BezpiecznaCiaza112023

pomocy!

10 lata 1 miesiąc temu #939242 przez kakasia20
:( witam was .nie wiem.jak zaczac ale opisze jak jest .
25/26.10 br. Kochalam sie z moim.mezem bez zabezpieczenia z malym finalem we mnie . Po czym kolejnego dnia zaczelo.mnie kluc jak by szpilka w dole pochwy bolalo podbrzusze,doszedl bol krzyza kinku dniowy i bol lewej piersi ..i dzis zaczela bolec prawa ale od srodka jest bol. Testy robilam 7dnia i wczoraj wyszly negatywne.. Dzis bylam.u ginekologa mialam.usg dopochwowe powiedziala pani mi ze nic nie widzi poza tym ze napuchniete jest w pochwie i moze byc okres lub ciaza. Jak nie dostane w sob @to mam 19,11sie zglosic..
dla pewnosci zrobilam.sobie badanie beta hcg z krwi jutro mam wynik .
mi.w 1ciazy z synem testy wychodzly negatywne a po msc pozytywne a z corka 1,5msc pozytywny dopiero.. Wiec nie wiem co myslec..
temp pochwy ta sama 36,8 termometrem elektronicznym a rteciowym 37,2 co myslicie o tym..bo juz oszaleje z niepokoju :S

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #939243 przez ALEX01
Mysle ze na test to jeszcze o wiele za wczesnie, test wyjdzie dopiero 10-14 dni od zaplodnienia.A kiedy mialas ostatnia miesiaczke?
Ja jak zaszlam w ciaze ale jeszcze nie wiedzialam o tym to tez wlasnie pod prysznicem zauwazylam ze cala mala mam tak jakby opuchnieta, obrzmiala. Mysle ze nie masz co sie stresowac tylko odczekaj do niedzieli i z porannego moczu strzel sobie tescik wtedy powinien juz cos pokazac. Powodzenia ;)

10 lata 1 miesiąc temu #939249 przez kakasia20
powiem tak ostatnia miesiaczka 11.10. 2014 cykl 28/29/30 roznie bywa . raczej co 28 dni . wiec w sobote niedziele powinnam dostac @
my sie staramy juz mialam 2 cc ostatnia ciaza 2012 i porazka majka martwa sie urodzila z zamartwica na 10 min i uslyszałam pozegnaj sie z nia... pfff szok

dwa dni temu az kapiel goraca wzielam by bol piersi ukoic a dzis przestalo bolec.... nie wiem ... moze to nie ciaza .... chodz byly wtedy plodne dni i mimo ze wyszedl ze mnie cos zostalo bo nie zdazyl wyjsc na czas.... nie wiem,... kupilam paski ciazowe z allegro negatywne . z nord test negatywny z pro test tez ujemny wczorajszy test .. nie wiem co robic

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

10 lata 1 miesiąc temu #939251 przez ALEX01
Wiem ze cie to nie uspokoi pewnie ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc bo z tego co wyliczylam minelo dopiero 9 dni od stosunku wiec test nic ci nie pokaze jeszcze. mi po 14 dniach wyszedl zarys drugiej kreski wiec odczekalam jakies 3 dni i wtedy juz bylo widac mocniejsza druga kreske. I nie kap sie w goracej wodzie bo jesli to ciaza to mogla bys sobie zaszkodzic. Nie martw sie bedzie dobrze. zrob test w niedziele a wtedy juz powinno byc jasne, jesli jestes to bedzie chociaz druga bladziocha.

10 lata 1 miesiąc temu #939252 przez kakasia20
a powiedz mi tez jak mialas dostac @ pobolewal cie brzuch jakby na okres /????? bo mam takie uczucie jak na 2@ ... aha i jaka jest norma badania beta hcg by potwierdzic ciaze?
:dry: :dry: :unsure:

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

10 lata 1 miesiąc temu #939254 przez ALEX01
brzuch bolal jak na @ cycki tez bolaly i sutki tak jakby szczypaly, poza tym zadnych objawow nie mialam no i brak okresu ale to pozniej bo pierwsze testowanie robilam 2 dni przed misiaczka spodziewana, Z beta to ci nie pomoge bo nigdy nie mialam robionej, z tego co wiem to co dwa dni powinna sie podwajac wiec robia raz badanie a apozniej za dw dni znowu i patrzy sie na przyrost.
Tu masz linka tam jest napisane jak powinien wygladac wynik parenting.pl/portal/hcg-w-ciazy

10 lata 1 miesiąc temu #939270 przez kakasia20
znowu mam bol w lewej piersi.... buuuu cos jest nie tak :side:

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

10 lata 1 miesiąc temu #939448 przez miła
Witajcie! mam wazne pytanie biore tabletki antykoncepcyjne od dwoch miesiecy przy drugim opakowanieu zapomnialam 1 tabletki chyba 19 minelo 12 godzin i wzielam ta pominieta tabletke po tych 12 godzinach . Czymialam wziasc od razu kolejna tabletke z blistra tj.20? Jesli nie wzielam tej drugiej tabletki czy przestaly dzialac?? Biore tabletki zoely. POmocy! dodam ze jestem 5 miesiecy poporodzie i nie spieszy mi sie do drugiego dzidziusia. jakis czas po pominieteju tabletce dostalam plamienie 2 tygodniowe ale lekarz powiedzial ze to normalne na poczatku tylko zapomnialam mu powiedziec o tej tabletce ale w ulotce tez jest napisane ze przy pierwszych 2 opakowaniach jest to normalne przy ostatniej tabletce dostalam normalnie miesiaczke ale tylko dwu dniowa a zawsze mialam z 6 dni.... Co o tym myslec???:((

10 lata 6 dni temu #950726 przez dzidziusq
to za wcześnie, żeby stwierdzić ciążę. Nawet jak zrobisz badania krwi to na początku stężenie hormonów może być niskie i nie da ci to żadnej odpowiedzi. Jak chcesz zajść w ciążę to najlepiej zacząć od kwasu foliowego, albo jakiegoś suplementu z tym kwasem. Na rynku jest wiele dostępnych, np inofem zawiera kwas foliowy + maltodekstrynę

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka