BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #1004785 przez balbina
Jak tam Mastynka??? Lepiej Ci?
Dzisiaj mnie jakos bola bardzo miesnie "kegla"? Miewacie tez tak? Ja wlasciwie po pierwszym porodzie to te miesnie mam takie sobie i strach pomyslec jak drugi poród pogorszy sprawe... Az chwilami bym wolala cesarke tym razem! No ale nie mam wskazan a tak na zyczenie to nie chce. Eh... Ciezko mi dzisiaj bardzo:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1004886 przez mała82
hej!! Dzisiaj wróciliśmy z wakacji, ladowalismy w poznaniu i plan był że dzisiaj jedziemy so domu do Gdańska, ale nam się nie chciało jechać i dopiero jutro pojedziemy, a dzisiaj nocka u dziadków. Filip zadowolony bo dzisiaj 5 h w samolocie wysiedzial plus druga na lotnisko i spowrotem. Ogólnie było super tylko szkoda że tak krótko ;-) jak tylko się trochę ogarniemy po wakacjach to nadrobie Wasze posty i już będę na bieżąco ;-) miłego wieczoru

9 lata 7 miesiąc temu #1004899 przez paalinkaa
Nie miewam takich boli miesni Kegla..czasem jedynie, ale to tez bardzo rzadko czuje ze mnie szyjka zakluje z ktorejs strony i tyle. A takto mam wrazenie ze wraz z wkraczaniem w 7 miesiac przybywa mi energii i ochoty na wiele roznych rzeczy:)

Mala82 to czekamy az sie ogarniesz:) fajnie ze sie uda.

9 lata 7 miesiąc temu #1005279 przez paalinkaa
Co tam dziewczynki u Was? :) taka cisza tu zapadla...

9 lata 7 miesiąc temu #1005296 przez MagdaM
Cześć :)
Melduję się, ale jakiegoś mam niechcieja do pisania. Czytam Was jednak :P
Jutro mamy echo serca malutkiej i wizytę, mam nadzieję, że jest ok. Moje cukry szaleją :(

Balbina a jak to boli?? Ja nawet nie wiem jak bolą mięśnie kegla, czy w ogóle mogą boleć :P
Mała pisz co tam po urlopie ;)

Trzymajcie się dziewuszki :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1005366 przez Mastynka
Hej dziewczyny to na zmianę pogody tak reaguje najlepiej nie wstawałabym z łóżka ;) Odebrałam dziś wyniki wszystkie są ok całe szczęście :) Jakie zażywacie witaminy?Kupiłam dziś vita miner prenatal nigdy ich jeszcze nie miałam mam nadzieję,ze są dobre ...Pozdrowionka dla Was

9 lata 7 miesiąc temu #1005642 przez Nefri
Mastynka Ja biorę omegamed optima dha, ale w poprzedniej ciąży brałam vitaminer prenatal dha.
Ja dziś miałam glukoze z obciążeniem i kilka innych badan. Mocz i morfologia ok, na reszte wyników czekam.
Magda miałaś to echo serca? Wszystko ok?

9 lata 7 miesiąc temu #1005656 przez MagdaM
Hej
Nefri tak byłam i sama nie wiem :( Tosia wyszła tydzień za mała i ma za duże serduszko :( takiej chamskiej baby nie widzialam jeszcze. Moja doktor kazała się nie martwić narazie i za 3 tyg przyjść do kontroli...

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1005663 przez Nefri
Magda trzymaj się i nie stresuj, byle do kolejnej wizyty, 3 tygodnie szybko miną.

9 lata 7 miesiąc temu #1005720 przez paalinkaa
MagdaM trzymam kciuki za mala:) napewno bedzie dobrze!

Ja zazywam femibion natal 2 a mozecie mi dziewczynki podac ile witaminy D jest w Waszych tabletkach?

9 lata 7 miesiąc temu #1005876 przez paalinkaa
Jeszcze jedno pytanko mam do Was - materac do łóżeczka.

Wiem, że nie powinien być zbyt miękki - wybieracie jakieś te gryka-kokos? Czy coś w tym stylu?

9 lata 7 miesiąc temu #1005893 przez mała82
Nadrabiam zaległości :)
MagdaM wow podziwiam :) pewnie fajna przygoda te rajdy :) Mi to teraz z cytryną ta glukoza ciężko wchodzi :( Na pewno będzie wszystko dobrze z małą i nie ma się co martwić.

Mastynka witaj :) Na kiedy masz termin? Ja test na glukozę robiłam na początku ciąży bo w poprzedniej chyba miałam cukrzycę i przedwczoraj drugi raz. Ja tam wolę na końcówce ciąży mieć już prawie wsyzstko gotowe, żeby potem nie latać tylko spokojnie czekać na synka :) my z imieniem mamy do tej pory straszny problem :( Jak nadal się zastanawiasz co jeszcze potrzebne do dziecka to pisz - pomożemy :) My wanienkę kupowaliśmy i przy niej zostaniemy, jakoś te wiaderka mnie nie przekonują. Karuzelkę mieliśmy Fishera rainfforest i może teraz też taką kupimy, bo bardzo fajna była. Poza tym, przeiwjak, lampka nocna, rogala do karmienia nie lubiłam używać, więc dla mnei rzecz zbędna, kocyki, rożka tylko w szpitalu używałam, ok 10 pieluch tertrowych, flanelowe kupiłam, ale wcale ich nie używałam. Laktatory miałam dwa jeden ręczny aventu, drugi elektryczny Medeli. Ten drugi dużo fajniejszy, ale za to dosyć drogi. Na początku miałam tylko ręczny, ale, że u nas były problemy z małym na początku i sporo ściągałam to zaopatrzyłam się w elektryczny bo od tamtego ręka mi odpadała :D:D Ale nie zawsze w ogóle laktator się przydaje więc zaczęłabym od ręcznego (tańszego) jeśli już. Na katar miałam i Fridę i Katarek ale Filip nie dawał sobie ściągać ani jednym ani drugim więc u nas leżą w szafie. Sterylizatora nie miałam. U nas też HIpp do kąpieli tylko używałam i niczym małego nie smarowałam i tak ejst do tej pory. Butelki używałam avent naturas dwie duże i dwie małę miałam. Do pępka tak jak MagdaM używaliśmy spirytus bo tak nam chirurg kazał jak było podejrzenie ziarniaka u małego.
Ja biorę witaminer dha,a w poprzedniej ciąży femibion natal

paalinkaa no cena za kombinezonik super, te muszę czegoś poszukać :) Ja tego adaptera do pasów nie używam, leży w szafie, a brzuch mam raczej spory. Mój też mówił, że nie dotknie aspiratora do nosa jak kupowałam dla małego, a potem jak trzeba było to robił wszytsko żeby mały się nie męczył, tylko, że u nas mały kilka razy sobie pozwolił coś tam zrobić, a teraz to już wcale. Obbok mnie w przychodni krzywe robią tylko o 7 rano.
My mamy materac lateksowo - kokosowy, mąż wybierał, ale ze 3 stówki chyba kosztował.

Eveline00 fajne, e nas tu coraz więcej :) Ja tam w zabobony nie wierzę, jakby mi coś wpadło w oko to bym kupowała. Wózek i łóżeczko mamy po pierwszym synku, dopiero potem chyba kupię spacerówkę inną.

balbina
ja to ze sprzątaniem problemów nie mam. Część obowiązków przejął mąż, no chyba , że ma dużo pracy to wiadomo. Ale nie przemęczam się :) Ja kawy wcale nie piję, nie tylko w ciąży. Jak nie Tosia to Pola :) Bardzo mi się podobają takie krótkie imiona.

Nefri zdrowi już? Mówisz, że wysoka ta moja glukoza na czczo? W pn mam wizytę to zobaczymy.

9 lata 7 miesiąc temu #1005894 przez MagdaM
Dzięki dziewczyny.
Wyniki analizował pediatra nasz i ponoć jest ok, jest kwestia 1 mm czyli zakres błędu maszyny.

Co do leków to ja chyba prenatal mam, a materac gryka - kokos kolejny raz :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1005896 przez mała82
paalinkaa w tych moich tabletkach vitaminer prenatal z dha jest 10ug wit D (czyli inaczej podobno 400j.m. zależy w jakich jednostkach masz podane)

MagdaM no to super :) fajnie, że nie musisz czekać tych 3 tygodni na jakieś informacje.

9 lata 7 miesiąc temu #1005936 przez Mastynka
Ja mam termin na 30 grudzień , popatrz sobie na allegro jakich materacy najwięcej kupują to znaczy, że są dobre.Dziewczyny oglądalyscie program moje 600 gramów szczęścia ? Ja tylko jeden odcinek, który cały przeplakalam ...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia