BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #1000374 przez MagdaM
Ja mam teraz tylko mocz i morfologie i ewentualnie posiew jeśli Znowu mi bakterie wyjdą.

Em dziś siostrze kupiła pajacyka, a ja wygrałam wyprawkę o chicco - zawsze to do przodu :D

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1000405 przez mała82
MagdaM a mała jak przyjęła wiadomość o siostrze? Pewnie nie może się doczekać co? Szczęściara z Ciebie, ja to nigdy nic nie wygrałam :)

9 lata 7 miesiąc temu #1000448 przez MagdaM
Mała ucieszyła i nie może się doczekać :) Jak widzę jej podejście do maluchów w wózkach, jaka jest opiekuńcza i delikatna, to tym bardziej się rozczulam :)
Ja to bardziej ze względu na blog niż szczęście podejrzewam ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1000650 przez paalinkaa
Cala noc nie spalam, teraz tez czuje ze jestem zmeczona ale nie moge usnac...duszno mi i jakies wypieki na policzkach mam. Przezywam te dzisiejsza wizyte jak cholera! Trzymajcie dziewczynki kciuki.

9 lata 7 miesiąc temu #1000651 przez paalinkaa
Tez mam te wyprawke chicco przyznana:) jest tam jedna butelka, jeden smoczek i jakies probki. Tylko musze meza wyslac po odbior:)

9 lata 7 miesiąc temu #1000658 przez mała82
MagdaM to super, Filip też bardzo lubi malutkie dzieci. Mam nadzieję, że to się nie zmieni :) Bloga prowadzisz?

paalinkaa mam podobnie. Noc ciężka. Mały niedawno miał drzemkę i próbowałam z nim kimnąć, ale się nie udało, tylko się męczyłam. A teraz chętnie bym się położyła ale nic z tego, Filip mi na to nie pozwoli :) Za oknem też nie ciekawie, wietrznie i brak słońca :( Daj znać po wizycie, trzymamy kciuki :)

9 lata 7 miesiąc temu #1000672 przez MagdaM
Paalinkaa będzie dobrze! Daj znać :) ta wyprawka to śmiech. Kupa taka, że szkoda mówić ;)
Mała tak prowadzę ;)

A mnie dziś w nocy takie skurcze nóg lapaly, że płakałam... Stać nie moglam i chodziłam chyba pił nocy

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1000733 przez Nefri
Magda daj linka do swojego bloga, chyba, że to tajemnica ;) A te skurcze to może niedobór jakiś witamin? Mnie też ostatnio trochę łapały, nie silne, ale sobie pojadłam czekoladę i przeszło ;)
Paalinka jak tam po wizycie?
Co do rowerów, ja sobie kupiłam niedawno rower miejski damski, z amortyzatorem z przodu i z tyłu (pod pupą), siedzę sobie wygodnie, wyprostowana i jak już się wybieram, to zawsze w jedno miejsce, na placyk zabaw ok 1km od naszego mieszkania, po łatwej, niewyboistej drodze. Jednak jak były takie upały, to sobie darowałam jazdę na rowerze.
Dzisiaj tez Tymkowi pokazałam takiego małego, 4 miesięcznego chłopczyka w wózku i mu powiedziałam, że będzie miał takiego braciszka. Bardzo był zaciekawiony i uśmiechnięty. Ogólnie to codziennie całuje mój brzuch i jak się go pytam gdzie jest Eryk, albo dzidzia, to od razu podnosi mi bluzke i pokazuje brzuch i oczywiście całuje :) Mam nadzieję, że tak samo będzie czuły dla niego, jak już Eryk się urodzi ;)

9 lata 7 miesiąc temu #1000750 przez paalinkaa
Dzieki dziewczyny:)

U nas ufff lepiej na szczescie:) szyjka sie wydluzyla, a pecherz sie cofnal takze widac ze lezalam:) dalej mam na siebie uwazac ale nie musze juz plackiem lezec. Byle do 34 tyg:)

9 lata 7 miesiąc temu #1001171 przez paalinkaa
Kolejny post jest moj i nie wiem gdzie wy zescie sie ulotnily;)

Chcialabym Was zapytac jak u Was z wyborem fotelika do samochodu? Ostatnio bylam sie zorientowac co i jak i jak babka zaczela mi pokazywac wszystkie bazy pod fotelik to zglupialam. Powiedziala ze tylko maxi cosi ma testy na swoich produktach i tutaj sie zaczyna zabawa - podstawowa wersja gdy masz pionowo ustawiony fotel i zabezpieczasz pasami, a pozniej juz sie zaczynaja rozne bazy do zapinania fotelika. Jedne do 15 miesiecy inne do 4 roku zycia.. zglupiec mozna;

9 lata 7 miesiąc temu #1001183 przez mała82
Hej!
Palaainkaa super ze wszystko dobrze na wizycie. Musisz się poprostu oszczędzać i wszystko będzie dobrze. Ja już się tłumaczę z mojej nieobecności. W niedzielę lecimy na wakacje więc czasu brak. Właśnie się pakuje bo jutro wyjeżdżamy do moich rodziców bo wylot mamy z Poznania. Wracamy 13 września i jedziemy jeszcze na jakieś 2 dni do teściowej. Wiem, kiepskie zakończenie wakacji :-P

Co do fotelika to my mamy taki z bazą maxi cosi chyba do 13 kg po Filipie i nie będziemy zmieniać bp zadowoleni jesteśmy. Mogę dokładniej ci napisać który to jak mąż wkoncu wróci z pracy, bo on zajmował się szukaniem i kupowanie fotelika. Wg niego z tego co poczytał to ten jest jeden z bezpieczniejszych. Tylko trzeba mieć w aucie isofixy. My teraz auto zmieniliśmy na takie które ma dwa isofixy z tyłu żeby obaj chłopacy bezpiecznie jeździli. Tzn i tak planowaliśmy zmianę auta, a że drugi synek w drodze to posuzkalismy akurat takie żeby foteliki pasowały. Teraz Filip ma fotelik maxi cosi 2way, kupiliśmy go jak miał 13 miesięcy i nadal jeździ tyłem do.kierunku jazdy w nim.

Nefri też na wakacje wyjechała więc pewnie odezwie się za tydzień ;-)

Do usłyszenia ;-)

9 lata 7 miesiąc temu #1001270 przez MagdaM
Nefri pewnie, żadna tajemnica :) Adres bloga jest w stopce, zaraz nad suwaczkami ;)
Paalinkaa super, że jest poprawa! Oby tak dalej, zobaczysz, że jeszcze przenosisz ;) Co do fotelików, przy córci miałam Maxi Cosi Cabrio Fix, teraz mamy Maxi Cosi Phoebe chyba sie tak pisze, tylko z bazą wpinaną do isofix. Jeśli chodzi o starsze dziecko, odkąd zaczęłam jeździć w rajdach, zaufałam całym sercem firmie Recaro. Nigdy mnie nie zawiodła. Em ma Recaro Young Sport, Tosia kiedyś również taki dostanie.
Mała udanego wypoczynku!! :)

U mnie dziś dziecię mało ruchliwe, prawie w ogóle... Ale w poniedziałek mamy usg na ujastku, więc mam nadzieję, że będzie dobrze :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1001284 przez paalinkaa
Mala82 wypocznijcie za nas:) bezpiecznie i szczesliwie!

MagdaM masz jakies dodatkowe usg na ujastku? To jakies programowe czy od swojego lekarza zlecone?

9 lata 7 miesiąc temu #1001296 przez mała82
MagdaM Tosia - bardzo ładne imię ;-) zawsze mi się podobało ;-) nasz mały też ma takie dni że trochę mniej się rusza. Tez słyszałam że foteliki recaro są dobre, ale my jednak przy maxi cosi zostajemy. W rajdach jeździłas? Odważna babka z ciebie musi być ;-)

9 lata 7 miesiąc temu #1001303 przez MagdaM
Paalinkaa mam kwalifikacje do echa serca Tosieńki
Mała dzięki :) Tak, jeździłam i jeżdżę, chociaż ostatnio bardziej jako foto ;) Nie tyle odważna, co kochająca jeździć i samochody hahah, no i zawsze po większym rajdzie jak mnie wytrzepało, zachodziłam w ciążę ;) Tak jakby mi jajniki do pracy włączały :P

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia