- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
koni ja niedawno skończyłam prasować, dostałam mnóstwo nowych ubranek dla Ali, więc chciałam jak najszybciej, aby móc jej ubierać
natalia szykujecie imprezę z okazji pierwszych urodzin Jasia czy tak bardziej na spokojnie?
Kochana, gdzie dokładnie ostatnio byliście w górach? szukamy z mężem jakiegoś fajnego miejsca, spodobały nam się Karkonosze, zdala od zgiełku
jest mnóstwo osób prowadzących agroturystkę, także do wyboru do koloru
od podróży poślubnej nigdzie nie byliśmy wypocząć, bo zawasze coś...
góry nam się spodobały jak byliśmy w Zakopanem, a mieskzaliśmy na samej Góbałówce
jechaliście nocą? my tak zrobimy, wtedy Alicja przespi całą jazdę
chcemy coś zarezerwować w kwietniu, już nie mogę się doczekać naszych pierwszych wakacji w trójkę
u nas nocki ostatnio trochę gorsze, Ala potrafi zapłakać 2-3 razy na smoczka, wstajemy na zmianę z meżem aczkolwiek zdarza mi się nie słyszeć płaczu Ali i jak potem mówię do męża, że Ala ładnie spala to robi wielkie oczy i mówi, że wstawał do niej nie raz
najlepsze jest to, że jak mąż jest w pracy na noc to ja o dziwo słyszę Alutkę, jestem bardziej wyczulona
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Wczoraj wyprasowałam pranie i jeszcze paznokcie sobie pomalowałam za to położyłam się po północy a wstałam po 6 Rano do pracy, po pracy wróciłam zrobiłam obiad sobie i mężowi osobny bo ja nie jem tłustych rzeczy a potem do przyjaciółki bo wczoraj miała urodziny Przyjechałam wykąpałam i uspałam Kacpra i w końcu mam chwilkę
Dzisiaj nastała ta chwila i dostałam okres ale jakoś mnie to nie cieszy dobrze mi było bez niego
Madeline współczuje macie strasznego pecha z tą nianią ale może do trzech razy sztuka
Natalia pochwal się samochodem! Ja Kacperkowi planuje kupić super wypasiony rowerek
Joanna u mnie tylko ja wstaje bo mąż wysypia się w drugiej sypialni ale ja wstaje tylko dlatego że Kacper mi się ostatnio przekręca na brzuch a jakoś martwi mnie to żeby tak spał no i jak jest zaspany to nie jest wstanie się przekręcić i wtedy zaczyna marudzić
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Dzis ostatni dzien wolnego, boze jak ten czas szybko leci na tym wolnym...
Jutro przyjdzie opiekunka, ale juz we wtorek moze jej nie byc, bo dostanie telefon, ze we wtorek ma sie stawic do pracy i koniec... Ehh... Masakra jakas...
Wczoraj przyjechala do mnie moja przyjaciolka i zesmy sobie poplotkowaly, wygadalam sie, wyzalilam sie i jest mi troche lepiej, bo ja tu zostalam sama ze wszystkim. I jest mi ciezko... A w mezu nie mam wsparcia, bo tylko chwile na skypie, bo idzie spac o 21 bo rano wstaje o 4:30 i tak dzien w dzien a wraca do domu o 19 dopiero...
Moj Olus tez uwielbia spac na brzuszku, a nawet musi spac na brzuszku, bo jak spi na boczku to sie czesto budzi i kreci do poki nie przekreci sie na brzuszek
Joanna ja bylam z mezem tez w Zakopanym w podrozy poslubnej, ale my mieszkalismy kilka km od centrum Zakopanego u "kemping Harenda" z tym, ze my u niego wynajelismy polowe domku z drzewa dla siebie, u gory byla sypialnia, na dole kuchnia, wc i pokoj dzienny, z lodowka, mikrofala, tv. Placilismy 50 zl za osobe za nocke, ale jedzenie swoje, ale powiem ci, ze bylam bardzo zadowolona, taki domek z drewna w Zakopanym ma swoj klimacik
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kacper dzisiaj wstał po 7 i od tej pory nie śpi. Zaraz dostanie mleczko i go ululam Dzisiaj muszę dać mu wcześniej obiadek bo o 1 parada bo u nas dzisiaj święto
Hm chyba w takim razie muszę go przestać obracać no ale my mamy poduszkę i nie ma opcji jej zabrać bo mały się do niej w nocy przytula.
Madeline może uda Ci się szybko znaleźć nianie.
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Mamy niedzielę!!w sumie ładną!!
Jaś dokazuje w dzień strasznie a w nocy znów nie chciał spać. Łukasz dziś sie bawił z Jasiem jeździli samochodem po domu. Jak się uda to dodam filmik na fb. \
Joanna odnośnie gór to by byliśmy w Karpaczu bo było najbliżej. Nie wiem gdzie wy się chcecie wybrać ale polecam kwaterę blisko centrum bo z dzieckiem to jest słabo mieszkac nawet kilometr od centrum. My mieliśmy domek i wyszło nas też 50 zł ale było nas 5. Góry fajna sprawa polecam!
Urodzinki Jasia robimy w lokalu bedzie 17 osób z Jasiem i jego kuzyneczką. spotykamy się w sobotę o 15.00 bedzie obiad, potem kawa placki tort (swoje),a na kolację szynka w cieście i barsz. zobaczymy ile nas to wyjdzie Ale chrzciny wyszły na 1100 zł z tym że bez szynki i na 18 osób.
Madeline kochana jak mi przykro że masz problem z ta opiekunką. Kurcze a myślałaś o prywatnym żłobku?? Macie cos takiego???
Koni z tego co pamiętam wy macie monitor oddechu... Nie masz się co martwić. Kacperek nauczy się przekręcać w nocy z brzuszka. Dzieci chyba lubią tak spac bo Jachu tez tak sypia.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas noc spokojna, Ala ani razu nie zapłakała i wstaliśmy o 9.00
byliśmy w kościele, a teraz siedzimy w domku mąż pojutrze wraca do pracy, także trzeba się nacieszyć z bycia razem
natalia super my wyprawiamy urodzinki Alicji w domu, będzie mniej osób niż na chrzcinach, około 13 osób Zamówimy torta/torty, a resztę sami przygotujemy z mężem
myślę, że zaprosimy po południu na kawkę ze słodkościami i kolację, już mamy wprawę
zostajemy przy Karkonoszach, a konkretnie Mysłakowcie, to jest właśnie 9 km od Karpacza
chcemy wyjechać zaraz po urodzinach Alicji ( wypadają w tygodniu, a wyprawiamy w sobotę/niedzielę )
madeline u nas jest ten sam problem, żłobek odpada, bo czynny do 17.00 poza tym ja tak jak mąż nie pracowałabym codziennie...a opiekunka nie wchodzi w grę niestety
czekamy aż Ala podrośnie i będzie bardziej samodzielna, może w przyszłym roku wrócę do pracy
Kochane jak u Was z jedzonkiem?
u nas od jakiegoś tygodnia Ala nie za bradzo chce jeść obiadki zarówno moje jak i słoiczkowe za to nabiał, tj. kaszki, jogurciki wcina bez problemu...
zupełnie odwrotnie, bo kiedymś gardziła kaszami
bardzo jej smakuje kaszka z jogurtem banan jabłko gruszka z nestle, gotuję jej też płatki owsiane, jęczmienne, kasze jaglaną, ryż, daję świeże maliny, jabłuszko, jeszcze mamy truskawki
ostatnio posmakowała jej gotowana szyneczka z indyka, środek chclebka z masełkiem rózniez
dzisiaj zajdła połowę obiadku i musiałam dorobić porcje kaszy
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mieliśmy dziś pracowity dzień bo byliśmy na paradzie a potem pojechaliśmy na małe zakupy Później musiałam lecieć do znajomych nagrzać im w domu bo wracali dzisiaj z PL a wieczorem to Kacper już tak marudził że nie dało się go uspokoić Chyba idzie nam drugi ząbek bo znów nie daje sobie wsadzić palca do buzi i gryzie wszystko nerwowo, nie mówiąc jak się ślinie Dałam mu na noc Calpol przed mleczkiem i po wypiciu mleczka był już radosny więc to chyba to.
Kupiliśmy mu dzisiaj skoczka
Joanna u nas ostatnio z jedzeniem jest ok ale przed pierwszym ząbkiem marudził strasznie i nie zjadał całych porcji, zresztą my całe słoiczki te 200g zjadamy dopiero od tygodnia bo wcześniej zostawiał 1/3.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
My już wstaliśmy o godzinie 7:40 więc trochę nie pospaliśmy. Dziś wyjatkowo dałam Amelce kaszkę przed 7 i zjadła całą butlę, więc byłam w szoku ale to dobrze że zjadła cieszę się.
Co do jedzonka Amelka ostatno danonkow i kaszki nie bardzo za to zupki jak najbardziej.
Amelka na brzuszku nie sypia jak była mała to nawet często marudziła jak ją kładliśmy na brzuszku
Koni ślicznie wyglądacie:)
w ogóle nie zapeszając to Amelka być może będzie miała rodzeństwo, (ale test postatnowiłam zrobić w środę dopiero ) objawy są tzn. bardzo szybko się przemęczam, zaraz robi mi się gorąco jak Amelkę chwilę ponoszę a jak coś zrobię za szybko to mi się kręci w głowie, dokładnie tak jak z Amelką byłam. no a przedewszytskim @ nie nastąpiła , nigdy się nie spóźniała i zawsze regularnie, atu jej już trochę czasu nie ma.. .. zobaczymy czy moje przewidzenia się sprawdzą
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja zmęczona po weekendzie jak cholera.w sobotę byliśmy u siostry na urodzinach moj mąż obiecał ze o 12 sie zmyjemy bo do pracy miałam na 7.30 w niedziele.oczywiscie napil sie troche i miałam problem go zaciągnąć do domu jak juz sie wkurzylam to jak wróciliśmy do domu to nie mogłam zasnąć aj masakra.ledwo wstalam i 12 godz w pracy na nogach,pozniej jak wróciłam do domu to musiałam cały bałagan ogarnac :/ zawsze tak jest jak tylko zniknę na pare godz to chlopaki sodome robią :/ a pozniej Mateusz budził sie od 12 do rana co godz
Koni synus twoja kopia to juz chyba kiedyś pisałam ślicznie!!!!i fajny jumper kupilas tez myślałam o takim....tylko znając temperament mojego dziecka to by za długo w tym nie nasiedzial he he
Joanna my napewno zrobimy roczek mateuszkowi zaprosze rodzine i kilku znajomych a co do jedzenia to u nas różnie kaszke nie zawsze chce jesc a moich zup juz nie tyka he he znudziły mu sie...znow na sloiczkach jedziemy
Madeline ja pierdziele 750 zł jak drogo!!!!jestem w szoku...ale 3 mam kciuki ze znajdziesz jakaś odpowiednia nianie:)
Dzidostwo to super!!!!3mam kciuki:) ale jak cos to planowane czy tak niekoniecznie ???? Moja koleżanka tez w ciazy,u lekarza nie była jeszcze ale wszystko na to wskazuje...
Blue pozdrowionka dla ciebie !!!
Natalia a kiedy Jaś sie dokładnie urodził ???
Jak u was przygotowania do świat????ja dzis jadę po środki czystości bo pokonczyly mi sie i mam zamiar zaczac sprzątać po kolei....uciekam jesc:) buziaczki
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
U nas słaba noc nie wiem może wkoncu wyjdą te wstręciuchy zębuchy
Przede mną cięzki tydzien. Jutro jedziemy z ciuchami dla ubogich do takich Pan które się tym zajmują. I mamy wizytę kontrolną u neurologa. A poza tym jeszcze badania krwi- moje.
W srode jadę na zakupy ubraniowe dla siebie co juz nie jest takie fajne bo nigdy nic na mnie nie pasuje
W czwartek mam fryziera (Jaś również idzie na obcinanie ) a wieczorem kosmetyczkę na pedicure manicure i brwi.
W piątek spodziewamy sie gości i siostra przyjedzie zrobić mi pachy woskiem.
No i finalnie urodziny w sobotę.
Jaś nie pozwala dokonczyc wiec póxniej edytuję. a terax wiadomosc od jasia dla ciotek mvgghsdx vgzbjgg hvc f rjtg cjfghffhfgh1na ctc cgg
No i jestem;-) Ahh ten mój zbój jest bardzo absorbujący
Dzidostwo o jacie!!! No właśnie tez jestem ciekawa czy planowaliście( bo nic się nie chwaliłaś ) czy pozwoliliście naturze działać i wybrać
Rybka Jaś urodził się 22 marca w 30 tyg. A miał się urodzić 1.06.2012 w mojej siostry urodziny
Joanna u Jasia tez różnie z jedzeniem ale odkąd daje mu "nasze" tylko mniej przyprawione i niesmażone jedzenie to powiem ci że ładnie je. Nie wiem moze dzieciom nudzi sie cos w zamian jedzą chętniej cos innego. i tak w kółko \
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
wczoraj zrobiłą postęp w przemieszczaniu nię już nie pełza tak jak foczka a teraz jak żołnieże na poligonie tylko dupki nie podnosi jeszcze.. i wczoraj stanęłą pierwszy raz sama w łóżeczku
usnęła przed 20 ale zdążyła się już ze 4 razy przebudzić, dałam przed chwilką jej butlę, więć zobaczymy jak długo będzie spać..
a co do dzidzi, to powiem tak, że się nie zabezpieczaliśmy, więc byliśmy świadomi tego co może nastąpić,więc można powiedzieć, że planowane jeszcze nie wiem czy na 100 % czekam na test, ale zastanawiam się żeby nie robić teraz, a rano dopiero..