- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- usg genetyczne
usg genetyczne
- Agunia85
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1056058 przez Agunia85
Dziewczyny wy już pewnie po badaniach przezierności karkowej u maluchów?? Ja dopiero przed.. za 2 tygodnie mam .Czy któraś z Was robiła badania genetyczne chodzi mi o usg + badania z krwi pod względem wad genetycznych?? To moje 2 ciąża i żadnych wskazań nie mam do robienia takich badań ale trochę mi gin namieszał w głowie bo powiedział ze oczywiście jeśli chce to mogę prywatnie zrobić takie pełne nieinwazyjne badania które daje pewność że wszystko ok i już się drapie w głowę.. Jak tam u Was w tej kwestii
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 7 lata 10 miesiąc temu przez Agunia85.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 158
7 lata 10 miesiąc temu #1056060 przez magmus88
Ja od siebie mogę powiedzieć tylko tyle, że powinno to być badanie standardowe dla każdej przyszłej mamy
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
7 lata 10 miesiąc temu #1056061 przez kakasia20
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
Ja mialammto badanie refundowane. Gdyż byłam po poronieniu Ciągle krwawilam.byłam na podtrzymaniu ciąży obecnej .A to moja 3 ciąża .
Więc badanie u nas wyglądało tak :
Przyszłam dałam.skierowanie. wypelnilam.dane w ankiecie. Po czym zwazono mnie lub sama podajesz wagę swoją.
Potem oczekując na wizytę położną zawołała mnie. Do gabinetu gdzie pobrala krew na badanie paap .wyniki są do 2 tygodni wysyłane na maila .
A na iść ginekolog ogląda dokładnie maluszka gdzie jest ułożony mierzy go ogląda pęcherz nerki narządy przerwę między karkiem. . Jeśli jest duża to jest jakaś wada. Do każdego pomiaru jest skala w którą albo się miescisz albo przekracza lub jest zanizona....
Usg wylicza ci termin porodu .gin daje ci po badaniu pełno zdjęć dzidzi ja ddostalam zdjęć 2 kartki A4 he i opis. Plus do 2 tyg opis na maila z paap lub osobiście ci dają .
Baranie to wykrywa wady genetyczne .
Też bałam się tego badania Ale dałam.radę i dziś mam za sobą prawie 20 tydzień ciąży
Też myślę że powinno być obowiązkowym badaniem ciężarnych .
Aha zapomniałam a koszta są różne w zależności od kliniki Ja jak bym nie miała przekazu za badanie usg kkoszt 200zł plus osobno paap krew
Ok 300 Więc drogo jak bez skierowania .Ale coś za coś pozdrawiam
Więc badanie u nas wyglądało tak :
Przyszłam dałam.skierowanie. wypelnilam.dane w ankiecie. Po czym zwazono mnie lub sama podajesz wagę swoją.
Potem oczekując na wizytę położną zawołała mnie. Do gabinetu gdzie pobrala krew na badanie paap .wyniki są do 2 tygodni wysyłane na maila .
A na iść ginekolog ogląda dokładnie maluszka gdzie jest ułożony mierzy go ogląda pęcherz nerki narządy przerwę między karkiem. . Jeśli jest duża to jest jakaś wada. Do każdego pomiaru jest skala w którą albo się miescisz albo przekracza lub jest zanizona....
Usg wylicza ci termin porodu .gin daje ci po badaniu pełno zdjęć dzidzi ja ddostalam zdjęć 2 kartki A4 he i opis. Plus do 2 tyg opis na maila z paap lub osobiście ci dają .
Baranie to wykrywa wady genetyczne .
Też bałam się tego badania Ale dałam.radę i dziś mam za sobą prawie 20 tydzień ciąży
Też myślę że powinno być obowiązkowym badaniem ciężarnych .
Aha zapomniałam a koszta są różne w zależności od kliniki Ja jak bym nie miała przekazu za badanie usg kkoszt 200zł plus osobno paap krew
Ok 300 Więc drogo jak bez skierowania .Ale coś za coś pozdrawiam
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+