- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Rozbieżność terminu porodu
Rozbieżność terminu porodu
- Sylviaaa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 9 miesiąc temu #972825 przez Sylviaaa
Witam.
Jestem w ciąży, według OM wyznaczony został mój termin na 10 marca 2015 . Dziś byłam kontrolnie u swojego ginekologa, ponieważ minął 9 dzień po terminie, kiedy już dawał mi skierowanie na patologie ciąży, zajrzał dokładnie w kartę po czym zauważył, że jak robił mi usg wielkości zarodka w sierpniu 2014 termin jest na 8 kwietnia . Jest to aż miesiąc różnicy między terminem OM a terminem USG . Odesłał mnie do domu powiedział, że nie mam się stresować i 31 marca wstawić na kontrolę . 31 marzec już będzie 3 tygodnie po terminie według OM . Nie wiem co mam robić jestem zestresowana. Czy któraś miała taka sytuacje ?
Jestem w ciąży, według OM wyznaczony został mój termin na 10 marca 2015 . Dziś byłam kontrolnie u swojego ginekologa, ponieważ minął 9 dzień po terminie, kiedy już dawał mi skierowanie na patologie ciąży, zajrzał dokładnie w kartę po czym zauważył, że jak robił mi usg wielkości zarodka w sierpniu 2014 termin jest na 8 kwietnia . Jest to aż miesiąc różnicy między terminem OM a terminem USG . Odesłał mnie do domu powiedział, że nie mam się stresować i 31 marca wstawić na kontrolę . 31 marzec już będzie 3 tygodnie po terminie według OM . Nie wiem co mam robić jestem zestresowana. Czy któraś miała taka sytuacje ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
9 lata 9 miesiąc temu #972873 przez goniag12
A jaki termin miałaś podawany na kolejnych usg? Mi mówili ze liczy się termin z usg a nie z miesiączki. Ale u ciebie to jest trochę dziwne ze jest aż miesiąc różnicy. U mnie jest 5 dni. możesz gdzieś sprawdzić jaki miałaś wyliczany termin do badania polowkowetgo?
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 49
9 lata 9 miesiąc temu #972876 przez AgusiaKRK
U mnie są dwa tygodnie różnicy między OM a usg polowkowym i też się zastanawiam z czego to wynika...
- Sylviaaa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 9 miesiąc temu #972886 przez Sylviaaa
Własnie nie otrzymałam tego połówkowego . Na każdym usg jest inna data wacha się między 12 marcem a 25 . Dziś mamy już 20 , dziesięć dni po terminie . WCzoraj otrzymałam telefon od ginekologa, że mam się zgłosić w wtorek po skierowanie na ktg . Ale to jeszcze cały weekend . ZAczynam się martwić .
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 49
9 lata 9 miesiąc temu #972903 przez AgusiaKRK
Sylviaaa: Jesteś pod stałą opieką lekarza, więc na pewno czuwa i nie ma co się zamartwiać na zapas. A czujesz się dobrze, czujesz ruchy dziecka? Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja się urodziłam 19 dni po terminie (pewnie wyliczonym z OM, bo usg wtedy nie było) i jestem całe życie zdrowa jak ryba Jeśli nie ma żadnych niepokojących objawów, poczekałabym do wizyty, chyba że cokolwiek się dzieje.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
9 lata 9 miesiąc temu #972929 przez Anabelle
Najbardziej wiarygodne usg to usg w I trymestrze. W tym usg genetyczne końcem I trymestru. Miałaś robione??
Ja mam 6 dni różnicy miedzy terminem OM a terminem USG genetycznego, późniejsze usg już uwzględnia predyspozycje genetyczne dziecka.
Miałaś robione KTG co tydzień w 9 msc?
Miałaś robione badanie wydolności łożyska, czy nie ma zwapnień? Sprawdzanie przepływów w pepowinie, tetnic ?
Ja mam 6 dni różnicy miedzy terminem OM a terminem USG genetycznego, późniejsze usg już uwzględnia predyspozycje genetyczne dziecka.
Miałaś robione KTG co tydzień w 9 msc?
Miałaś robione badanie wydolności łożyska, czy nie ma zwapnień? Sprawdzanie przepływów w pepowinie, tetnic ?
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 17
9 lata 9 miesiąc temu #972956 przez MlecznaMama
Witam Sylwia...
ja mam sytuację taką że z OM mój termin był na 8.03.... od razu jednak w pierwszym tymestze powiedziano mi ze ciąża jest młodsza i termin miałam na wczoraj. Dziś byłam na kontroli u lekarza i okazuje się ze wszystko wysoko i nic się nie zapowiada na razie.. Skurcze mam już bardzo długo... niestety one nic nie zwiastują bo szyjka długa. Przypuszczam że będę miała powtórkę z rozywki z pierwszego porodu.
a teraz co słyszałam na ten temat ogólnie. Przy dwóch terminach raczej należy kierować się terminem z USG z pierwszego tymestu. Jest on bardziej realny niż termin z OM. a jak Twoje samopoczucie?
ja mam sytuację taką że z OM mój termin był na 8.03.... od razu jednak w pierwszym tymestze powiedziano mi ze ciąża jest młodsza i termin miałam na wczoraj. Dziś byłam na kontroli u lekarza i okazuje się ze wszystko wysoko i nic się nie zapowiada na razie.. Skurcze mam już bardzo długo... niestety one nic nie zwiastują bo szyjka długa. Przypuszczam że będę miała powtórkę z rozywki z pierwszego porodu.
a teraz co słyszałam na ten temat ogólnie. Przy dwóch terminach raczej należy kierować się terminem z USG z pierwszego tymestu. Jest on bardziej realny niż termin z OM. a jak Twoje samopoczucie?
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
9 lata 9 miesiąc temu #972959 przez goniag12
Ja urodziłam 11 dni po terminie z usg a 13 z OM ale tego drugiego nikt nie brał pod uwagę. Tydzień po terminie miałam usg żeby sprawdzić stan wód i łożysko oraz wielkość dziecka. Kiedy miałaś ostatnie usg jak duże było dziecko? Jeśli wcześniejsze badania usg wykazywały młodsza ciążę to masz jeszcze czas ale kontroluj ruchy i wypytuje lekarza czy na 100% miałaś mieć termin na kwiecień. Wiem co znaczy czekać na poród i jaki to stres. Ale jeśli termin z usg jest na kwiecien to nie martw się na zapas. Ważne ze jesteś pod kontrolą.
- Sylviaaa
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
9 lata 9 miesiąc temu #973114 przez Sylviaaa
Dziewczyny,trafiłam własnie na oddział patologi. Wczoraj byłam skontrolować ktg i zostałam na obserwacji . Dziś po obchodzie zrobili mi badania wszystko wporządku wiec dalej każą czekać. Lekarz powiedział że najlepiej będzie jak sama urodzę a nie przez indukcję .
Z najważniejszego usg z okolo 8z-10 tyg ciązy nic nie wynika, ponieważ ginekolog źle obliczył zarodek, więc lekarze w szpitalu nie wiedzą czym się kierować .Czy terminem OM czy z USG . Pozostaję mi czekanie i stres. Jeden plus, że jestem pod stałą obserwacją . Ale nie wiadomo ile to wszystko potrwa.
Z najważniejszego usg z okolo 8z-10 tyg ciązy nic nie wynika, ponieważ ginekolog źle obliczył zarodek, więc lekarze w szpitalu nie wiedzą czym się kierować .Czy terminem OM czy z USG . Pozostaję mi czekanie i stres. Jeden plus, że jestem pod stałą obserwacją . Ale nie wiadomo ile to wszystko potrwa.