BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 10 miesiąc temu #665291 przez Pyśkaaaa
moni trzymam kciuki za badania

paulainka witamy :) ja w ciązy z synkiem wiedziałam w 13 tc że bedzie chłopak :)

Martuś czkemy na relację i tu i tam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #665499 przez jeta
paulainka - witaj! :) Miło, że jeszcze ktoś dołącza :)

Alutka - przybywaj i opowiadaj o Waszym dniu. Czekam też na obiecane zdjęcia! ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #665553 przez WhiteBlackberry
Dziewczynki, a ja mam takie pytanie.
O co chodzi z różnymi datami wieku ciąży? Byłam 15 maja u lekarki i wiek ciąży z USG wynosił wtedy 7w3d. Dziś mamy 27 maja, więc licząc ciągiem USG to wychodziło by 9w1d, a licząc od ostatniej miesiączki to 9tygodni i 4 dni ciąży. Od czego zależy ta różnica ?
A licząc zaś na kalkulatorach ciąży w necie obliczają mi że jestem w 10 tygodniu ciąży.

11 lata 10 miesiąc temu #665676 przez alutka
Witam witam. :)
Dawno mnie tu nie było. :D
już po ślubie. :D

Cieszę się że Wasze maleństwa tak szybko rosną.
Ja swoje zobaczę dopiero za tydzień w poniedziałek i pochwale się zdjęciem maluszka. :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #665683 przez moni31
9t1d a 9t4d - mogłas miec później owulacje i z tad może być różnica 3 dni...
A jesli chodzi o to, ze podaja Ci 10 tydzień, to dlatego, że 9 tygodni juz minęło, bo masz 9 i 1 dz, rozpoczął sie 10 t c... Nie wiem czy to dobrze wyjasniłam .
Jak będziesz np w 10 t 2 d, to będzie to juz 11 tydzień

Alutka wszystkiego naj... na Nowej Drodze Życia
Śliczna sukienka:)

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 10 miesiąc temu #665687 przez alutka
Dziękuję :)

11 lata 10 miesiąc temu #665747 przez Nutka
Witajcie kochane :)

Alutka Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia :) piękne zdjęcie, suknia śliczna ;) aż miło popatrzeć :)

WhiteBlackberry u mnie też jest rozbieżność. Różnica o jakieś 3-4 dni pomiędzy data z USG a ostatnią miesiączką. Także spokojnie :) czasami pojawia się różnica pomiędzy jednym a drugim badaniem USG. Wtedy zdarza się błąd pomiaru. Nie zawsze da sie maluszka dobrze zmierzyć.

Paulainka witaj serdecznie :) miło ze do nas dołączyłaś. Zostaw kilka danych o sobie: skąd jesteś (miasto), wiek, data porodu, która ciąża. Chciałabym cię dopisać do naszej tabelki.

Ja jutro o 12 jadę do mojej gin na wizytę kontrolną. Potem moja gin ma 2,5 tyg urlopu. A chciałabym miec spokojniejszą głowę ze wszystko z maluszkiem jest ok. Dzisiaj rozmawiałam z moja koleżanka która stwierdziła ze jestem walnięta ze tak często latam na te USG, ale niestety przez I trymestr będę fiksować. Ponad to jakaś infekcja mi się przypałętała, więc tym bardziej muszę iść...

11 lata 10 miesiąc temu #665751 przez jeta
Alutka - cudnie wyglądaliście! Wszystkiego naj naj! :kiss:

U mnie między datą z usg a OM jest różnica ponad dwa tygodnie. Ale to jak już pisałam dlatego chyba, że miałam strasznie długie i nieregularne cykle. Nawet nie wiem kiedy miałam owulację. No ale najważniejsze, że jest ok :)

moni31 - czyli jak teraz sie Ciebie ktoś pyta to mówisz, że 10 tydzień? Bo ja ostatnio też miałam zagadkę, ale właśnie doszłam do tego co Ty.

Nutka - nic nie fiksujesz tylko się martwisz o bobasa. Nie słuchaj koleżanki, bo to matka wie co jest najlepsze dla niej i jej dziecka. Każda kobieta ma inne potrzeby ;)

Dziewczynki pijecie jakieś ziółka? Ja ostatnio zaczęłam rumianek i miętę. Oczywiście nie w nadmiarze. Pomaga mi to trochę na żołądek. Chociaż chyba nieco mdłości mijają, ale mam wrażenie ciągle napełnionego żołądka w którym siedzi coś niestrawionego. Może coś polecacie?

11 lata 10 miesiąc temu #665756 przez paulainka
Mam 25 lat, pierwsza ciaza, miasto w Polsce Elblag, obecnie Norwegia ;)

Data porodu 9 grudzien

11 lata 10 miesiąc temu #665785 przez mefiana
Marta M- jak tam po wizycie? Czekamy na fotke jak się uda :lol:

Alutka- wszystkiego najlepszego :) Dużo szczęścia i miłosci :kiss:

Nutka- nie przejmuj się koleżanka. To twoja ciąża i już! Ja też często ostatnio bywałam i nic nikomu do tego. Jedna ma potrzebe taka inna nie. Moja siostra chodziła raz w mscu jak trzeba było a usg miała robione może z 4-5x podczas całej ciąży(pamietam, że na połówkowe sama ją zaciągnełam :lol: )a ja najchętniej co tydzień bym dzidziusia podglądała :lol:

Z tymi tygodniami to właśnie tak jest jak pisze moni, że np 10w2d oznacza tyle co skończone 10tygodni i 2dni 11ego tygodnia. Mi już leci 14 tydzień :)
Wg om termin powinnam mieć na 1 grudnia a że cykle moje były dłuższe niż książkowe 28dni to i owu była póżniej i termin wg usg jest na 5grudnia :blink: Dodam, że synem termin miałam na 1-3maj a urodziłam 11 maja, dzień przed tym jak powinnam się już zgłosić na wywołanie :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #665827 przez Marta M
Wpadłam tylko pokazać Wam mojego dzidziusia :) Nadrobię później....

Ma 19,8mm co wskazuje 8t6d, czyli dwa dni młodszy niż z okresu ;) Serduszko puka i cóż więcej pisać :woohoo: :woohoo: Termin na karcie tak jak obliczyłam: 29 grudzień, hihi...a termin z usg 31, czyli sylwester, haha

Oto on:

11 lata 10 miesiąc temu #665835 przez WhiteBlackberry
No dzięki dziewczyny bo zastanawiałam się tak nad tym i nie mogłam tego ogarnąć :D
Ja od początku ciąży miałam już 2 razy USG robione, a kolejną wizytę mam na 5 czerwca, czyli kolejne USG :)
A propos farbowania w ciąży i upiększania, to chciałam ściąć włosy, właściwie podciąć koncówki i zafarbować się na ciemny blond (jestem brunetką) ale boję się o maleństwo żeby nie zaszkodzić :(
Na solarium szczerze powiedziawszy nigdy nie byłam, chciałam używać balsamów brązujących, ale czytałam, że to ponoć nie zdrowe, bo do dziecka dochodzą składniki :/
Tak samo mam z pazurkami żelowymi, dylemat czy robić czy nie, bo mam delikatne skórki i wystarczy lekkie pociągnięcie niechcący pilnikiem albo nawet bloczkiem polerskim a już krew mi leci :/
A jak u Was z tymi rzeczami ?? :)

11 lata 10 miesiąc temu #665839 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!
Alutka-Gratulacje,życzę powodzenia na Nowej Drodze Życia,ślicznie wyglądaliście.

Paulainka-witamy,ja mam termin dzień przed Twoim :)
Nutka-ja w pierwszej ciąży latałam na usg co miesiąc,teraz miałam tylko raz,ale jak bym mieszkała w Polsce to bym się pokusiła kilka razy.Tutaj prywatnie kupę kasy,są też polscy lekarze,ale też nie tani,ok 100 funtów za badanie z usg,więc doszłam do wniosku,że nie zasilę im kont-ot taki kaprys(według mnie ceny zbyt wysokie,mogłyby być połowę niższe i tak by zarobili)
Lecę jutro do Polski,więc skorzystam z okazji i odwiedzę mojego lekarza,tym bardziej,że dzięki niemu jestem w ciąży.
Jeta-ja piję miętę-bardzo pomaga,rumianek też można,ale mi nie podpasował.U mnie mdłości
są jeszcze,ale też mi się wydaje,że jest trochę lepiej(ale rano konsultacja w kibelkiem musi być)
WhiteBlackberry-u mnie się pokrywa data na podstawie miesiączki i usg,ale ja mam cykle regularne,28 dni.Wszystko zależy kiedy była owulacja,kiedy zagnieżdżenie itp.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #665990 przez moni31
Jeta dokładnie tak, ja już jestem w 10 tyg:)

Marta dzicię śliczne... Myslę, że moje jest podobnych rozmiarów - juz w piątek zobaczę kruszynkę:)

Na początku ciąży miałam straszna zgagę- zaczęłam pić rumianek, i tak mi zostało, teraz codziennie co najmniej 1 herbatkę pije i zgagi nie mam, ale nie wiem czy to dlatego.

Dziewczynki jak mogę zmienić avatar? Kurcze nie mogę znaleźć opcji:(

A mnie mdłości narazie nie odpuszczają... idę bo mi niedobrze :(

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 10 miesiąc temu #666003 przez anet-a-1401
sorki ze w tracę ale ten czas leci ja nie dawno do lutówek dołączyłam a tu grudniowe dzieciaczki będą jeśli któraś będzie miała jakieś pytania to piszcie wiadomości na priv życzę spokojnych 9miesiecy:) a to moja malutka 3miesiace zaraz stuknie
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka