BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #598616 przez blue01
i to ma niby byc ta niska waga????????? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #598624 przez dzidostwo
Witam Was Mamusie

tak się rozpisałyście, że juz nie pamiętam co miałam napisać... :)

ogólnie jesteśy na nogch od 6:40 Mała ostatnio tak zaczęła często się budzić, nie wiem czy przez to choróbsko:? i w dodatku nad ranem tak się często przebudza z płczem smoka co chwile muszę jej wkładać.. ehh nie wiem sama..
dziś na kontrolę o 14.30, zobaczymy co tam Pani doktor powie.. oby była zdrowa bo nie chce mi się siedzieć w domu, a tak to za małą na spacerk czy cokolwiek.. niech ta wiosna już przyjdzie! mm dość tej przygnębiającej pogody w dodatku ponoć ciepło się zacznie robić w kwietniu, a ja pamiętam że w zesżłym roku w kwietniu to moja mama się już opalała, no ja po części z przykrytym brzuchem też :) a tu dopiero ciepło ma się robić... :(

Kasiulka Amelia w styczniu jak byliśmy na kontroli ważyła 9 kg, a teraz obecnie waż 8 600, spadła jej waga, bo zaczęła się więcej ruszać, a dzieci szybko nabierają masy do czasu.. potem ta waga coraz wolniej rośnie..
Nam nic nie mówiła, że źle waży , jak się urodziła miała 2 810 (przy wypisie 2 800) a teraz 8 600.. wzrost 72 cm więc chyba nie jest tak źle..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598629 przez Miska1
Moja córeczka Lenka 12.06.2012 r.

Lenka - całe moje życie .
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #598630 przez blue01
no teraz to koszmarnie z tymi nocami,ale daje rade bo reszta dzieciakow tez mi takie czeste pobudki robila:)tylko z dwa razy odkad sie urodzila udalo sie Natalce przespac noc z jednym karmieniem,dzis o czwartej nad ranem musialam zrobic jej kasze bo nie chciala spac,a do tego ma masakryczny katar i on ja tak w nocy meczy

11 lata 9 miesiąc temu #598638 przez blue01
przesliczna Lenka :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #598657 przez Madeline
Hej kochane.

U nas noc ciężka. Maly budzil sie dwa razy z ogromnym krzykiem tak jakby ktoś mu krzywdę robił. Aż ja sie sama w nocy przestraszyłam, ze coś go boli.

Nkie śpimy od 6 ale Zjadl butle mleka i spal mi aż do 7:20, jutro i w sobotę do pracy...

Wczoraj z mężem obliczalismy czy jakby on sam tam pracował czy dałby rade nas utrzymać i wyszlo, ze tak i jeszcze bysmy coś odłożyli. Także jak przedluza mu umowe w maju to Ja składam wypowiedzenie i po urodzinach malego wszyscy jedziemy tam :D jupi

Miska mala jest sliczna :)

Rybka biedna jestes i podziwiam Cie, ze dajesz rade. Praca, dom i 2 dzieci. W ogole podziwiam wszystkie mamy które maja więcej niż 1 dziecko.

Dzidostwo jak sie czujesz kochana?

Kasiulka co ona gada ze mało. Skoro rodzice są szczupli to dziecko raczej nie ma po kim być napakowane :D

My mamy wzrostu koło 72 cm i waga 9.200 ale mielismy juz koło 10 na wadze domowej.

11 lata 9 miesiąc temu #598669 przez blue01
moja za dwa dni bedzie miala 10 miesiecy a mierzy 70 cm i wazy 7.80 kg,wiec nie mowcie,ze macie male wagi :)

11 lata 9 miesiąc temu #598685 przez blue01
a tak teraz wyglada :)

11 lata 9 miesiąc temu #598688 przez blue01

11 lata 9 miesiąc temu #598706 przez dzidostwo
Madeline czuję się dobrze nawet bardzo dobrze, dziś jadę z małą do lekarza i przy okazji zarejestruje się do ginekologa, bo stwierdziłam że nie ma sensu chodzić prywatnie jak będe przez tylko 3 miesiące pod jego opieką, zczego co dwa tyg wizyty, przynajmniej tak było z Amelką.
Jedna rzecz mnie martwi i zastanawia, bo jak byłam w ciąży z Amelką to gdzieś koło 7-8 miesiąća bolało mnie wokół pępka, i jak byłam na wizycie to mówił, żę to lekka przepuklina pępkowa i zniknie po porodzie, awcoraj znów czułam ten ból i dziś, przy większym użyciu siły czyli np. podnoszeniu Amelkli... a wcale brzuch mi nie urósł na tyle i nie wiem... muszę się zapytać lekarza...

A macie Paszport dla małego ??? czy będziecie wyrabiać jak mąż po Was przyleci ??

Miska1 śliczna Lenka :)

11 lata 9 miesiąc temu #598735 przez Madeline
Dzidostwo no tutaj jest problem, bo ponoc przy skladaniu wniosku o dowod osobisty czy tez paszport dla dziecka musza byc oboje rodzicow, a meza nie bedzie do 24 czerwca. Przyjedzie na dwa tygodnie i wszyscy razem jedziemy juz tam, bo wolnego wiecej nie dostanie. A jak zlozymy wniosek o ten paszport czy tez dowod osobisty to nawet nie wiem ile sie czeka ale na bank kolo miesiaca... ehh...

Dzidostwo koniecznie zglos to lekarzowi, lepiej nie ryzykowac.

11 lata 9 miesiąc temu #598742 przez dzidostwo
Madeline dlatego my złożyliśmy wniosek 15 marca (przy skąłdaniu oboje rodzice z dowodami, skłądają podpisy) i do odbioru mamy 11 kwietnia(mogę już sama odebrać)

nwet jeżeli byśmy nie polecieli bo nie daj Boże coś by nie wyszło, to paszport gotowy..

no to nie fajnie że tylko 2 tyg, kurcze bo odrazu byście polecieli razem, a tak to pewnie bedziesz musiała poczekać jeszcze dwa na odbiór paszportu i dopiero :(

kurde nie fajnie...

Fajnie by było gdyby lekarz też po poludniu dziś przyjmował, bo odrazu jak byłabym z małą, to bym i siebie załątwiła, i nie musiałabym jechać specjalnie w przyszłym tyg. tzn prosić żeby mnie ktoś zawiózł, (brak prawa jazdy) bo autobusy na tym zadupiu nie jeżdzą tak często może ze dwa z samego rana i dwa po południu.. i tyle.. tzn w kirunku przychodni bo tak do do miasta to pełno.. :)

Zobaczymy, bo mnie to martwi.. :(

11 lata 9 miesiąc temu #598769 przez Miska1
Dziękuje kochane:) Dziś Lenka przespała pierwszą noc calutką:)

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/17725 kochane proszę o głosy . Zapraszam do głosowania każego dnia .

Lenka - całe moje życie .

11 lata 9 miesiąc temu #598786 przez Koni
Cześć mamusie :)

Jak ja się wyspałam :D obudziło mnie buszowanie Kacperka w łóżeczku o 9 :laugh:

Kasiulka jak na moje oko to mała waży dobrze. My mamy 8300 i 71cm a Zuza jest troszkę dłuższa, swoją drogą to Kacper dogonił wszystkie maluszki :)

rybka mi mały też sie budzi jak wejdę do ciepłego :)

Miska sliczna Lenka :)

Madeline też mi się zdaje że bedziecie dłużej niż 2 tygodnie czekać tym bardziej że to okres wakacyjny.

dziadostwo koniecznie zapytaj o te bóle!

blue Natalka super stoi! Kacperkowi to się nie chce podciągnąć :S

11 lata 9 miesiąc temu #598798 przez Madeline
Teraz buszowalam po internecie i moge zlozyc wniosek jak mi Radek przesle zgode na wyrobienie paszportu, potem z ta zgoda musze isc do notariusza, zeby potwierdzil, ze to Radka podpis i pismo a potem moge isc zlozyc wniosek. Mam nadzieje, ze sie uda :) Bo tak juz na poczatku lipca bylibysmy tam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka