BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #1002506 przez Eveline00
Ja czuję się znakomicie! Nie miałam w ogóle problemów z nudnościami i tych innych :) brzuchol z dnia na dzien rośnie,
troszke pobolewaja mnie plecy ale znośnie :P nie mogę się doczekać rozwiązania, licze dni jak szalona ! :evil: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1002522 przez balbina
Cześć nowe mamuśki, miło że dołączyłyście!:)
Ze sprzątaniem to ja walczę bardzo, ale mam już tak że jak zacznę to się tak rozkręcam że nie mogę przestać, a to jeszcze wannę umyć, a to jeszcze odkurzyć, a to pościel, a to prasowanie i tak bez opamiętania. Ostatnio okno myłam w łazience chociaż to karkołomne. Mąż już mnie zna i wie że nie ma na to rady, nawet jak zaczyna pomagać to ja i tak nie usiedzę spokojnie jak już mi się wkręci... A najgorzej mam w ogródku, parę dni temu złapałam się na tym że jednak zerwanie 2 metrów trawnika i posadzenie czterech nowych drzewek było przesadą, ale oczywiście zorientowałam się jak już skończyłam i tak mnie połamało że nie mogłam się podnieść z kolan. Tak to nie czułam nic tylko jak nakręcona! I w głębi duszy wiem że przesadzam, ale nie mogę przestać:( Może mam jakiś mega syndrom wicia gniazda i czasu mało wiecznie... Muszę jakoś wyluzować, ale wierzcie mi nie mam pojęcia jak tu się położyć i leżeć kiedy tyle rzeczy niezrobionych:/ Do leczenia się nadaję w tej kwestii...
A jeszcze miałam Was spytać czy kawę pijecie? Bo w pierwszej ciąży w ogóle nie piłam a teraz czasem sobie jedną nieśmiało wypiję a Wy? Nie macie obaw czy raczej unikacie?

9 lata 7 miesiąc temu #1002556 przez Eveline00
Jak waszym zdaniem , kiedy zacząć zaopatrywać się w wózeczek , łóżeczko i inne potrzebne rzeczy dla maluszka? :) Już bym chciala ale słyszałam że za wcześnie nie można bo to źle wróży :dry: może jakieś zabobony ale moze warto się jeszcze wstrzymać :P

9 lata 7 miesiąc temu #1002576 przez MagdaM
Cześć Eveline :)
Gratulacje! Ja już mam i łóżeczko i wózek, od ok. 20tc. Z córą miałam od 17tc, w zabobony nie wierzę ;)
Balbina nie pijam... Mam ochotę wielką na taką mrożoną, albo z mleczkiem ale póki co jem tylko kawowe lody :P Za 2 tyg spytam doktor, bo ostatnio zapomniałam ;)

Lecę po córę do przedszkola! Dziś debiut, zniosłam gorzej niż ona :P

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002635 przez Mastynka
dziewczyny pomóżcie nie wiem jaki wózek wybrać interesują mnie dwa: www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2493&osCsid=
www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dz...iem-primo_p_787.html

Dziś nareszcie chłodniej można w końcu odpocząć od tych upałów. :)Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie :) Macie już wybrane imiona?Jeśli tak to piszcie jakie :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002640 przez MagdaM
Mastynka żadnego nie znam, ale o tym Riko słyszałam same dobre opinie.
U nas będzie Antosia.

Kurde co jakiś czas pod koniec danego tc boli mnie brzuch... Nie lubię :/

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002642 przez Mastynka
MagdaM ładnie Antosia ja znów myślę nad Antkiem :) Mnie też pobolewa brzuch po bokach na dole a podobno to normalne,musimy wszystko przetrzymać :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002645 przez paalinkaa
My wozek, fotelik, lozeczko to pewnie tak za miesiac bedziemy kupowali. Z tych dwoch co podalas to jedynie rico kojarze...ogladalismy rico nano i fajnie sie prezentowal - dosc duza gondola, pompowane kola, bie za ciezki i po zlozeniu tez ok. My sie zastanawiamy jeszcze miedzy jedo fyn 4ds memo a rico nano...zobaczymy:)

Poki co jestem na etapie segregowania ubran i porzadkow w szafach:) kolekcjonuje ubranka:) i robie miejsce dla mlodego. U nas bedzie Mikolaj:)

MagdaM moze nospa Ci pomoze? Albo zwolnij troche:)

9 lata 7 miesiąc temu #1002706 przez balbina
Mastynka ale fajne te wózki znalazłaś!!! mi sie nie chciało jeszcze szukać a ten Riko mi się tak podoba że chyba pójdę na łatwiznę i spapuguję po Tobie, mogę?;) Serio, zaraz go chyba zamówię jak jeszcze MagdaM pisze ze dobre opinie i Paalinka tez że ok.
Fajnie, dzięki:)
Chociaż jedno będzie z głowy.
Dzisiaj byłam w pepco a tam takie fajne półśpiochy że się przełamałam i już nakupowałam. Ładne są i wyglądają na wygodne. Dla synka kiedyś jak szukałam to ciężko było znaleźć wiec teraz mam zapas, a cena jakas śmieszna i uwielbiam bo skarpetek nie trzeba.
MagdaM, mój syn jak szedł do przedszkola rok temu to podobnie miałam. ja w rozpaczy a on mi macha łapką i drzwi zamyka informując że dorośli nie mogą do przedszkola więc żebym już sobie szła lepiej:/ no ale w sumie lepsze to niż lament, pogratulować dzielnej córy!
Imiona bardzo jeszcze przemyślewam. Mało mam pomysłów. Tosia już jest w rodzinie, może Gabrysia albo Pola? Pomóżcie!

9 lata 7 miesiąc temu #1002725 przez MagdaM
Mastynka pięknie :) to był jeden z moich chlopiecych typów :) takie bóle owszem normalne, trzeba je polubić ;)
Paalinkaa jedo niee :P imię cudne!! My tak daliśmy naszemu pierwszemu dzidziusiowi o ile był to chłopiec...
Nospy nie chce póki tragedii nie ma. Wczoraj polatalam a zawsze tak mam pod koniec tygodnia, jakaś tradycja chyba ;)
Balbina ja o wózku wiem tyle co mi czytelniczki pisały ;) dzięki i wzajemnie :) imiona bomba! Przeoczylam core? Przepraszam i gratuluję!! Gabrysia była moim typem od lat, ale w Belgii ciężko wymowic ;)

Miłego dnia

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1002763 przez Mastynka
Balbina Pewnie,że możesz jeszcze podoba mi się www.wozki-dzieciece.pl/shop_item/1120/ad...tro-fotelik-sam.html ma ładniejszą gondolę niż ten riko.Ja mam mętlik w głowie bo wszystkie się mi podobają :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002772 przez balbina
Dzięki Magda, tak moja córa już na 100% potwierdzona:) Chociaż biorąc pod uwagę te historie że dopiero po urodzeniu okazało się że chłopak. to pewności mieć chyba nie mozna...
Riko mnie urzekł jednak najbardziej. I kolorystykę ma ładną i tkaninę. Chyba. Na tyle co widać w necie.
Wstawiajcie jeszcze jakieś linki jakbyście wyszperały coś ciekawego, takie piękne znajdujecie rzeczy - trzeba się dzielić takimi pomysłami:)
Ja mam kiepską krew okazało się wczoraj i dostałam żelazo:/ Na nic te wszystkie buraki i szpinaki...
A odkryłam carpaccio z buraków z ricottą, nie znałam wcześniej. takie to proste a ile radości i pyszności!:) mam też faze na podjadanie fasoli jaś. Wieczorem jak mi się chce coś pochrupać. Macie też tak że jak Wam się jakaś potrwa wkręci to cały czas byście jadły? Tak co jakieś dwa tygodnie podłapuję coś nowego i wałkuję. Niedawno tam miałam z zupami krem. Aż nagle jak mi się przejadły to się praktycznie cały garnek zmarnował, bo i cała rodzina miała serdecznie dość:)

9 lata 7 miesiąc temu #1002775 przez paalinkaa
MagdaM a dlaczego wozek jedo jest beee? Co wiesz na jego temat;)

Ja slaba kawke z mlekiem a raczej mleko z kawa pije tak 1-2 w tygodniu:)

9 lata 7 miesiąc temu #1002849 przez MagdaM
Balbina jak widać było hamburgera to na bank dziopa ;) poprzednio tak miałam. Non stop mogłam jeść frytki, schabowego i surowke z marchewki ;) teraz czasem mnie na coś najdzie, zjem i luz.
Wiem tyle, że ciężki, mało poręczny i tak niezbyt wykończony. Mnie ogólnie odrzucił, chyba, że zmienił się przez 4 lata ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1002994 przez Mastynka
Hej dziewczyny wczoraj zamówiłam wózek RIKO NANO ,dużo czytałam na jego temat i zdecydowaliśmy się z mężem,że jednak ten.Solidny,ładny i nowoczesny mam nadzieję,że będziemy z niego zadowoleni jak za taką kasę to powinien wytrwać lata.To dopiero kropla w morzu ...jeszcze trzeba kupić mnóstwo rzeczy może pomożecie co jeszcze mam kupić,ponieważ to moje pierwsze dziecko i nie ma mi kto dopowiedzieć

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia