mnie dodatków. Ale są też takie same w większych zestawach.
Groszek Mnie jakoś te Xlandery nie przekonywały, ale to ze względu na to, że mieszkamy na wsi i nie wydawało mi się żeby sobie dał radę z naszymi wiejskimi drogami, ale jeśli chodzi o wygląd to super A jaki kolorek??
Moja mama właśnie w kuchni siedzi i przerabia pokrowiec na leżaczek-bujaczek. Znalazłam w starych materiałach śliczny jaśniutki w fioletowe kwiatuszki i mama naszywa tym gdzie materiał był w plamki. Jak skończy to może jutro wrzucę fotki po przeróbce
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Od jutra jeszcze mały remont w sypialni rusza bede miusiala koczowac nad tymi pracownikami zeby nic nie spierniczyli... A jak pomyslę o sprzątaniu pozniej to uuu:( Mąż wbedzie musiał pomagac i to dużo..
U Nas dzis zimno i pochmurno... Brzuszek juz nie twardnieje dzięki temu duphastonowi... zobaczymy jak bedzie jak juz zjem wszystkie tabletki z opakowania... Mam nadzieje ze bedzie dobrze:)
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja przejrzałam ubranka do prania i te pierwsze jeszcze mogą być ale już te ok 3 miesiąca będę musiała kupić nowe. Paulinka rodziła się na wiosnę teraz zaś druga córcia na jesień i np na 3 miesiące mam same ubranka z krótkim rękawem lub na ramiączkach :/
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
kasia ładny wózeczek ja mam podobny model ale inna firma
ja po wizycie u mamy,oczywiście moja kochana siostrzyczka po 20 minutach już musiała mnie wkurzyć. Ja nie wiem w kogo to się wdało... No ale trudno. Rozwaliła mnie, bo pytam się czy wie czego rocznicę dziś obchodzimy, ta że nie, no to ja zdziwiona i pytam: Nie wiesz co się stało w 1939r?! a ta do mnie aaaa chyba jakaś tam wojna nie? nie no rozwaliła mnie na łopatki...a po 10 minutach mówi: a wiesz że parę dni temu były 55 urodziny Michaela Jacksona? to jest wiedza 13latków ja nie wiem ale straszną wagę przywiązuję to takich rocznic jak jest dziś bo moi pradziadkowie walczyli w wojnie a jedna prababcia była w obozie koncentracyjnym... a ta mała krowa nawet o tym nie wie.. ehh
Wybaczcie że zanudzam tym ale tak mnie tym wkurzyła że szok! a jeszcze bardziej jestem zła na moich rodziców...
Spokojnej nocki:*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nusia nie dziwię się, że siostra Cię zdenerwowała swoją ignorancją i nieznajomością najważniejszych faktów historycznych.
Ja zajadam kolacyjkę, a jutro rano na badania jadę.
Spokojnej nocki
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Paula będzie dobrze:) ale bede trzymała kciuki:)
Dziewczyny ja dzis mało nie urodzilam ze strachu i w ogole... bo przyjechali do Nas znajomi z córcia rok skończyła w zeszłym miesiącu...wlasciwie bardzo dobrzy znajomi, kolezanka przywiozła mi jeszce ubranka po swojej córci które mogą byc i dla chlopca ( strasznie się ucieszyłam) no i tak siedzimy przy kawce gadamy i kolezanka poszla do lazienki a Mała zaczeła plakac ze nie ma mamy... rozpłakała się straszznie koleżanka wrócila wziela ją na ręce i nagle Mała złapała bezdech nie mogła złapać powietrza..zapłakac leciala przez ręce ... była jakby nie przytomna...nagle zaplakała chwilowo i od nowa bezdech... trwalo to z 15 sekund juz wzywaliśmuy pogotowie,.. i nagle dzięki Bogu Mała zaczeła oddychac, płakac i wszystko bylo juz dobrze... ale pozycja za nogi i na swieże powietrze nie pomagala... normalnie wszysscy zbledlismy taka sytuacja... ja brzuch cały twardy i płacz od razu...koleżanka z mężem przestarszona starsznie.. jeszcze teraz nie mogę dojsc do siebie ... nawazniejsze ze wszystko dobrze się skończylo..ale ile strachu.... jutro ida do lekarza z Małą..
Wiecie co ja zaczełam sie zastanawiac i czytac o bezdechu i zaczełam sie bac o swojego malucha... Jakby nie daj Boze zaistniała taka sytuacja a ja sama w domu byłabym? jejciu:( i takie przemyslenia moje za bawi sie Maluch wszytsko jest ok nagle... jakie życie moze byc kruche i rozpaść się w kilka sekund dosłownie kilka sekund... przerazające...
Jejku co za dzień... dobrze ze juz sie kończy..
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja miałam podobną sytuację z córcią nawet teraz mam świeczki w oczach.
Mała miała może ze 4 miesiące, bawiła się na macie edukacyjnej a ja byłam dzięki Bogu w tym samym pokoju ale czymś zajęta. Patrzę kontem oka fajnie się bawi i macha rączkami, ale przyjrzałam się dokładniej a jej się ulało w pozycji na pleckach, mleko wyciekało z buźki a ona machała rączkami bo nie mogła złapać powietrza Zaczęłam drzeć się do męża że mała nie może złapać powietrza, zaraz przyleciał ale ja zdążyłam już chwycić małą, przełożyłam przez kolano głową w dół i zaczęłam potrząsać. Na szczęście zwróciła mleko o złapała oddech
Nie mogłam się uspokoić.
Na drugi dzień zadzwoniłam do szkoły rodzenia gdzie chodziliśmy czemu do jasnej cholery nie mają w programie zajęć z pierwszej pomocy, jak dzieciom co chwilkę się ulewa. I wiecie co, już mają takie zajęcia, zostaliśmy na nie zaproszeni za darmo bo nasz szkoła była płatna i widać było że bardzo się tą sytuacją przejęli.
Mata oczywiście wylądowała w koszu bo daje właśnie złudne wrażenie że dziecko macha do zabawek na pałąku nad nim. Lepszy jest zwykły koc z porozrzucanymi różnymi zabawkami.
W przypadku takiego bezdechu podobno trzeba dziecka dmuchać prosto w twarz.
- oleczka86
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi wczorajszy dzień minął całkiem fajnie mimo że nie poszliśmy na obiad taki prawdziwy ale natrafiliśmy na jakiś festyn to kiełbaska z grilla była dzieci sie trochę pobawiły ale było już tak jesiennie na dworze chłodno i wietrznie. Udało nam sie kupić fotelik dla Jagódki już jedno mamy z głowy cieszę sie strasznie bo wiecie dla mnie jest to ważne żeby skompletować wszystko zanim trafie do szpitala. W ogóle moja Jagódeczka nauczyła sie raczkować nareszcie taka jestem dumna czekałam na to jak na zbawienie sama już sobie teraz poczłapie gdzie chce Kupiłam dzieciom baterie chyba z 20 szt i uruchomiłam im zabawki któe dość długo stały w kącie jaka była radość- ah dla takich chwil to warto normalnie sie pomęczyć czasem. Dzisiaj ma koleżanka wpaść na pogaduchy poznałyśmy sie w szpitalu jak rodziłam Jagódkę ona też rodziła Kubusia coś tam mówiła że nieciekawie u niej wszystkiego sie dowiem.
Wózki są fajniusie mam nadzieję że będziecie zadowolone z nich i że wam długo posłużą.
Mój syn też sie tak zanosił jak płakał i czasem trzeba było właśnie nim potrząsnąć albo coś żeby sie odetkał, na szczęście mu to przeszło.
A z jakiego miasta na śląsku jesteś? Śląsk to moje rodzinne okolice 20 lat tam żyłam.
A to ja z moją córcią z wczoraj
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miłego dnia