BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu #1007157 przez paalinkaa
Druga noc z kolei mam taka ze wygladam jak zombie... Dramat jakis. Bylam nawet u lekarza i wiem ze grypke trzeba wylezec ale to jest takie bledne kolo - zatkany nos, katar splywa po tylnej scianie gardla, oddychasz ustami to znowu gardlo boli i piecze...maz moj tez ze mna na L4 lezy z grypka ale wiadomo ma inne leczenie. Nie moge sie doczekac godz 7:00 to wysle go po krople nasivin dla niemowlat bo tez mi lekarz przepisal ze mozna, no ale ja sie uparlam ze nie mozna to sie kuzwa mecze...ostatecznie zrobilam doktorat badan klinicznych i nie zaszkodzi wiec poczuje ulge. Nawet w moim rogalo-kojcu lezec nie moge bo glowa jest za nisko, co nasila objawy wiec leze w pozycji siedzacej uniemozliwiajac mlodemu sie obrocic. Musialam wczorajsze zajecia ze szkoly rodzenia przekladac bo bym tam jajko zniosla od boli miesniowych...

Nooo wyzalilam sie i chcialabym napisac ide spac ale co najwyzej moge sie przejsc do kuchni lub pogrzebie cos na telefonie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1007158 przez paalinkaa
Zapomnialam dodac ze rwie mnie cala lewa reka od pachwiny az do nadgarstka...i to tyle moich zali

9 lata 7 miesiąc temu #1007163 przez MagdaM
Paalinkaa o matko jedyna współczuję i dużo zdrowia życzę! Na gardło może wypróbuj ORITOLIN? Ponoć tantum nam już nie wolno, te są paskudne ale przy moim niemowieniu i płaczu z bólu, pomogły... I trzymaj się!

Hej
Ja po nocy jak zwykle polamana... Nogi, kości bolą mnie strasznie :( do tego wczoraj się nabiegalam, nadenerwowalam i miałam tak twardy brzuch, że nawet Tosi zbytnio nie czułam :/
Oby dziś było lepiej :)
Miłego dnia

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1007167 przez mała82
Hej dziewczyny szybko mi tu zdrowieć, nie przemeczac się i nie stresować. Już nam.dużo nie zostało ;-)
Ja ogólnie nie mogę narzekać, czuje się dobrze, w nocy jak na razie śpię ;-) pewnie dzięki filipowi który w dzień mnie nieźle wymeczy :-D

9 lata 7 miesiąc temu #1007190 przez paalinkaa
A myslicie ze mozna zrobic inhalacje z vicka rozpuszczonego w wodzie? Nawet bez nakrywania sie recznikiem...potrzebuje czegos co nawilzy mi gardlo bo oszaleje:D

9 lata 7 miesiąc temu #1007195 przez mała82
paalinkaa współczuję :( chętnie bym pomogła ale niestety pojęcia nie mam. Jak córeczka mojej znajomej była chora to położna kazała stawiać koło łóżeczka gorącą wodę z czosnkiem dla inhalacji. Może warto spróbować i zrobić taką inhalację sobie, ja nie słyszałam o tym sposobie wcześniej. Na szczęście aż takie przeziębienia omijały mnie, zazwyczaj kilka dni na prenalenie i domowych sposobach typu miód, imbir, cytryna czy właśnie czosnek i przechodziło.

9 lata 7 miesiąc temu #1007203 przez MagdaM
Paalinkaa vick z tego co wiem nie jest zalecany w ciąży... Do nawilżenia i ochrony albo spray o którym pisałam, albo isla do ssania, a na szybko ciepłe mleko z miodem. Pomaga

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1007245 przez Nefri
Też słyszałam, zw vick nie wskazany i dla małego dziecka, tak na przyszlosc, też absolutnie nie. Magda a czemu tantum Verde nie można? Ja uzywalam i z tego co wiem, to można.
Dziewczyny, czy macie już jakis wyciek z piersi? Ja sobie wczoraj z ciekawości scisnelam i m troszkę siary poleciało
W poprzedniej ciazy jakoś później znacznie mi się zaczęło. Liczę, że teraz będę miała może więcej pokarmu i nie będę musiała tak tej laktacji rozkręcac jak ostatnio. Oczywiście już więcej nie będę sciskac tych piersi, bo wiem, że się nie powinno.

9 lata 7 miesiąc temu #1007268 przez MagdaM
Nefri też brałam ale z tego co mówił lekarz i Panie w aptece, zmienił się skład i niestety nie jest już bezpieczny.
Nic nie cieknie u mnie....

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1007419 przez mała82
Nefri mi tam nic nie leci na razie. Ale z Filipem też dopiero po porodzie się pojawiło :)

A wczoraj wyczułam przez brzuch nóżkę małego, tak mocno się pchał :D:D:D

9 lata 7 miesiąc temu #1007440 przez paalinkaa
Mi tez lekarz dal tantum verde tyle ze w duzo mniejszej dawce niz dla doroslych. Na stronie producenta i ulotkach nie ma informacji ze nie mozna. Wiadomo ze lepiej nie brac nic ponad naturalne sposoby ale skoro mozna z zachowaniem ostroznosci to mozna:) ja dzisiaj w koncu noc przespalam budzac sie co dwie godziny na nawilzanie gardla.

U mnie tez nic nie cieknie:)

Powiedzcie miczy robicie lub robilyscie to trzecie genetyczne? Prenatalne w III trymestrze? Nam niby lekarz nie kazal ani nic o tym nie wspominal, jedynie obowiazkowo w I i II trymestrze.

9 lata 7 miesiąc temu #1007442 przez MagdaM
Ja tam wole ufać lekarzowi i farmaceutom niż ulotkom.
Prenatalne nie raczej, ale echo będę musiała powtórzyć albo inne badanie z pomiarem serduszka

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 7 miesiąc temu #1007460 przez paalinkaa
Mi w srode lekarz wlasnie zapisal tantum verde:) wiec wiadac ze lekarze tez maja odmienne zdanie

9 lata 7 miesiąc temu #1007471 przez Nefri
Paalinka ja jestem zapisana na usg III trym pod koniec pazdziernika, moja gin mi o tym usg mowila

9 lata 7 miesiąc temu #1007572 przez Mastynka
Witam Was mam pytanie czy któraś z Was prowadzi własną działalność ?Ja prowadzę i jestem 3 tydz na zwolnieniu lekarskim i nie wiem jak to jest z zasiłkiem chorobowym kiedy go otrzymam...Pierwszy miesiąc płaci pracodawca a skoro ja sama sobie jestem pracodawcą czyli co nie dostane?

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia