BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 6 miesiąc temu #1006535 przez mała82
Mastynka ja nie wiem czy można pić takie rzeczy więc nie pomogę :-(

A mu dzisiaj mamy wizytę na 16.
Jak tam.wasze kilogramy? Ja już 9 na plusie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1006537 przez Mastynka
Ja 10 kg , choć nie wiele po mnie widać zawsze byłam szczupła tyle co brzuszek okraglutki:)

9 lata 6 miesiąc temu #1006726 przez mała82
No i po wizycie, jednak muszę powtórzyć glukoze przed następna wizyta za miesiąc przez ten wynik na czczo w górnej granicy. Poza tym wszystko dobrze, mały waży około 1,5 kg.

9 lata 6 miesiąc temu #1006741 przez paalinkaa
Ja tez mam 9 kg na plusie...chcialabym tak max do 13 kg dojsc, nie wiecej. Cos pociagam nosem zas i chyba syropek z malin nie dziala. W nocy tez cos gorzej sypiam...

Co do ziol to nie wiem co z mieta.

9 lata 6 miesiąc temu #1006767 przez mała82
W pierwszej ciazy miałam 13 kg na plusie i teraz też do tyłu bym.chciała przytyć ale zobaczymy ;-)
Ja też nie wiem czy mnie jakieś przeziębienie nie łapie :-(
A i mały główką do dołu jest, ciężko go było wczoraj zobaczyć bo jeszcze pepowina się Zasłanial. Główkę i brzuszek ma większe, Filip miła tak samo. Ale ilość wód w głowie się zgadza więc wszystko dobrze ;-)

9 lata 6 miesiąc temu #1006779 przez MagdaM
Hej
A ja nadal lecę z wagi, już mam -5 kg ;)
Kurujcie się, ja mam wrażenie, że ciągle mnie coś trzyma... Trzeba się zebrać, bo urodzinki starszej za niecały miesiąc :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 6 miesiąc temu #1006835 przez Nefri
Mala muszę się zdążyć, ale pewnie ok 8 kg na plusie jestem, chociaż tego nie widać, dobrze się ze sobą czuje. Pewnie tak do 15 kg na finiszu odbije, w poprzedniej ciazy też 15 kg przytylam, chociaż chyba pisałam kiedyś, że 20, ale coś mi się musiało wtedy pomylic ;) czyli mały już gotowy do wylotu :cheer:

9 lata 6 miesiąc temu #1006877 przez Mastynka
Fatalnie się dziś czuje..znów to serce skacze,przeskakuje...ciśnienie mam 117/67 puls 92 a czuję się fatalnie do tego stres ...zapisałam się do innego kardiologa bo już nie mam sił :( nie dam rady normalnie funkcjonować ...Jeszcze ten strach,aby dzidzi nic nie zaszkodziło

9 lata 6 miesiąc temu #1006912 przez Nefri
Mastynka a mówiłas o tym swojej gin? Co ona na to? Odpoczywaj jak najwięcej, nie przemeczaj się. Chodzisz do pracy? Jeśli tak, może warto już przestać? Nie stresu się, bo to na pewno nie pomaga ani dziecku ani na te Twoje skurcze. Może pij melise na uspokojenie?

9 lata 6 miesiąc temu #1006936 przez Mastynka
Nefri-pewnie, że mówiłam odeslala mnie do kardiologa byłam w lipcu wyszły mi dodatkowe skurcze komorowe ale to nie groźne i mam się nie przejmować, tylko dla mnie to uciążliwe, gdy tylko o tym myślę zaraz mnie to dopada :( dziś już wypilam 2 a miałam 3 takie napady, nie pracuje obawiam się, że to na tle nerwowym teraz mam dużo czasu to tylko rozmyślam ..za 2 tyg mam wizytę u innego kardiologa zobaczymy co mi powie..

9 lata 6 miesiąc temu #1006958 przez paalinkaa
A jakis Betaloc przyjmujesz na dodatkowe pobudzenia serca? Z tarczyca tez masz wszystko ok? Czasami tarczyca dalej takie napady bradykardii lub tachykardii.

9 lata 6 miesiąc temu #1006969 przez MagdaM
Mastynka ponoć w ciąży takie nierówne bicie serca to norma, plus powiedzmy nerwica... Trzymaj się! Ja mam nerwice, do tego w tej ciąży jakby mi nic nie trzymało mięśni i płuc, mam problem z kręgosłupem i oddechem, którego brak. Wiadomo wtedy nerwy, serce wali i mam wrażenie, że zaraz padne...

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 6 miesiąc temu #1006983 przez Mastynka
Tak mam lek beto 25mg najsłabsze,ja juz nie wiem sama ciś mam niskie zazywczaj a puls 90 lub wyższy.Robiłam badanie TSH,T3,T4 i wszystko ok.Myślę,że to nerwica powróciła za bardzo może skupiam się na swoim zdrowiu.Słyszałam,ze to normalne jednak mnie to niepokoi.Czyli nie ja jedna mam nerwice...Paskudna choroba...

9 lata 6 miesiąc temu #1007004 przez MagdaM
Choroba okropna, więc trzymaj się tam dzielnie. Puls w ciąży niby ponad 100 to norma, ja mam ok 55-70 i też stres czy ok haha ;)
Już nie dużo zostało damy radę!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 6 miesiąc temu #1007086 przez Mastynka
Musimy !w końcu te kopniaczki dodają nam sił :) miejmy nadzieję, że po porodzie to minie

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia