BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #1002085 przez balbina
Hej dziewczęta! Co słychać? Ale mamy lato co? Ja tam się w tej ciąży zrobiłam jakiś zmarzluch, więc nie narzekam, ale ogólnie to dobrze że nie jesteśmy w 9 miesiącu bo pewnie byśmy się ledwo toczyły i nieźle puchły!
Co do fotelików to ja też miałam najpierw maxi cosi. Rzeczywiście bez zarzutu. Na pewno teraz tez kupimy. A miałam taki bez isofixa, tylko stawiany na fotele samochodowe, bez żadnej bazy. Bo nie wiedziałam jak to na dwa auta ogarnąć. I fajny był. Teraz mamy recaro i tez faktycznie nie ma się czego przyczepić. może nie taki ładny jak maxi cosi, ale to pewnie kwestia egzemplarza, tapicerki, modelu itp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1002327 przez Mastynka
Witam Was wszystkie,jestem tu nowa :) Aktualnie 23 tydz ciąży.Chciałam Was zapytać czy odczuwacie zmiany pogody?Ja strasznie,gdy nadchodzi zmiana jestem strasznie słaba i śpiąca natomiast,gdy wieje wiatr serce mi szaleje.Przed ciąża miałam nerwice,z której wyszłam jednak teraz mam wrażenie,że wszystko się wraca.Mam małe problemy z sercem odczuwam skurcze dodatkowe oczywiście zaraz pobiegłam na wizytę do kardiologa zrobiłam wszystkie badania i jest ok tylko ten podwyższony puls daje się we znaki.Nie dam rady sprzątać,ponieważ szybko się mecze i zaraz serce szaleje.Chciałabym już grudzień ) pozdrawiam

9 lata 7 miesiąc temu #1002332 przez Mastynka
Mam jeszcze pytanie dotyczące testu obciążenia glukozą robiłyście już?Ile trwa takie badanie?

9 lata 7 miesiąc temu #1002383 przez paalinkaa
Witaj Mastynka:)

Ja tez nie mam do konca zdrowego serducha, jest dosc przecietne i zapadnie decyzja czy porod sn czy cc natomiast dla mnie podwyzszone tetno nie jest wyznacznikiem nie sprzatania:) nawet ciezko mi sie powstrzymywac z tym ze jest zagrozenie porodu przedwczesnego z powodu szyjki...dzisiaj sobie lustro musialam przetrzec bo pomimo ze maz ma mnie odciazac to jednak no lustra by mi tak nie wytarl:D wystarczy mi ze na krotkim spacerze pelzne jak buka z muminkow :D

Dziewczynki udalo mi sie ustrzelic kombinezon w pepco za 39 zl:D bo szukalam wyprzedazowych ale kurcze juz nowa kolekcja wchodzi do sklepow i ceny od 100 zl w gore. Zalaczam zdjecie:) wzielam 68 rozmiar bo wydaje mi sie ze mniejszy bez sensu brac..nigdy nie wiadomo jaki mlody bedzie.

Pytalam tez w Swiecie Dziecka o adapter do pasow pla kobiety ciezarnej to pani mi powiedziala ze nie bedzie mi sie oplacalo wypozyczac bo widac ze jeszcze mam duzo czasu do porodu... Na co ja ze 3 miesiace to skomentowala ze mam malenki brzusio... :/
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #1002385 przez paalinkaa
Glukoze czyli krzywa cukrowa robie we wtorek za tydzien:) pobietaja ja naczczo, pozniej po 1 godzinie i po 2 godzinie. Czyli w sumie 3 uklucia:) po pierwszym wypijasz rozpuszczona glukoze i sobie siedzisz:) gazetka, krzyzowka, ksiazka:)
Podziękowania: Mastynka

9 lata 7 miesiąc temu #1002391 przez Mastynka
Dzięki za odp. :) wybiorę się w przyszłym tygodniu jak te upały w końcu się skończą.Super ten kombinezon,ja jeszcze nic nie kupuje bo mąż twierdzi,że jeszcze jest czas ...ja mam inne zdanie,ponieważ potem będzie mi coraz ciężej i nie będę miała siły chodzić po sklepach .A patrzyłaś na te adaptery na olx lub allegro?Ja raczej kupię na internecie nie będę przepłacać w sklepie a potem zawsze mogę sprzedać.Co do serca też ma zapaść decyzja czy nie będę musiała mieć cc ...w 7 miesiącu mam mieć badania.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002399 przez Mastynka
paalinkaa -Tak czytałam z początku Twoje wypowiedzi i przeszłam to samo co Ty,pierwsza ciąża plamienie-szpital-poronienie też już do tego nie chce wracać,teraz też miała przeboje...krwiak prawie 2 miesiące leżałam ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło dziękuje Bogu,że mały rośnie i jest zdrowy.Zastanawiałam się własnie nad Ujastkiem czy aby tam nie rodzić choć jestem z Wadowic,jednak dużo moich znajomych tam rodziło i bardzo sobie chwaliły.Pozdrawiam Cię gorąco i dużo zdrówka

9 lata 7 miesiąc temu #1002407 przez MagdaM
Hej :)
Balbina ja tam mam dość upałów ;)

Paalinkaa jaka baba? Przecież tam w świecie dziecka na wypożyczalni pracują sami faceci... W dodatku cena jest mega korzystna. Spytaj może jeszcze ;)
Co do sprzątania, to mnie szybko boli kręgosłup, jest mi słabo i duszno, więc staram się za wiele na raz nie robić. Siąść odpocząć i dalej.

Mastynka hej :) Ja już po krzywej. Można sobie cytryne wkroplic albo kupić o smaku cytryny i da się żyć ;) jedynie możesz zabrać kogoś ze sobą, bo ludzie różnie reagują. Czasem mdleja. Mnie nic się nie działo.
Ja na Ujastku rodziłam i jechałam z Myślenic :) teraz będę zza Wieliczki jechać, zdążysz spokojnie ;)

Chyba wszystko odpisałam. Mała waży 730g i 16.09 mamy echo serduszka. Córa starsza idzie jutro do przedszkola ;) jest przeszczesliwa ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1002408 przez paalinkaa
Na pierwszym pietrze w swiecie dziecka:) jest tam babeczka. Na os. Zgody na hucie:) ona mi to powiedziala. Wiec ja chyba nie wiem gdzie jest bezposredni punkt wypozyczania:)

9 lata 7 miesiąc temu #1002410 przez MagdaM
A tos mnie zaskoczyła teraz...

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1002411 przez paalinkaa
O tym samym mowimy? Na parterze tez dzisiaj byla babeczka, a na pietrze wlasnie ta co z nami rozmawiala i jakis koles ktory obslugiwal drugich klientow:)

9 lata 7 miesiąc temu #1002413 przez MagdaM
Tak o tym samym. Ile razy tan nie dzwoniłam czy nie byłam to byli faceci, kiedyś nawet babka mówiła że tam są panowie i lepiej wiedzą. Może urlop mają ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1002414 przez Mastynka
Dzięki dziewczyny :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002460 przez Eveline00
hej , hej :) jestem tu nowa, bardzo spodobała mi się ta stronka , postanowiłam wpisać się również. :P
Pozdrawiam wszystkie Grudniowe mamuśki :P :laugh: :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002461 przez paalinkaa
Witaj Eveline :) przybywa nas coraz wiecej... Super:)

Jak tam Mastynka i Eveline Wasze doswiadczenia na tym etapie ciazy?:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia