- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Toxo i ja robiłam, mocz też i kurde mam 30-50 leukocytów + bakterie

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Bakterie miałam przed porodem z wymazu wyszły i też antybiotyk miałam. A to paalinkaa to ja w sumie miałam antybiotyk przed samym porodem, teraz mi się przypomniało

A Wy już zaczęłyście jakieś zakupy dla maluszków?
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mamy wózek z fotelikiem, kupiłam butelki i smoczki, rożek i chustę

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Mała może po prostu masz duże dziecko albo dużo wód płodowych, skoro ogólnie nie przytyłaś. Ja przytyłam ok 5 kg, jem też mniej i z racji tego, że zajmuję się Tymkiem, też ruszam się dużo więcej niż jak byłam z Tymkiem w ciąży. Ja jeszcze nic nie kupiłam dla małego. Oprócz tych dwóch ciuszków, co mąż przywiózł ze stanów, nie mam dla neigo nic nowego. Wózek, fotelik, łóżeczko, większość ubrań będzie miał po Tymku. Także jedynie to mu kupię kilka nowych pajacyków, body itp na początek, ręczniki, pościel i nie wiem co jeszcze. Butelek nie kupuję, moze jedną jakąś na wszelki wypadek, jak nie będę miała pokarmu, ale mam nadzieję, że tak sie nie wydarzy. Ogólnie jeszcze nie dostałam gorączki zakupów. Nie mam też żadnych dolegliwości ciążowych, więc czasem zapominam, że w ogóle jestem w ciąży

MagdaM też rzadko bardzo telewizję oglądam, więc nie słyszałam nic o tych ulewach. U nas w Warszawie i okolicach susza, popadało chyba przedwczoraj w nocy, ale rano już nie było po tym śladu. I ciągle gorąco, chociaż dzisiaj jakby trochę większy wiatr.
A ja do końca poprzedniej ciąży i na razie w tej mam można powiedzieć idealne wyniki, nigdy nie miałam żadnych bakterii ani nic takiego, więc też nie brałam antybiotyków. Mam nadzieję, że tak zostanie do końca.
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
I chyba tyle:) a wy od jakiego rozmiaru zaczynacie? 56, 62?
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

paalinkaa ja w rozmiarze 56 kupiłam 3pak śpioszków i 2pak spodenek i chyba tjeszcze tylko jakieś 2 bodziaki dokupię w tym rozmiarze, reszta 62 i 68. Rozmiar 56 jest tylko na chwilę. Chociaż Filip był dość duży to chwilę te 56 mu jednak zakładałam

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Przez ta cudowna zmiane pogody jakies przeziebienie mnie dopadlo wiec ruszam z czosnkiem z mlekiem i herbata z cytryna i sokiem z malin:D trzymajcie kciuki!
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Pamiętajcie o rękawiczkach takich małych bawełnianych, bo w niektórych szpitalach wymagają. Mi dali synka po porodzie umytego i ubranego a na rączkach miał skarpetki bo nie miałam rękawiczek i taką sierotę mi przywieźli;)
Widzę, że sporo już macie wszystkie. Chyba tylko ja byłam taka głupia żeby porozdawać wszystko znajomym, posprzedawać, pooddawać do czerwonego krzyża itp. Nie mam kompletnie nic, poza kilkoma ciuszkami które zostawiłam na pamiątkę. Byłam pewna że będę miała jedno dziecko, a tu proszę, coś nam do głowy strzeliło i teraz wszystko trzeba od nowa kupować.
Chociaż widzę że MagdaM też wózek kupowałaś inny?
Polećcie jakieś wózki bo nie chce mi się szukać TYLE TEGO JEST! Miałam Mutsy kiedyś i fajny był w sumie, ale teraz takie ładniejsze może są trochę. Jak macie jakieś modele na które warto spojrzeć to się podzielcie.
Nie mam zupełnie jeszcze fazy na kupowanie, nie wiem też jak się zorganizować w domu, czy od razu robić pokój nowy dla bobaska czy na początku w sypialni mieć przy sobie łóżeczko i jakiś przewijak? Jak robicie? Jak nowy pokój to muszę pozamieniać trzy pomieszczenia między sobą i dostosować wszystko i nie bardzo mi się chce, bo jeszcze pracuję dużo, ale pewnie lepiej od razu. A robi któraś z Was jeden pokój dla dwójki? Ja mam różnicę 4 lata między dziećmi więc nie wyszłoby pewnie, a Wy jak robicie?
Pracujecie jeszcze w ogóle czy korzystacie ze zwolnienia?
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wózek mamy Bugaboo Cameleon 2 - widzę, że coraz mocniejszy jest

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.