BezpiecznaCiaza112023

Kochane od kiedy brzusio rośnie?

12 lata 3 miesiąc temu #445295 przez xxElaElaEeexx
Ja przed ciążą ważyłam 70kg (mam 168cm wzrostu) .W 12tygodniu ciąży ważyłam 66kg teraz jestem w 16tygodniu i dalej ważę 66kg.Brzuszek zawsze miałam (jestem szczupła mam duży biust a tłuszcz odkładał mi się zawsze na brzuchu) ale teraz jak założę obcisłą koszulkę już widać że zrobił mi się taki typowo ciążowy okrąglutki brzuszek .I bardzo mi się podoba .Rodzina już też zauważa .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #451829 przez Anabelle
Ja w 2 miesiącu ciąży schudłam 1 kg, a w 13 tygodniu jak mnie ważono to już odzyskałam z zapasem. Brzuch mam ewidentnie ciążowy tylko jeśli się najem, wypiję lub wieczorem. Rano nie widać mi brzucha.

Muszę jednak przyznać, że jak dawniej tłuszcz odkładał mi się w pupie i kończynach, a talia pozostawała szczupła, tak teraz magazynuje już na brzuchu, bo w spodnie z podwyższonym stanem nie wejdę :)

12 lata 2 miesiąc temu #473437 przez Paulina 77
Mój rósł od początku. Chyba od 8 tygodnia ciąży nosiłam spodnie ciążowe.

11 lata 10 miesiąc temu #586318 przez KasiaS
Mnie po pierwszym miesiącu strasznie zaczęły spodnie uwierać i musiałam się w tym momencie pozegnac sie z wszystkimi moimi spodniami i spódnicami, które do tej pory nosiłam.

11 lata 9 miesiąc temu #644334 przez EwelinaB87
Ja odkad dowiedzialam sie o ciazy 5tc, to zaczelam odczuwac ze juz cos sie dzieje jakies tydzien dwa juz nosilam najwieksze spodnie jakie mialam z gumką na guziku, od 12tc juz cos bylo widac, wydaje mi sie ze bardzo szybko urosl mi brzuszek a od jakiegos dluzszego czasu jest podobnie duzy czyli jakies 104cm

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644841 przez dominia
U mnie brzuszek zaokraglil sie w 5 miesiacu :) ale dopiero w 6tym ludzie zaczynali zauwazac :)
Jak urodziłam syna to jeszcze na porodowce podziwialam moj brzuch .. Procz troche naciagnietej skory nie bylo na nim ani grama tluszczu :)

11 lata 5 miesiąc temu #728983 przez kristi*
Hmm, ja się tak zastanawiam, wychodzę za mąż pod koniec września - to będzie jakiś koniec trzeciego miesiąca, chyba nie będę mieć jeszcze brzuszka bo nie wiem czy zapas w sukni w pasie robić, mojej siostrze już zaczynał rosnąć.

11 lata 5 miesiąc temu #729280 przez madziaska
Pod koniec trzeciego miesiaca tylko ja widzialam, ze co uroslo ;) W tym okresie raczej biodra sie poszerzaja, ale nie ma reguly ;) W kazdym razie spodnie byly przyciasne ;)

11 lata 5 miesiąc temu #729589 przez emma
U mnie w 3 miesiącu nic nie było widać. Chodziłam w.swoich spódnicach z paskiem w talii (60 cm). Spodnie stały się ciasne dopiero w 4-5 miesiącu, a w połowie 5 miesiąca w pracy zaczęli mnie pytać, czy jest coś na rzeczy.
To pewnie kwestia bardzo indywidualna, ale ostatnio koleżanka brała ślub w 3 miesiącu, sukienkę miała z gorsetem, nie było widać nic a nic :-). Powodzenia!

11 lata 3 miesiąc temu #773975 przez G.
Ja od początku ciąży schudłam 2 kg i jak na razie tak zostało. Ale maluch jakoś sobie radzi, bo podobno jest nad wyraz wyrośnięty ;) Brzuszek jest lekko wypukły, ale czasem wygląda, jakbym się po prostu przejadła ;)

O ciąży z przymrużeniem oka: matka-po-raz-pierwszy.blogspot.com

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka