BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #998877 przez MagdaM
Mała może widziałaś wczoraj jak Kraków pokazywali?? Największe skrzyżowania zalane, ledwo dojechałam. Dziś lepiej, ale miejscami też woda do połowy koła, no i leje... Z 35 mamy 15 :P
Toxo i ja robiłam, mocz też i kurde mam 30-50 leukocytów + bakterie :( Z Emką miałam antybiotyk w szpitalu wtedy, zobaczymy co w środę doktorka moja powie... Mam nadzieję, że nie szpital... :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998905 przez mała82
MagdaM my to bez telewizji żyjemy więc nic nie widziałam. Czasem na necie mi się coś mignie, albo rodzinka czy znajomi doniosą jakieś informacje nic poza tym :D:D:D
Bakterie miałam przed porodem z wymazu wyszły i też antybiotyk miałam. A to paalinkaa to ja w sumie miałam antybiotyk przed samym porodem, teraz mi się przypomniało :) A poprzednio przez te bakterie wylądowałaś w szpitalu?

A Wy już zaczęłyście jakieś zakupy dla maluszków?

9 lata 7 miesiąc temu #998911 przez MagdaM
Ja tak, trafiłam do szpitala poprzednio i nigdy nie zapomnę tej strzykawy z antybiotykiem :woohoo:
Mamy wózek z fotelikiem, kupiłam butelki i smoczki, rożek i chustę ;) A i body i kaftanik. Jutro łóżeczko, a potem jeszcze kilka rzeczy. Ciuchów mam dużo po Emilce, a to co kupiłam teraz tzn. wózek i łóżeczko to używane, więc jak się trafia okazja to korzystam :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #998915 przez Nefri
Paalinkaa mój w 19 tyg i 6 dniu ważył ok. 372g, nie wiem ile teraz może ważyć.
Mała może po prostu masz duże dziecko albo dużo wód płodowych, skoro ogólnie nie przytyłaś. Ja przytyłam ok 5 kg, jem też mniej i z racji tego, że zajmuję się Tymkiem, też ruszam się dużo więcej niż jak byłam z Tymkiem w ciąży. Ja jeszcze nic nie kupiłam dla małego. Oprócz tych dwóch ciuszków, co mąż przywiózł ze stanów, nie mam dla neigo nic nowego. Wózek, fotelik, łóżeczko, większość ubrań będzie miał po Tymku. Także jedynie to mu kupię kilka nowych pajacyków, body itp na początek, ręczniki, pościel i nie wiem co jeszcze. Butelek nie kupuję, moze jedną jakąś na wszelki wypadek, jak nie będę miała pokarmu, ale mam nadzieję, że tak sie nie wydarzy. Ogólnie jeszcze nie dostałam gorączki zakupów. Nie mam też żadnych dolegliwości ciążowych, więc czasem zapominam, że w ogóle jestem w ciąży ;)
MagdaM też rzadko bardzo telewizję oglądam, więc nie słyszałam nic o tych ulewach. U nas w Warszawie i okolicach susza, popadało chyba przedwczoraj w nocy, ale rano już nie było po tym śladu. I ciągle gorąco, chociaż dzisiaj jakby trochę większy wiatr.
A ja do końca poprzedniej ciąży i na razie w tej mam można powiedzieć idealne wyniki, nigdy nie miałam żadnych bakterii ani nic takiego, więc też nie brałam antybiotyków. Mam nadzieję, że tak zostanie do końca.

9 lata 7 miesiąc temu #998939 przez paalinkaa
Ja mam kilka sztuk ubranek:) jakies spodenki, spiochy, pajace ze dwa:) z 10 szt bedzie. Dostalismy tez bujaczek od mojej przyjaciolki:) i bedziemy chcieli zaczac cos dzialac jezeli chodzi o wyprawke. Wozki tez przegladam teraz:) szukam takiego w miare lekkiego a nie jakies 16 kg, z dluga gondola i kolami pompowanymi:) jak wybierzemy to rodzice sie zobowiazali kupic.

I chyba tyle:) a wy od jakiego rozmiaru zaczynacie? 56, 62?

9 lata 7 miesiąc temu #998942 przez Nefri
Paalinkaa od 62. My wysocy jesteśmy, mąż bardzo, więc 56 raczej się u nas nie sprawdzą. Z Tymkiem też od razu 62 używałam.

9 lata 7 miesiąc temu #998946 przez MagdaM
Ja też od 62. U mnie się duże dzieci rodzą, córa miała 59 cm ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #998980 przez mała82
Nefri oj dużo tych wód płodowych muszę mieć :D:D:D Ja zaczęłam od ciuszków bo do rozmiaru 74 nie mam nic a jakoś nie wiem za co dalej się zabierać, niby jeszcze trochę czasu, ale wolałabym na końcówce ciąży za wszystkim nie latać. Łóżeczko kupimy na ostatnią chwilę,Filipa było przerabiane na łóżko w którym teraz śpi więc go trochę poużywa jeszcze :) Wózek pożyczyliśmy znajomym więc jak się nie zdecyduję na ten rok po roku to wezmę od nich z powrotem. Bujaczek też mamy u nich po Flipie. Fotelik do auta też został nam.

paalinkaa ja w rozmiarze 56 kupiłam 3pak śpioszków i 2pak spodenek i chyba tjeszcze tylko jakieś 2 bodziaki dokupię w tym rozmiarze, reszta 62 i 68. Rozmiar 56 jest tylko na chwilę. Chociaż Filip był dość duży to chwilę te 56 mu jednak zakładałam :) Ale wzrostowo był 57cm

9 lata 7 miesiąc temu #998981 przez mała82
To moje zakupy w rozmiarze 56

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 7 miesiąc temu #999103 przez paalinkaa
mala82 bardzo fajna kolorystyka:) ja tez mam pare sztuk na 56 a takto wiekszosc bede kompletowala od 62:)

Przez ta cudowna zmiane pogody jakies przeziebienie mnie dopadlo wiec ruszam z czosnkiem z mlekiem i herbata z cytryna i sokiem z malin:D trzymajcie kciuki!

9 lata 7 miesiąc temu #999105 przez mała82
paalinkaa już sezon na przeziębienia się zaczyna? Mi pomagał syrop Prenalen www.doz.pl/apteka/p5696-Prenalen_syrop_115_ml_150_g tani i smaczny :) Szybkiego powrotu do zdrowia.
Podziękowania: paalinkaa

9 lata 7 miesiąc temu #999207 przez Nefri
Paalinkaa potwierdzam, syrop Prenalen mi też pomógł.

9 lata 7 miesiąc temu #999224 przez balbina
mała82 jakie fajne półspiochy! uwielbiam. nie trzeba skarpetek zakładać, bardzo wygodne.
Pamiętajcie o rękawiczkach takich małych bawełnianych, bo w niektórych szpitalach wymagają. Mi dali synka po porodzie umytego i ubranego a na rączkach miał skarpetki bo nie miałam rękawiczek i taką sierotę mi przywieźli;)
Widzę, że sporo już macie wszystkie. Chyba tylko ja byłam taka głupia żeby porozdawać wszystko znajomym, posprzedawać, pooddawać do czerwonego krzyża itp. Nie mam kompletnie nic, poza kilkoma ciuszkami które zostawiłam na pamiątkę. Byłam pewna że będę miała jedno dziecko, a tu proszę, coś nam do głowy strzeliło i teraz wszystko trzeba od nowa kupować.
Chociaż widzę że MagdaM też wózek kupowałaś inny?
Polećcie jakieś wózki bo nie chce mi się szukać TYLE TEGO JEST! Miałam Mutsy kiedyś i fajny był w sumie, ale teraz takie ładniejsze może są trochę. Jak macie jakieś modele na które warto spojrzeć to się podzielcie.
Nie mam zupełnie jeszcze fazy na kupowanie, nie wiem też jak się zorganizować w domu, czy od razu robić pokój nowy dla bobaska czy na początku w sypialni mieć przy sobie łóżeczko i jakiś przewijak? Jak robicie? Jak nowy pokój to muszę pozamieniać trzy pomieszczenia między sobą i dostosować wszystko i nie bardzo mi się chce, bo jeszcze pracuję dużo, ale pewnie lepiej od razu. A robi któraś z Was jeden pokój dla dwójki? Ja mam różnicę 4 lata między dziećmi więc nie wyszłoby pewnie, a Wy jak robicie?
Pracujecie jeszcze w ogóle czy korzystacie ze zwolnienia?

9 lata 7 miesiąc temu #999261 przez Nefri
Balbina ja byłam na zwolnieniu calą ciążę z Tymkiem, po macierzyńskim poszłam na zaległy urlop wypoczynkowy, w międzyczasie zaszłam w ciążę i od razu poszłam na zwolnienie, więc generalnie już baaaaardzo dawno nie byłam w pracy ;) Co do pokoju, to my póki co mieszkamy w dwupokojowym mieszkaniu, więc chłopaki będą razem w pokoju i niewykluczone, że często ja z nimi, bo zamierzam karmić piersią, więc czeka mnie wstawanie w nocy do małego. W przyszłym roku przeprowadzamy się do domu, który obecnie się buduje i wtedy na pewno chłopaki będą mieć swoje pokoje.

9 lata 7 miesiąc temu #999267 przez MagdaM
Balbina my mamy taką klitke że dziewczyny muszą być razem w pokoju. Miałam tylko problem i nadal mam z pomieszczeniem ale damy radę ;)

Wózek mamy Bugaboo Cameleon 2 - widzę, że coraz mocniejszy jest ;) bardzo fajny, z tym, że w pl ceny makabryczne a i stan nie cudowny

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia