- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Magda przykro mi. Musisz się trzymać jakoś i starać się nie myśleć o przykrych sprawach, choć wiem, że to nie łatwe.
Paalinkaa ja nie wiem jakiej dlugości mam szyjkę, a też bym chciała wiedzieć. Dowiem się chyba dopiero 26 października na usg genetycznym, teraz mam wizytę w niedzielę, ale raczej nie będę robić usg, więc tylko przy badaniu mi pewnie powie, czy szyjka jest ok czy nie.
Kurcze, ja sie tez muszę wziąć za przegląd ubranek i pranie, na razie przejrzałam trochę, zostało jeszcze dużo i poutykane po różnych zakamarkach w domu, że nawet nie wiem, gdzie ich szukać, choć mieszkanie małe

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mnie została do prania jedna siatka, reszta zrobione bo korzystałam z pogody

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A może gdzieś skacze? Moja dziś gmyra przy szyjce, czasem mnie takie prądy nieprzyjemne przechodziły, że rany...
Trzymajcie się tam!
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Paalinkaa współczuję bardzo tej szyjki i leżenia:( I Magda współczuję choroby dziadka. Mi umarła babcia teraz niedawno. Smutno. No i że tak kwestia dni to przytłaczające. No ale wiesz że dla dziadka to w sumie tylko lepiej, że jakoś latami nie będzie się męczył...
Pocieszające że też Wam też brzuchy już trochę ciążą, bo ostatnio mój mi się dał we znaki. Trochę się przestraszyłam bo chyba trochę się przeforsowałam i jakos mnie dziwnie ciągnie w jednym miejscu, jakby skóra ale chyba głębiej i teraz już czwarty dzień jak trochę pochodzę, porobię coś to ciągnie. Jak się położę to ok. Tylko że dziwne mi się wydaje to, że to ciągnięcie jest na górze lekko z boku. Miałyście kiedyś tak???
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dzisiaj to mnie plecy tak napieprzaja ze masakra... I oczywiscie licze kazdy dzien i staram sie przekonac syna ze nie ma co sie spieszyc na swiat;)
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Balbina również współczuję... Co do bólu hm mnie czasem ciągnie z boku, ale raczej niżej niż wyżej

Paalinkaa a Ty masz jakieś wspomagacze? Przepraszam ale nie pamiętam... Będzie dobrze, musi być

Moja małą jak zwykle mało ruchliwa... Jak chodzę twardnieje mi brzuch, ale nie zawsze. Generalnie to zaczęłam jak kaczka chodzić, po nocy boli mnie spojenie i w pachwinach i zapadlam na skleroze

Jestem też po spotkaniu z położna. Dopiero wczoraj do mnie dotarło jak to już blisko... Ale ponoć sprawiam wrażenie odważnej jeśli o poród chodzi, to nie będzie źle haha oby

Miłego dnia!
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja jestem teraz na luteinie dopochwowo 2x2, przy wczesniejszym skracaniu szyjki z sierpnia mialam duphaston doustnie 3x1. No i caly czas magnez 3x2. Plus bol tylka od lezenia.
Tez mnie tak zaczyna cmic jak przed @w dole brzucha... Tylko tak jakby na delikatne @. W pachwinach nic mnie nie ciagnie. Jedynie cos wczoraj w pochwie jakby szpilki.
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Też się tak jak przed okresem czasem czuję i w kroczu coś boli, przestawia się, strzyka czy ciągnie... A tu jeszcze 3 miesiące, dajcie spokój! No niektóre z Was mają dwa i trochę, ale to dłuuuugo się wydaje jeszcze a brzuch jakby już końcówka i nie sposób sobie wyobrazić że może być większy i że można będzie się jeszcze jakoś toczyć no nie?! Do tego taka jestem słoniowato nieporadna. Rozlewam coś, potrącam, wczoraj kucałam przy chwastach i nagle bach do tyłu się wywaliłam (przetoczyłam raczej). Najpierw wybuchnęłam śmiechem bo komiczne to było, a potem w szloch!
Musimy być twarde...
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Ja też od wczoraj mam takie delikatne pobolewania jak na @ i twardnieje mi brzuch. Dzisiaj byłam na badaniu i w związku z tymi dolegliwościami mialam usg. Z dzieckiem wszystko ok, jest już głową w dół, szyjka ma +/-3cm, więc taka nie za dluga, ale tragedii nie ma. Mam brać magne b6 3xdziennie i przez tydzien nospe 2x dziennie i za ok 2 tyg kontrola szyjki i wtedy ewentualnie luteina. Trochę lipa

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ale pocieszam się tym, że są dziewczyny którym szyjka się całkiem zgładziła i chodziły z rozwarciem aż do 37 tygodnia

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie działa mi ta strona na kompie i muszę pisać z telefonu wr... Ciekawe co się porobiło.
Paalinkaa fajna

Klucie w pochwie ponoć norma

Balbina a to ja po nocy tylko jak długo leżę to jak kaczka chodzę i łapią mnie skurcze w pachwinie. I czasem jak pochodzę za dużo to brzuch, ale co oznaczał ból @ to nie wiem. Generalnie to nie czuję się w ciąży

Nefri trzymajcie się! Ciekawe czego ja się dowiem w środę... Oby wszystko było ok.
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Nefri w Poznaniu to ja mam nawet jeden szpital wybrany, jakbym miała mieć cesarkę to pojechałabym tam, a tak to nie wiem kiedy więc tylko Gdańsk i okolice wchodzą w grę.
paalinkaa pochwal się fotkami jak dojdzie przesyłka

MagdaM przykro mi z powodu dziadka

balbina ja takiego bolu nie mialam.
U mnie szyjka ma 36mm i ginka mówiła mi, że to spoko. Na następną wizytę oprócz moczu, morfologii i glukozy mam zbadać WR i HBsAg.
Ja ogólnie czuję się super, czasami tylko oddycha mi się ciężko ale to chwilowe. Byli u nas znajomi z miesięczną córeczką, Filip ją całował, przytulał, karmił

Kurcze mi już 2 miesiące do terminu zostały tylko

Chyba czas żebym też zabrała się za pranie i resztę zakupów dla małego.
Przełożyłam wizytę z 20 na 28 października. Nie byłam jeszcze do końca zdecydowana co do wyboru lekarza wcześniej, ale dzisiaj zmieniłam i datę i lekarza. Już byłam kilka razy u niej, w sumie fajna babka, no nie taka jak ta moja ginka ale też spoko.