BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #593852 przez Joanna
madeline przykro mi, że kobieta zrezygnowała :( znowu masz problem i musisz szukać kogoś innego, a ciężko jest trafić na normalną osobę, ale mam nadzieję, że taką znajdziesz :blink:
koni ja niedawno skończyłam prasować, dostałam mnóstwo nowych ubranek dla Ali, więc chciałam jak najszybciej, aby móc jej ubierać :)

natalia szykujecie imprezę z okazji pierwszych urodzin Jasia czy tak bardziej na spokojnie?:)
Kochana, gdzie dokładnie ostatnio byliście w górach? szukamy z mężem jakiegoś fajnego miejsca, spodobały nam się Karkonosze, zdala od zgiełku :)
jest mnóstwo osób prowadzących agroturystkę, także do wyboru do koloru :side:
od podróży poślubnej nigdzie nie byliśmy wypocząć, bo zawasze coś... :blush:
góry nam się spodobały jak byliśmy w Zakopanem, a mieskzaliśmy na samej Góbałówce :)
jechaliście nocą? my tak zrobimy, wtedy Alicja przespi całą jazdę
chcemy coś zarezerwować w kwietniu, już nie mogę się doczekać naszych pierwszych wakacji w trójkę :woohoo:

u nas nocki ostatnio trochę gorsze, Ala potrafi zapłakać 2-3 razy na smoczka, wstajemy na zmianę z meżem ;) aczkolwiek zdarza mi się nie słyszeć płaczu Ali i jak potem mówię do męża, że Ala ładnie spala to robi wielkie oczy i mówi, że wstawał do niej nie raz :lol:
najlepsze jest to, że jak mąż jest w pracy na noc to ja o dziwo słyszę Alutkę, jestem bardziej wyczulona :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593875 przez Koni
Cześć mamusie :)

Wczoraj wyprasowałam pranie i jeszcze paznokcie sobie pomalowałam :lol: za to położyłam się po północy a wstałam po 6 :dry: Rano do pracy, po pracy wróciłam zrobiłam obiad sobie i mężowi osobny bo ja nie jem tłustych rzeczy :silly: a potem do przyjaciółki bo wczoraj miała urodziny :) Przyjechałam wykąpałam i uspałam Kacpra i w końcu mam chwilkę :)

Dzisiaj nastała ta chwila i dostałam okres ale jakoś mnie to nie cieszy :huh: dobrze mi było bez niego :)

Madeline współczuje macie strasznego pecha z tą nianią ale może do trzech razy sztuka :unsure:

Natalia pochwal się samochodem! Ja Kacperkowi planuje kupić super wypasiony rowerek :)

Joanna u mnie tylko ja wstaje bo mąż wysypia się w drugiej sypialni :angry: ale ja wstaje tylko dlatego że Kacper mi się ostatnio przekręca na brzuch a jakoś martwi mnie to żeby tak spał no i jak jest zaspany to nie jest wstanie się przekręcić i wtedy zaczyna marudzić :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #593885 przez Joanna
koni moja Alicja bardzo często śpi na brzuszku, nawet jak ją czasem poprawię to i tak wraca do tej pozycji :) zabrałam jej tylko a'la podusię, którą miała, bo jak śpi noskiem do pościeli to potrafi tą poduszką się nakryć :side:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #593998 przez Madeline
Hej kochane.

Dzis ostatni dzien wolnego, boze jak ten czas szybko leci na tym wolnym... :(

Jutro przyjdzie opiekunka, ale juz we wtorek moze jej nie byc, bo dostanie telefon, ze we wtorek ma sie stawic do pracy i koniec... Ehh... Masakra jakas...

Wczoraj przyjechala do mnie moja przyjaciolka i zesmy sobie poplotkowaly, wygadalam sie, wyzalilam sie i jest mi troche lepiej, bo ja tu zostalam sama ze wszystkim. I jest mi ciezko... A w mezu nie mam wsparcia, bo tylko chwile na skypie, bo idzie spac o 21 bo rano wstaje o 4:30 i tak dzien w dzien a wraca do domu o 19 dopiero...

Moj Olus tez uwielbia spac na brzuszku, a nawet musi spac na brzuszku, bo jak spi na boczku to sie czesto budzi i kreci do poki nie przekreci sie na brzuszek :)

Joanna ja bylam z mezem tez w Zakopanym w podrozy poslubnej, ale my mieszkalismy kilka km od centrum Zakopanego u "kemping Harenda" z tym, ze my u niego wynajelismy polowe domku z drzewa dla siebie, u gory byla sypialnia, na dole kuchnia, wc i pokoj dzienny, z lodowka, mikrofala, tv. Placilismy 50 zl za osobe za nocke, ale jedzenie swoje, ale powiem ci, ze bylam bardzo zadowolona, taki domek z drewna w Zakopanym ma swoj klimacik :D

11 lata 9 miesiąc temu #594006 przez Koni
Witamy ;)

Kacper dzisiaj wstał po 7 i od tej pory nie śpi. Zaraz dostanie mleczko i go ululam :) Dzisiaj muszę dać mu wcześniej obiadek bo o 1 parada bo u nas dzisiaj święto ;)

Hm chyba w takim razie muszę go przestać obracać no ale my mamy poduszkę i nie ma opcji jej zabrać bo mały się do niej w nocy przytula.

Madeline może uda Ci się szybko znaleźć nianie.

11 lata 9 miesiąc temu #594051 przez Natalia^^
hej!!

Mamy niedzielę!!w sumie ładną!!

Jaś dokazuje w dzień strasznie a w nocy znów nie chciał spać. Łukasz dziś sie bawił z Jasiem jeździli samochodem po domu. Jak się uda to dodam filmik na fb. \

Joanna odnośnie gór to by byliśmy w Karpaczu bo było najbliżej. Nie wiem gdzie wy się chcecie wybrać ale polecam kwaterę blisko centrum bo z dzieckiem to jest słabo mieszkac nawet kilometr od centrum. My mieliśmy domek i wyszło nas też 50 zł ale było nas 5. Góry fajna sprawa polecam!

Urodzinki Jasia robimy w lokalu bedzie 17 osób z Jasiem i jego kuzyneczką. spotykamy się w sobotę o 15.00 bedzie obiad, potem kawa placki tort (swoje),a na kolację szynka w cieście i barsz. zobaczymy ile nas to wyjdzie Ale chrzciny wyszły na 1100 zł z tym że bez szynki i na 18 osób.

Madeline kochana jak mi przykro że masz problem z ta opiekunką. Kurcze a myślałaś o prywatnym żłobku?? Macie cos takiego???

Koni z tego co pamiętam wy macie monitor oddechu... Nie masz się co martwić. Kacperek nauczy się przekręcać w nocy z brzuszka. Dzieci chyba lubią tak spac bo Jachu tez tak sypia.

11 lata 9 miesiąc temu #594150 przez Madeline
Natalia jest albo kosztuje 750 zl gdzie przy podpisaniu umowy trzeba zaplacic dodatkowo 350 zl i godziny tylko od 7 do 15 max ale codziennie, a ja przeciez nie pracuje co dzien i do tego nie do 15 tylko 19 :/ a drugi jest za 450 zl z tym ze dzieci po skonczonym roczku :/ a jest u mnie ten problem, ze zostalam bez samochodu, bo maz go wzial a ja do pracy jeszcze komunikacja miejska i nawet nie mialabym jak zawozic malego, a dwa w zlobku (tak mi sie wydaje) nie dopilnuja tak malego jak opiekunka (chociaz nie mowione, bo przy mnie moze byc super a jak ja pojde do pracy to moze wcale sie malym nie zajmowac :( ). Dlatego mowie, ze najlepszym wyjsciem byloby gdybym poszla na wychowawczy, a to niestety nie jest mozliwe, poki maz nie dostanie stalej umowy, bo ja pojde na wychowawczy i on tam straci prace to jak my wyzyjemy? :( Ciezkie jest te zycie :(

11 lata 9 miesiąc temu #594263 przez Joanna
cześć mamcie :)

u nas noc spokojna, Ala ani razu nie zapłakała i wstaliśmy o 9.00 :)
byliśmy w kościele, a teraz siedzimy w domku :blink: mąż pojutrze wraca do pracy, także trzeba się nacieszyć z bycia razem :blush:

natalia super :) my wyprawiamy urodzinki Alicji w domu, będzie mniej osób niż na chrzcinach, około 13 osób :side: Zamówimy torta/torty, a resztę sami przygotujemy z mężem :)
myślę, że zaprosimy po południu na kawkę ze słodkościami i kolację, już mamy wprawę :woohoo:
zostajemy przy Karkonoszach, a konkretnie Mysłakowcie, to jest właśnie 9 km od Karpacza :)
chcemy wyjechać zaraz po urodzinach Alicji ( wypadają w tygodniu, a wyprawiamy w sobotę/niedzielę ) :)

madeline u nas jest ten sam problem, żłobek odpada, bo czynny do 17.00 poza tym ja tak jak mąż nie pracowałabym codziennie...a opiekunka nie wchodzi w grę niestety :blink:
czekamy aż Ala podrośnie i będzie bardziej samodzielna, może w przyszłym roku wrócę do pracy :blink:

Kochane jak u Was z jedzonkiem?

u nas od jakiegoś tygodnia Ala nie za bradzo chce jeść obiadki zarówno moje jak i słoiczkowe :unsure: za to nabiał, tj. kaszki, jogurciki wcina bez problemu...
zupełnie odwrotnie, bo kiedymś gardziła kaszami ;)
bardzo jej smakuje kaszka z jogurtem banan jabłko gruszka z nestle, gotuję jej też płatki owsiane, jęczmienne, kasze jaglaną, ryż, daję świeże maliny, jabłuszko, jeszcze mamy truskawki :)
ostatnio posmakowała jej gotowana szyneczka z indyka, środek chclebka z masełkiem rózniez :)

dzisiaj zajdła połowę obiadku i musiałam dorobić porcje kaszy :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #594581 przez Koni
Halo, halo wszyscy śpią a ja dopiero jak zawsze piszę ;)

Mieliśmy dziś pracowity dzień bo byliśmy na paradzie a potem pojechaliśmy na małe zakupy :P Później musiałam lecieć do znajomych nagrzać im w domu bo wracali dzisiaj z PL a wieczorem to Kacper już tak marudził że nie dało się go uspokoić :dry: Chyba idzie nam drugi ząbek bo znów nie daje sobie wsadzić palca do buzi i gryzie wszystko nerwowo, nie mówiąc jak się ślinie :silly: Dałam mu na noc Calpol przed mleczkiem i po wypiciu mleczka był już radosny więc to chyba to.

Kupiliśmy mu dzisiaj skoczka :lol:

Joanna u nas ostatnio z jedzeniem jest ok ale przed pierwszym ząbkiem marudził strasznie i nie zjadał całych porcji, zresztą my całe słoiczki te 200g zjadamy dopiero od tygodnia bo wcześniej zostawiał 1/3.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #594636 przez blue01
hejka:)Koni slicznie wygladacie :) ,zagladam codziennie ale nie bardzo mam czas pisac,byc moze w tym tygodniu uda nam sie kupic mieszkanie,rozpoczac remont,by na koniec czerwca sie przeniesc,nasze mieszkanie juz sprzedalismy,troszke nam smutno ale przezyjemy :laugh: ,Natalce odkad wyszly dwa zabki,to reszcie ani mysli ruszyc,ale chyba juz jest cos na rzeczy bo znow oczka ropieja i pojawil sie katarek,a takie objawy miala przy pierwszych zabkach,no coz,trzeba czekac

11 lata 9 miesiąc temu #594685 przez dzidostwo
Hej dziewczyny

My już wstaliśmy o godzinie 7:40 więc trochę nie pospaliśmy. Dziś wyjatkowo dałam Amelce kaszkę przed 7 i zjadła całą butlę, więc byłam w szoku ale to dobrze że zjadła cieszę się.:)

Co do jedzonka Amelka ostatno danonkow i kaszki nie bardzo za to zupki jak najbardziej.

Amelka na brzuszku nie sypia jak była mała to nawet często marudziła jak ją kładliśmy na brzuszku :)

Koni ślicznie wyglądacie:)

w ogóle nie zapeszając to Amelka być może będzie miała rodzeństwo, :) (ale test postatnowiłam zrobić w środę dopiero :D ) objawy są tzn. bardzo szybko się przemęczam, zaraz robi mi się gorąco jak Amelkę chwilę ponoszę a jak coś zrobię za szybko to mi się kręci w głowie, dokładnie tak jak z Amelką byłam. no a przedewszytskim @ nie nastąpiła , nigdy się nie spóźniała i zawsze regularnie, atu jej już trochę czasu nie ma.. .. zobaczymy czy moje przewidzenia się sprawdzą :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 9 miesiąc temu #594689 przez blue01
ooooooooooooo,no prosze :) to bedziemy czekac z niecierpliwoscia na wynik testu :)

11 lata 9 miesiąc temu #595223 przez rybka19834
Hej mamuski!!!
Ja zmęczona po weekendzie jak cholera.w sobotę byliśmy u siostry na urodzinach moj mąż obiecał ze o 12 sie zmyjemy bo do pracy miałam na 7.30 w niedziele.oczywiscie napil sie troche i miałam problem go zaciągnąć do domu jak juz sie wkurzylam to jak wróciliśmy do domu to nie mogłam zasnąć aj masakra.ledwo wstalam i 12 godz w pracy na nogach,pozniej jak wróciłam do domu to musiałam cały bałagan ogarnac :/ zawsze tak jest jak tylko zniknę na pare godz to chlopaki sodome robią :/ a pozniej Mateusz budził sie od 12 do rana co godz :(

Koni synus twoja kopia to juz chyba kiedyś pisałam :) ślicznie!!!!i fajny jumper kupilas tez myślałam o takim....tylko znając temperament mojego dziecka to by za długo w tym nie nasiedzial he he

Joanna my napewno zrobimy roczek mateuszkowi zaprosze rodzine i kilku znajomych :) a co do jedzenia to u nas różnie kaszke nie zawsze chce jesc a moich zup juz nie tyka he he znudziły mu sie...znow na sloiczkach jedziemy :)

Madeline ja pierdziele 750 zł jak drogo!!!!jestem w szoku...ale 3 mam kciuki ze znajdziesz jakaś odpowiednia nianie:)

Dzidostwo to super!!!!3mam kciuki:) ale jak cos to planowane czy tak niekoniecznie :)???? Moja koleżanka tez w ciazy,u lekarza nie była jeszcze ale wszystko na to wskazuje...

Blue pozdrowionka dla ciebie !!! :)

Natalia a kiedy Jaś sie dokładnie urodził ???

Jak u was przygotowania do świat????ja dzis jadę po środki czystości bo pokonczyly mi sie i mam zamiar zaczac sprzątać po kolei....uciekam jesc:) buziaczki

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595414 przez Natalia^^
Dzien dobry.

U nas słaba noc nie wiem może wkoncu wyjdą te wstręciuchy zębuchy :P
Przede mną cięzki tydzien. Jutro jedziemy z ciuchami dla ubogich do takich Pan które się tym zajmują. I mamy wizytę kontrolną u neurologa. A poza tym jeszcze badania krwi- moje.

W srode jadę na zakupy ubraniowe :) dla siebie co juz nie jest takie fajne bo nigdy nic na mnie nie pasuje :(

W czwartek mam fryziera (Jaś również idzie na obcinanie :silly: ) a wieczorem kosmetyczkę na pedicure manicure i brwi.

W piątek spodziewamy sie gości i siostra przyjedzie zrobić mi pachy woskiem.

No i finalnie urodziny w sobotę.

Jaś nie pozwala dokonczyc wiec póxniej edytuję. a terax wiadomosc od jasia dla ciotek mvgghsdx vgzbjgg hvc f rjtg cjfghffhfgh1na ctc cgg

No i jestem;-) Ahh ten mój zbój jest bardzo absorbujący :kiss:

Dzidostwo o jacie!!! No właśnie tez jestem ciekawa czy planowaliście( bo nic się nie chwaliłaś :kiss: ) czy pozwoliliście naturze działać i wybrać :woohoo:

Rybka Jaś urodził się 22 marca w 30 tyg. A miał się urodzić 1.06.2012 w mojej siostry urodziny :)

Joanna u Jasia tez różnie z jedzeniem ale odkąd daje mu "nasze" tylko mniej przyprawione i niesmażone jedzenie to powiem ci że ładnie je. Nie wiem moze dzieciom nudzi sie cos w zamian jedzą chętniej cos innego. i tak w kółko :blink: \

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #595534 przez dzidostwo
Moja Amelka dziś jakaś nie w sosie była :( 3 razy drzemała po 30 min ze 4 razy po 5 min na rękach ani się dziś nie zabawiłą bo tylko na rękach ani nic.. nie wiem czemu, boje się, że jakięś choróbsko nieproszone nadchodzi... ;/ albo może to ząbki bo ostatnio coś znów zaczęła w buzi ich szukać..

wczoraj zrobiłą postęp w przemieszczaniu nię już nie pełza tak jak foczka a teraz jak żołnieże na poligonie :D tylko dupki nie podnosi jeszcze.. :) i wczoraj stanęłą pierwszy raz sama w łóżeczku :)

usnęła przed 20 ale zdążyła się już ze 4 razy przebudzić, dałam przed chwilką jej butlę, więć zobaczymy jak długo będzie spać..

a co do dzidzi, to powiem tak, że się nie zabezpieczaliśmy, więc byliśmy świadomi tego co może nastąpić,więc można powiedzieć, że planowane :) jeszcze nie wiem czy na 100 % czekam na test, ale zastanawiam się żeby nie robić teraz, a rano dopiero..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka