- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
paulainka witamy ja w ciązy z synkiem wiedziałam w 13 tc że bedzie chłopak
Martuś czkemy na relację i tu i tam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Alutka - przybywaj i opowiadaj o Waszym dniu. Czekam też na obiecane zdjęcia!
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
O co chodzi z różnymi datami wieku ciąży? Byłam 15 maja u lekarki i wiek ciąży z USG wynosił wtedy 7w3d. Dziś mamy 27 maja, więc licząc ciągiem USG to wychodziło by 9w1d, a licząc od ostatniej miesiączki to 9tygodni i 4 dni ciąży. Od czego zależy ta różnica ?
A licząc zaś na kalkulatorach ciąży w necie obliczają mi że jestem w 10 tygodniu ciąży.
- alutka
- Wylogowany
- gaworzenie
- moni31
- Wylogowany
- gaworzenie
A jesli chodzi o to, ze podaja Ci 10 tydzień, to dlatego, że 9 tygodni juz minęło, bo masz 9 i 1 dz, rozpoczął sie 10 t c... Nie wiem czy to dobrze wyjasniłam .
Jak będziesz np w 10 t 2 d, to będzie to juz 11 tydzień
Alutka wszystkiego naj... na Nowej Drodze Życia
Śliczna sukienka:)
- alutka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Alutka Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia piękne zdjęcie, suknia śliczna aż miło popatrzeć
WhiteBlackberry u mnie też jest rozbieżność. Różnica o jakieś 3-4 dni pomiędzy data z USG a ostatnią miesiączką. Także spokojnie czasami pojawia się różnica pomiędzy jednym a drugim badaniem USG. Wtedy zdarza się błąd pomiaru. Nie zawsze da sie maluszka dobrze zmierzyć.
Paulainka witaj serdecznie miło ze do nas dołączyłaś. Zostaw kilka danych o sobie: skąd jesteś (miasto), wiek, data porodu, która ciąża. Chciałabym cię dopisać do naszej tabelki.
Ja jutro o 12 jadę do mojej gin na wizytę kontrolną. Potem moja gin ma 2,5 tyg urlopu. A chciałabym miec spokojniejszą głowę ze wszystko z maluszkiem jest ok. Dzisiaj rozmawiałam z moja koleżanka która stwierdziła ze jestem walnięta ze tak często latam na te USG, ale niestety przez I trymestr będę fiksować. Ponad to jakaś infekcja mi się przypałętała, więc tym bardziej muszę iść...
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
U mnie między datą z usg a OM jest różnica ponad dwa tygodnie. Ale to jak już pisałam dlatego chyba, że miałam strasznie długie i nieregularne cykle. Nawet nie wiem kiedy miałam owulację. No ale najważniejsze, że jest ok
moni31 - czyli jak teraz sie Ciebie ktoś pyta to mówisz, że 10 tydzień? Bo ja ostatnio też miałam zagadkę, ale właśnie doszłam do tego co Ty.
Nutka - nic nie fiksujesz tylko się martwisz o bobasa. Nie słuchaj koleżanki, bo to matka wie co jest najlepsze dla niej i jej dziecka. Każda kobieta ma inne potrzeby
Dziewczynki pijecie jakieś ziółka? Ja ostatnio zaczęłam rumianek i miętę. Oczywiście nie w nadmiarze. Pomaga mi to trochę na żołądek. Chociaż chyba nieco mdłości mijają, ale mam wrażenie ciągle napełnionego żołądka w którym siedzi coś niestrawionego. Może coś polecacie?
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Alutka- wszystkiego najlepszego Dużo szczęścia i miłosci
Nutka- nie przejmuj się koleżanka. To twoja ciąża i już! Ja też często ostatnio bywałam i nic nikomu do tego. Jedna ma potrzebe taka inna nie. Moja siostra chodziła raz w mscu jak trzeba było a usg miała robione może z 4-5x podczas całej ciąży(pamietam, że na połówkowe sama ją zaciągnełam )a ja najchętniej co tydzień bym dzidziusia podglądała
Z tymi tygodniami to właśnie tak jest jak pisze moni, że np 10w2d oznacza tyle co skończone 10tygodni i 2dni 11ego tygodnia. Mi już leci 14 tydzień
Wg om termin powinnam mieć na 1 grudnia a że cykle moje były dłuższe niż książkowe 28dni to i owu była póżniej i termin wg usg jest na 5grudnia Dodam, że synem termin miałam na 1-3maj a urodziłam 11 maja, dzień przed tym jak powinnam się już zgłosić na wywołanie
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja od początku ciąży miałam już 2 razy USG robione, a kolejną wizytę mam na 5 czerwca, czyli kolejne USG
A propos farbowania w ciąży i upiększania, to chciałam ściąć włosy, właściwie podciąć koncówki i zafarbować się na ciemny blond (jestem brunetką) ale boję się o maleństwo żeby nie zaszkodzić
Na solarium szczerze powiedziawszy nigdy nie byłam, chciałam używać balsamów brązujących, ale czytałam, że to ponoć nie zdrowe, bo do dziecka dochodzą składniki :/
Tak samo mam z pazurkami żelowymi, dylemat czy robić czy nie, bo mam delikatne skórki i wystarczy lekkie pociągnięcie niechcący pilnikiem albo nawet bloczkiem polerskim a już krew mi leci :/
A jak u Was z tymi rzeczami ??
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Alutka-Gratulacje,życzę powodzenia na Nowej Drodze Życia,ślicznie wyglądaliście.
Paulainka-witamy,ja mam termin dzień przed Twoim
Nutka-ja w pierwszej ciąży latałam na usg co miesiąc,teraz miałam tylko raz,ale jak bym mieszkała w Polsce to bym się pokusiła kilka razy.Tutaj prywatnie kupę kasy,są też polscy lekarze,ale też nie tani,ok 100 funtów za badanie z usg,więc doszłam do wniosku,że nie zasilę im kont-ot taki kaprys(według mnie ceny zbyt wysokie,mogłyby być połowę niższe i tak by zarobili)
Lecę jutro do Polski,więc skorzystam z okazji i odwiedzę mojego lekarza,tym bardziej,że dzięki niemu jestem w ciąży.
Jeta-ja piję miętę-bardzo pomaga,rumianek też można,ale mi nie podpasował.U mnie mdłości
są jeszcze,ale też mi się wydaje,że jest trochę lepiej(ale rano konsultacja w kibelkiem musi być)
WhiteBlackberry-u mnie się pokrywa data na podstawie miesiączki i usg,ale ja mam cykle regularne,28 dni.Wszystko zależy kiedy była owulacja,kiedy zagnieżdżenie itp.
- moni31
- Wylogowany
- gaworzenie
Marta dzicię śliczne... Myslę, że moje jest podobnych rozmiarów - juz w piątek zobaczę kruszynkę
Na początku ciąży miałam straszna zgagę- zaczęłam pić rumianek, i tak mi zostało, teraz codziennie co najmniej 1 herbatkę pije i zgagi nie mam, ale nie wiem czy to dlatego.
Dziewczynki jak mogę zmienić avatar? Kurcze nie mogę znaleźć opcji:(
A mnie mdłości narazie nie odpuszczają... idę bo mi niedobrze
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa