- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- dieta karmiącej
dieta karmiącej
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
14 lata 5 miesiąc temu #27368 przez Moniq
Martynka ja nie ze wszystkim się zgadzam:
1. kakao jest silnie uczulające więc lepiej przez 2-3 m-ce zaniechać
2. mleko -dzieciaczki w pierwszych nie tolerują laktozy, więc ostrożnie, poza tym mleko nie wzmaga laktacji a może ją hamować- tak mówiły położna u mnie w szkole rodzenia
3. wstrzymałabym się z pomidorówką i pomidorami- bo również silnie uczulają
4. parówki- nie polecam, są robione z samych świństw, mięsa nie ma w nim ani krztyny
5. truskawki zaliczają się do owoców pestkowych- są to owoce drobnopestkowe, które powinno się wprowadzać na końcu, poza tym truskawki są silnymi alergenami
6. na początku uważałabym z serem białym
7. przyprawy taak ale ostrożnie z solą- maluszkowi nerki rozwijają się do końca 1r.ż. więc lepiej ich dodatkowo nie obciążać
to tyle komentarza z mojej strony i z notatek z mojej szkoły rodzenia
1. kakao jest silnie uczulające więc lepiej przez 2-3 m-ce zaniechać
2. mleko -dzieciaczki w pierwszych nie tolerują laktozy, więc ostrożnie, poza tym mleko nie wzmaga laktacji a może ją hamować- tak mówiły położna u mnie w szkole rodzenia
3. wstrzymałabym się z pomidorówką i pomidorami- bo również silnie uczulają
4. parówki- nie polecam, są robione z samych świństw, mięsa nie ma w nim ani krztyny
5. truskawki zaliczają się do owoców pestkowych- są to owoce drobnopestkowe, które powinno się wprowadzać na końcu, poza tym truskawki są silnymi alergenami
6. na początku uważałabym z serem białym
7. przyprawy taak ale ostrożnie z solą- maluszkowi nerki rozwijają się do końca 1r.ż. więc lepiej ich dodatkowo nie obciążać
to tyle komentarza z mojej strony i z notatek z mojej szkoły rodzenia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
14 lata 5 miesiąc temu #27373 przez Martynka__89
Moniq dzięki własnie takim dyskusją idzie wiele "naprawic" cos ulepszyc nie każdy jest doskonały. Dziękuje za poprawki pozdrawiam
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
14 lata 5 miesiąc temu #27382 przez paulinkaaa2202
Hmmm Martynka ja też bym się nie zgodziła z niektórymi rzeczami ja w szkole rodzenia miałam inne informacje i też pytałam swojej kuzynki która ma już roczną córeczkę.
Np:
Zjadła banana w kilka dni po porodzie mała strasznie się darła i męczyła - banany podobno są zakazane.
A dżem truskawkowy jest zabroniony, truskawki silnie uczulają, dżemy w grę to wchodzi morelowy i jakiś jeszcze nie pamietam
Rosół to tak ale z pomidorową trzeba uważać nie powinno się gotować z koncentratu tylko samej zrobić przecier z pomidorów ale to tez niezbyt chyba dobry pomysł jeśli chodzi o pomidorówkę
Jeśli chodzi o herbatę trzeba wykluczyć czarną
Kakao odpada silnie uczula
Parówki odpadają
A jeśli chodzi o słodycze to odpadają słyszałam ( od kuzynki)że jedynie można zjeść np. batonika śmietankowego
Trzeba uważać najbardziej w 1 miesiącu życia dziecka
Np:
Zjadła banana w kilka dni po porodzie mała strasznie się darła i męczyła - banany podobno są zakazane.
A dżem truskawkowy jest zabroniony, truskawki silnie uczulają, dżemy w grę to wchodzi morelowy i jakiś jeszcze nie pamietam
Rosół to tak ale z pomidorową trzeba uważać nie powinno się gotować z koncentratu tylko samej zrobić przecier z pomidorów ale to tez niezbyt chyba dobry pomysł jeśli chodzi o pomidorówkę
Jeśli chodzi o herbatę trzeba wykluczyć czarną
Kakao odpada silnie uczula
Parówki odpadają
A jeśli chodzi o słodycze to odpadają słyszałam ( od kuzynki)że jedynie można zjeść np. batonika śmietankowego
Trzeba uważać najbardziej w 1 miesiącu życia dziecka
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 11 miesiąc temu #73472 przez Rika
Ja nie mam ani nie miałam specjalnej diety... mimo ze dobre rady teściowej dały mi całą listę tego czego mam nie jeść i zostawała tylko marchewka, pierś kurczaka na parze i ziemniaczki a i krupniczek i rosołek i tak się zastanawiam, ze pewnie przez taką dietę karmiła tylko 2 miesiące... a ja karmię do tej pory