BezpiecznaCiaza112023

Kopniaczki Maleństwa...???

13 lata 11 miesiąc temu #53816 przez czekoladka2904
Hej dziewczyny! :) Ja mojego okruszka poczułam po raz pierwszy w 18 tyg. :woohoo: a później już tylko mocniej i wyraźniej :) Teraz jestem w 29 tyg. i kopniaczki są naprawdę silne! :woohoo: chwilami bolesne :) :silly: Zdarza się tak, że mały w dzień jest spokojny - jakby spał, a w nocy zaczyna treningi :blush: :silly: I chyba mnie lubi budzić rankiem, bo im dłużej bym pospała to on jeszcze intensywniej kopie :woohoo: :woohoo:

Nasz kochany Aniołek [*] luty 2010

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #53841 przez dormag22
Ja jestm co prawda juz w 36 tygodniu ciazy, pierwsze ruchy poczułam też tak jak ty w 18 tygoniu. Mala przez caly dzień była spokojna a wieczorami kiedy szlam spać dawala o sobie znać. Poprostu prowadziła nocny tryb życia. Teraz już sie to w miare u normalizowało za to kopniaczki sa tak silne zwłaszcza w okolicach zeber, ze ma sie wrażenie jakby zebra były połamane, zaś rączki wklada sobie w stawy biodrowe i tez boli. Mimo wszystko słodkie te nasze maluszki, a uczucie nie zastapione i nie do opisania

13 lata 10 miesiąc temu #71516 przez gold_butterfly
W 22 tygodniu już odkształcał mi się brzuszek,gdy Ola kopała (udokumentowane na filmie). A czułam już w 18-stym, takie delikatne bąbelki :-D Co ciekawe,moja koleżanka jest znacznie szczuplejsza ode mnie,a ruchy poczuła dopiero w 5-6 miesiącu ciąży.

13 lata 5 miesiąc temu #157655 przez nanga1989
Ja aktualnie jestem w koncowce 16tygodnia i jak narazie czuje łaskotanie w brzuszku tak jakby ktoś mnie piórkiem głaskał od środka. Czy to maleństwo? Czasem jak leże poprawiam bluzke bo wydaje mi się że wstążka z kokardki nad brzuszkiem mnie łaskocze poczym okazuję się ze to nie wstążka tylko w samym brzuszku :D:D powiem szczerze że zaszczupłą osobą to ja nie byłam nawet przed samą ciążą ważyłam jakieś 56 kg przy wzroście 158. Czy to możliwe że już zaczynają się ruchy? jutro zaczyna się 17 tydzień .

13 lata 5 miesiąc temu #157663 przez sylka
Ja pierwsze ruchy czułam w 15-16 tc :) takze to możliwe.

13 lata 5 miesiąc temu #157672 przez nanga1989
To tak zwane łaskotanie to są juz pierwsze "kopy"? czy maleństwo się rusza i macha rączkami? jak myślicie?

13 lata 5 miesiąc temu #157735 przez MagdaM
Ja jestem przy kosci i 1 ruchy poczulam ok 18tc niby dziwnie bo takie wypchniecie a potem tylko laskotki. Pozniej nic i nic i po 3 tygodniach albo 4 nie pamietam, poczulam juz normalne kopy i wypychania :lol:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #157771 przez madziaska
Pierwszego wyraznego kopniaczka poczulam przykladajac reke do brzucha dokladnie w 16t4d, wczesniej to bylo cos w rodzaju "trzepotania skrzydelek", laskotania. Lekarz sam byl zdziwiony, poniewaz to moja pierwsza ciaza, ale stwierdzil, ze jestem szczupla i najwyrazniej czula na dotyk.:)

13 lata 5 miesiąc temu #158048 przez Dorciaition
Pierwsze takiego mocniejszego kopniaczka poczułam na początku 18 tygodnia :) Wcześniej łaskotanie i bulgotanie w brzuszku. Teraz w 22 tyg córcia coraz częściej i mocniej kopie :)

Nanga to łaskotanie to już dzidzia na pewno :) Nie długo da mocniej o sobie znać :)

Alanek[*] :(

13 lata 5 miesiąc temu #158156 przez Marysia27
Ja jestem szczupła i pierwsze bardziej zdecydowane ruchy poczułam w 16 tc, mogłabym to porównać do "dotykania od wewnątrz". Jakkolwiek by tego nie określać, uczucie nie zapomniane :woohoo: Po porodzie tego właśnie najbardziej mi brakowało, ale w późnej ciąży, podskoków brzucha, i tego,że zaczepiałam Bartka a On odpowiadał przemieszczaniem się w środeczku :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #158315 przez vestusia
Ja pierwsze swoje ruchy poczułam teść dość szybko - około 16 tygodnia...ale to były pojedyncze i delikatne muśnięcia, jakby coś tam przepłynęło, albo puknęło. A tak regularnie dzidzia rozbrykała się 17tc i 5 dnia ciąży. Od tego czasu coraz mocniej i więcej się rusza, kopie, brzuszek się wypycha i widać już gołym okiem, że dzidzia jest w brzuszku :)

13 lata 5 miesiąc temu #160425 przez bombel779
Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie w 15t i 5d :) I nigdy tego nie zapomnę :lol:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu #166111 przez KasiaT
Ja pierwszego kopniaczka poczułam dokładnie w 17 tygodniu i 3 dniu. wcześniej czułam jakieś motylki ale lekarka mówiła, że skoro to moja pierwsza ciąża to raczej na pewno nie ruchy. No i się myliła :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #166119 przez carolin1
Ja swoją kropeczkę poczułam pierwszy raz w 4 miesiącu a dokładnie na dzień matki. To było przeżycie! :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #224696 przez kotek23
W mojej pierwszej ciąży ruchy córeczki poczułam w 22 tygodniu, a tera spodziewam się drugiego dziecka i zaczęłam odczuwać delikatne kopniaczki w 18tygodniu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka