BezpiecznaCiaza112023

Kopniaczki Maleństwa...???

13 lata 1 miesiąc temu #225432 przez Mama Malwinki
ja pierwsze kopniaczki miałam w 19 tygodniu, ale wczesniej tez odczuwałam takie motylki ale nie zapisałam sobie w którym to było tygodniu ciąży

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #225469 przez emma
pierwsze kopniaki Zośki poczulam w 17 tygodniu, bylo to tak zaskakujace i mocne, ze az podskoczylam - zadne tam "motylki", tylko kopniaki! :)

13 lata 1 miesiąc temu #225481 przez justyna84
Ja mialam motylki w 13 tygodniu ciazy ale takie konkretne to nei pamietam ale wogole moje dziecko to bylo w malo ruchliwe a na koniec to tylko sie obracal z boku na bok i byl strasznei leniwy ale czesto mial czkawke

13 lata 1 miesiąc temu #225534 przez Mama Malwinki
a moja Malwinka to była strasznie ruchliwa w brzuszku, często mnie kopała zmieniała pozycje w brzuchu a czkawke to tez miała często

13 lata 1 miesiąc temu #229620 przez Róża
U nas takie 100% ruchy to był 20 tydzień, pamiętam dokładnie, w czwartek miałam wizytę u lekarza i skarżyłam się, że nic nie czuje i ,że pewnie jestem gruboskórna, lekarz się śmiał i mnie uspokajał, a na drugi dzień (w moje urodzinki :laugh: ) byłam już pewna że to kopniaczki Maleństwa :)
wcześniej czułam takie bąbelki, delikatne przelewanie, ale nie byłam pewna czy "to" na pewno właśnie "to" :)
a teraz Maluszek wypina się jak chce i gdzie chce, a ja zastanawiam się tylko co to za część ciała wystaje z boku brzucha ;) no i ma coraz mniej miejsca i nie pozwala mamie zawsze usiąść tak jakby sobie chciała, ale ma prawo, śmiejemy się, że już "rządzi" :)

13 lata 1 miesiąc temu #229621 przez madziaska
Róża zapraszamy na mamusie listopadowe :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232654 przez justyna84
Oj , jak ja sobie to wspomne jakie to bylo piekne uczucie takie kopniaczki, zawsze jak sie polozylam na bok to maly mnie kopal bo mu bylo nie wygodnie zawsze jak poczulam ruchy to sie lapalam za brzuszek a wszscy sie pyali ''kopie cie ,kopie '' i chcieli pomacac obawy tez mialam jak sie nie chcial ruszac maly leniuszek ale lekarz zawsze mnie uspokajal (bo od tego byl i za to mu placilam) cudowne przezycie , a najgozej bylo na koniec jak mialam isc spac bo juz mi bylo tak niewygodnie ze zadna pozycja mi nei odpowiadala . A le te 9 miesiecy bylo warte tego porodu .A teraz taki maly rozrabiaka wyrusl co sie upomina o swoje . teraz jestem spelniona mamuska :woohoo: . ups :silly: chyba nei na temat :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #232678 przez Dorciaition
Pięknie to napisałaś :)

Alanek[*] :(

12 lata 1 miesiąc temu #452565 przez eta
ja motylki poczułam koło 16t3dc super uczucie :) dość często leżałam przed zaśnięciem lubiłam patrzeć na brzuszek :)
kopniaczki poczułam 20t2dc jakoś leżałam z G w łóżeczku, gadaliśmy i ja w pewnym monecie zamilkłam wzięłam jego rękę położyłam na brzuszku i dostała kopniaczka od Synka

12 lata 1 miesiąc temu #468955 przez ranusia
ja pierwsze ruchy poczułam ok 18 tygodnia.. na początku nie wiedziałam co to jest ale po kilku dniach gdy zaczęły się coraz częściej już wiedziałam że to jest to.. i za każdym ruchem kładłam rękę na brzuchu, łaskotałam się po nim.. Teraz to mała już nie kopie tylko się wypina bardziej, mało miejsca już ma...

11 lata 10 miesiąc temu #557075 przez mami_nka
Jejuuu jak czytam wasze posty to az serce rośnie :) juz nie moge sie doczekać:))

11 lata 10 miesiąc temu #557265 przez Magdalena9t
Hej :) Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu, leżę sobie wieczorem już w łóżeczku, tak myślę kiedy moje maleństwo poczuje, głaskam się po brzuszku i mówię: no dalej kopnij mamusię z przewrotki, i za chwilę poczułam wyraźne kopnięcie ;) piękne uczucie :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #586317 przez KasiaS
Ja swoje kopniaczki poczułam ok 19 tyg, ale czułam je tylko ja - takie musnięcie w środku. Takie, które poczuł też juz mój mąż to poczuliśmy w 21 tyg.Nie mogłam się ich strasznie doczekać. Wiem, ze potem mąga nawet doskwierać mamie, ale na razie to dla mnie najpiekniejsze uczucie :-)

11 lata 9 miesiąc temu #587463 przez Magdalena9t
KasiaS te kopniaczki to piękne uczucie, :) uwielbiam jak synek się porusza i jak jego ruchy są już mocniejsze :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #632410 przez iwonta_kg
Ja poczułam w 16 tygodniu pierwsze ruchy a kopniaki w 19 tyg. teraz kopie już codziennie :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka