BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #998234 przez Nefri
MagdaM gratuluję córeczki :) Super, że wszystko dobrze.
Mała ale macie zajebiście, że macie morze na co dzień w te upały.
Właśnie co z tym deszczem. Mam wrażenie, że codziennie jest coraz goręcej, to już jest naprawdę
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ja chyba dzisiaj dopiero tak pierwszy raz w tej ciąży poczułam na 100% ruchy ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #998299 przez mała82
Nefri super ze wkoncu mały kopiarka porządnego ci zasadził :-D ja to już się przyzwyczaiłem do ruchów małego i coraz mocniej kopie. Mąż też już jakiś czas czuje. Co jakiś czas rusza.mi się też mój wielki brzuch. Wczoraj w warzywniakupani do mnie ze juz chyba.końcówka bo brzuszek tak wysoko i się zdziwiła jak jej powiedziałam że do grudnia będę z nim chodzić :-D

9 lata 7 miesiąc temu #998318 przez Nefri
Mała mąż to twierdził już wcześniej, że te ruchy czuje jak dotykał mój brzuch. Może i tak było, ja naprawdę mam coś zrypane, bo jestem słabo jakoś na te ruchy wyczulona, ale dzisiaj też coś tam poczuła. No faktycznie brzuch masz jak ja miałam w 8 miesiącu ;) Ciekawe od czego to zależy. Ja teraz niby też mam większy niż z Tymkiem, ale bez przesady. Zresztą mi się ciągle wydaje, że to dopiero początek ciąży, a to przecież już połowa. Strasznie szybko ten czas leci

9 lata 7 miesiąc temu #998665 przez balbina
Hej dziewczęta, jak się macie?
Brałyście kiedyś antybiotyk w ciąży? Chyba będę musiała wziąć, idę jeszcze w poniedziałek do jednego lekarza się skonsultować. Synuś przyniósł infekcję z przedszkola i już internista i gin powiedzieli, że lepiej się przeleczyć, ale bardzo się tego obawiam:(

9 lata 7 miesiąc temu #998674 przez MagdaM
Hej, ale czas ucieka. Mała kopie, w środę wizyta i pewnie dostanę antybiotyk bo mam masę leukocytow i bakterii :/ dziadostwo...

Balbina ja brałam 2 albo 3 razy w poprzedniej ciąży. Zaufaj lekarzom i zdrówka!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #998690 przez balbina
Dzięki! Uspokoiłaś mnie! Bardzo:)
Ciągle jeszcze nie jestem pewna czy brać witaminy, lekarze różnie się wypowiadają. Biorę w końcu tak co drugi dzień, albo zamiast nich tylko kwas foliowy i kwasy omega. A Wy? Nie macie wątpliwości?

9 lata 7 miesiąc temu #998694 przez MagdaM
Nie :) Ja ufam lekarzowi w końcu kończył studia i ma nam pomagać. A gdybym nie ufala mu to bym zmieniła. Biorę zestaw witamin już od jakiegoś czasu z polecenia doktorki właśnie :)

Jedynie zaufania nie mam do diabetologa a z insulina mam takie jaja, że sama nie wiem co robic

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #998726 przez mała82
Nefri ok tak czy wręcz zapierdziela w tej ciąży!
Balbina ja trz myślę że lepiej posłuchać lekarzy w sprawie antybiotyków. Na pewno.mają rację. Ja nie brałam nic takiego w ciąży bo nie było potrzeby. Ja też biorę witaminy, na początku ciąży sam kwas foliowy. Od jakiegoś czasu zestaw witamin. Tez się różnych rzeczy na necie Naszukalam ale uważam podobnie jak Magdam, skoro chodzę do lekarza to muszę mu ufać, a witaminy nie wiem czy coś dają na 100% ale przecież nie zaszkodza. Ja biorę vitaminer dha.
Magdam mam wizytę dzień po tobie ;-)

Jutro idę zrobić badanie krwi, moczu i powtórkę toxo a w czwartek wizyta. Ostatnia u.mojej ginki bo robi sobie wolne przed porodem w listopadzie. Nadal się zastanawiam kogo sobie wziąć na zastępstwo :-(

9 lata 7 miesiąc temu #998730 przez Nefri
Balbina ja nie brałam antybiotyku w ciąży, ale na pewno jak jest taka potrzeba, to nie ma co się zastanawiać. Co do witamin, to w poprzedniej ciąży też brałam vitaminer DHA a teraz omegamed optima dha, a w pierwszym trym tylko kwas foliowy. Słucham się lekarza a ta zaleciła mi ten omegamed, wiec go łykam, chociaż wiem, że są podzielone opinie co do zażywania witam w ciąży.

9 lata 7 miesiąc temu #998788 przez paalinkaa
I wreszcie popadalo i jest chlodniej, i mozna oddychac;) nawet pomimo tego ze zalalo nam piwnice :D

Co do antybiotyku to ja osobiscie nie mam doswiadczenia w ciazy ale slyszalam wielokrotnie ze gorsza jest sama infekcje niz branie antybiotyku.

Teraz mam ochote na barszczyk czerwony mmm :) wciagnela bym nosem;)

9 lata 7 miesiąc temu #998795 przez mała82
Paalinkaa mocno zalało wam ta piwnice? U nas ostatnie dni bez deszczu ale ww miarę jest czym.oddychać ;-)
Ja to kurde żadnych zachcianek nie mam a tyje że szok :-(

9 lata 7 miesiąc temu #998821 przez paalinkaa
Wody lekko po kostki bylo, wypompowali i teraz musi wyschnac:) takze zawsze moglo byc gorzej.

A jak Wasze malenstwa wagowo stoja? Moj synus moze juz z pol kilo wazy:) w srode mam wizyte to sie dowiem.

9 lata 7 miesiąc temu #998825 przez paalinkaa
Powiedzcie mi jeszcze prosze czy boli Was w pepku? Nie wiem co jest grane ale szczypie mnie w srodku pepka:/ weekend mialam intensywny pod wzgledem sprzatania i nie wiem czy cos sobie naciagnelam czy ma to zwiazek z tym ze moj pepek jest coraz plytszy...

9 lata 7 miesiąc temu #998857 przez MagdaM
Teraz zauważyłam - Nefri dzięki :)
Mała to mamy pierwszą rozbieżność w wizytach no nie :P
Paalinkaa nie boli mnie... Antosia tydzień temu ważyła ok 450 gram ;) Teraz pewnie będzie z pół kg :)
Współczuję zalania...

Hej,
zimno się nagle zrobiło... Ale te nasze ulewy i miasta... Niedługo będę musiała amfibię kupić, bo wczoraj od siebie ledwo do rodziców do Krakowa dojechałam :P Musiałam chodnikami jeździć, bo wszystko zalane - dramat ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #998875 przez mała82
paalinkaa ja dam znać po czwartkowej wizycie :) No po kostki wody to jeszcze faktycznie nie tak źle. Mnie pępek w ogóle nie bolała więć nic nie doradzę :(, ale może faktycznie to po wysiłku. Mnie tylko czasem w boku coś zakłuje dość mocno np jak zbyt szybko chce się przewrócić z boku na bok.

MagdaM no fakt :D u nas nadal ciepło i bez opadów. Aż tak u Was popadało? A niedawno o suszach słyszałam.

Dzisiaj rano zrobiłam badanie krwi moczu i powtórkę toksoplazmozy, jutro wyniki. Kurdę ja już mam z 7kg na plusie, masakra jakaś. Ale większość chyba w brzuch poszła i w cycki bo spodnie ciążowe mi spadają z tyłka jak idę. Za to brzuch mam naprawdę ogromniasty. Moja kuzynka, która w październiku rodzi ma połowę mojego brzucha. A myślałam, że tym razem jeszcze mniej przytyję bo na początku długo mdłości mnie męczyły i ogólnie dużo nie jem a sporo raczej się ruszam :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia