BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #589750 przez rybka19834
Hej mamuski!
U nas kiepska nocka masakra co chwile Mateusz sie budził :/ juz tak mysle kiedy on w końcu będzie w miarę normalnie spał...kiedyś mówili mi aby do 3 miesięcy potem aby do 6 miesięcy a tu zaraz będzie miał 9 i bez zmian.taka niewyspana jestem ze szok.

Koni nie obwiniaj sie przeciez nie zrobiłas tego specjalnie...wypadki sie zdarzają a nasze dzieci teraz są na tyle sprytne ze w ciagu sekundy potrafią sie przemieszczać w inne miejsce.grunt ze kacperek cały i zdrowy :)

Dzidostwo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madeline o to sobie odpoczniesz:) fajnie ze wam sie ułożyło z wyjazdem. Czas szybko zleci i będziecie w komplecie :)

Natalia moze wcześniej musieliscie sie dotrzeć z mężem zawsze tak jest,ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) co do tatuazu to nie boj sie da sie przeżyć;) sama mam na nodze na kostce i nie bolało az tak bardzo :)

Ja dzis idę na zakupy bo moja siostra urodziny wyprawia w sobotę i musze prezent kupić i mam dylemat bo nie wiem zbytnio co???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #589773 przez Koni
Dzięki dziewczyny :kiss: Cały czas na niego zerkam i patrze czy wszystko ok. Zachowuje się normalnie więc mam nadzieje że wszystko jest ok ale mam takie poczucie winy że szok :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madeline udanego wolnego :)

rybka udanych zakupów. Biedna ty jesteś że Mati Ci tak nie śpi :dry: my to od stycznia śpimy całą noc.

11 lata 9 miesiąc temu #590408 przez dzidostwo
Moja Niunia usnęła o 20, na rękach leżała, leżała i usnęła, teraz idę dać jej kaszkę na śnie i uciekam lulu....

rybka co do tego kto przyhodzi ile siedzi o czym gada, to mogę powiedzieć ze nie narzekamy nigdy czegos takiego nie bylo, imprezy nieraz byly tak bardzo głośne, że im to nie przeszkadzało...

koni mam nadzieję.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 9 miesiąc temu #590412 przez dzidostwo
Koni i jak po bilansie ,przebadała Kacperka?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #590437 przez Joanna
ufff, nadrobiłam Was :lol:

dziękuję bardzo za miłe słowa :) :) :)

moja Alicja też już smacznie sobie śpi :)
dzisiaj dotarł kojec, Alicja lubi w nim się bawić, przynjamniej będąc w nim interesuje się zabawkami :blink:

dziewczynki straszne, że trzeba uciekać za granicę, aby polepszyć sobie życie, albo w ogóle odseparować się od teściówrodziny :(

koni daj znać co z Kacperkiem :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #590482 przez Koni
Dziewczynki dziękuję za troskę :kiss:

Nie pytałam położnej o ten upadek bo była inna niż zwykle :dry: Kacperek cały dzień zachowywał się normalnie tak jak zawsze więc mam nadzieje że nic mu nie jest choć ja czuję się fatalnie :( Mówiłam do męża że może go lepiej do lekarza ale mówi do mnie że skoro wszystko jest ok, mały się rusza, jest wesoły, nie płacze i ma apetyt to nie ma co panikować bo tutaj i tak go nikt na żadne prześwietlenie nie wyśle tylko go obejrzą i tyle no ale będę go obserwować przez kilka dni i mam nadzieje że wszystko będzie ok.

Jedynie pojawiła mu się na czole plamka i chyba go coś ugryzło bo ma taką krostkę i ta plamka znika i się pojawia :unsure: Nie sądzę żeby to była wina upadku bo upadł mi na plecki :( Będę ją też obserwować, położna powiedziała że jak do tygodnia nie zniknie to mamy iść do lekarza.

A warzymy 8300g i mierzymy 71cm :)

Poza tym położna powiedziała że mam Kacperka uczyć stawać na nogi :unsure: Myślałam że dziecko samo powinno :ohmy: No ale powiedziała że mam mu kłaść zabawki na kanapę i niech się do nich wspina :S nie wiem czy ją posłuchać bo ponoć dzieci powinny rozwijać się w swoim tempie.

A Kacper podnosi już dupcie na czworaka i tak fajnie wykonuje ruchy jakby mu się bzykać chciało (przepraszam za określenie ale tak to wygląda :silly: )

Kupiliśmy małemu wózek :)

11 lata 9 miesiąc temu #590496 przez rybka19834
Ja wlasnie niedawno usiadlam i oglądam top model .dzis troche po zakupach latalam i udało mi sie kupić prezent dla siostry :) kupiłam złote kolczyki z cyrkoniami i pokrowiec na tel " hello kitty" ale jest taki zarabisty hehe ze nawet mi sie podoba ;) jutro musze posprzątać mieszkanie OMG jak mi sie nie chce!. W piątek do pracy sobota wolna ale kupa roboty a wieczorem impreza no i w niedziele do pracy na 7.30 cały dzien masakra.

Koni ty to udana jesteś!!! :) he he
Jaki wózek kupilas???ta spacerowke???wiesz ja to juz dawno kupiłam ale stoi i nie używam jej bo mati nie chce w niej siedzieć.denerwuje sie jak słońce mu w oczy świeci:/

Joanna to twoja teściowka słynna :)

Ok lecę sie kapac i spać.pa kochane

11 lata 9 miesiąc temu #590535 przez Koni
Cześć mamusie :)

My już nie śpimy ;) Kacperek po cycu a ja zaraz szykuje się do roboty. Strasznie ciężko mi go zostawić pp tym wszystkim bo wolałbym mieć na niego oko no ale w domu będę o15 więc nie jest źle.

rybka ty zapracowana kobjeto ;)
A wózek to maxi cosi Mila skladany jak spacerówka bo z czasem będzie przydatny choćby na zakupy bo ten to cały bagażnik zajmuje. Poza tym w maju chyba będę leciała z Kacperkiem sama do Polski a nie mam prawka więc jak gdzieś pojadę autobusem to tylko sekunda i go zloze :)

Ok lece sie szykować buziaki :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #590573 przez Madeline
Hej kochane.

Niedługo przyjdzie opiekunka :) i zostawie ich samych na jakas godzinke, bo musze zakupy zrobic, niestety jestem bez samocdodu a tak ciezko jest jakies wieksze zakupy robic. Wczoraj kupilam polowe a dzis druga polowe bo tak to za ciezko.

11 lata 9 miesiąc temu #591387 przez Kasiulka
dzidostwo wcale się nie dziwię, dla mnie to też by była wieczność :( ale dacie radę.

Natalia mój tata ma firmę budowlaną w Szwecji więc mąż będzie pracował u taty, a ja na początku z Zuzią w domu. Poroznosze CV po żłobkach i przedszkolach na początek i zobaczymy, może mnie ktoś zechce, a jeśli nie... to będziemy kombinować, musi się udać, póki jesteśmy młodzi :) też mi się ten wyjazd średnio uśmiecha, tu jest prawie cała rodzina, przyjaciele... Ale tu w Polscenie ma dla nas żadnej perspektywy. Ja chcę żeby Zuzia miała fajne życie, a w Polsce jej tego nie zapewnimy niestety :(

Koni wózeczek super! Ale fajnie że raz dziennie, kurcze zazdroszczę Ci :)

madeline wiem co czujesz. ja jestem tak rozczarowana tym co się w Polsce dzieje. Miałam nadzieję że jak się skońćzy studia to nie będzie z pracą kłopotów, ale niestety... jeszcze trochę i wszyscy wyjadą.

nataleczka jak to miło czytać że u Was się wszystko dobrze układa. Może być bieda w rodzinie i różne kłopoty, ale jak się w małżeństwie układa to ludzie zawsze sobie poradzą.:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591427 przez Joanna
koni wózek bardzo ładny, u nas można go kupić za 800-900 złotych, trochę dużo :side:
u nas było dokładnie tak samo, Ala najpierw przybierała pozycję do raczkowania i bujała się przód-tył, a za niedługo zaczęła raczkować :)

rybka biedna jesteś, zmęczona i niewyspana...przyda Ci się taki przerywnik w postaci przyjęcia urodzinowego, trochę się zrelaksujesz kochana :)
ja odkąd urodziłam Alę nigdzie jeszcze z mężem nie byłam, tak sam na sam :blush:
nie mam po prostu z kim zostawić Alicji :dry:

nataleczka świetnie, że możesz liczyć na męża i nie spieracie się tak jak kiedyś :)

natalia chciałabyś pasemka np. jeden kolor czy kilka kolorów tak jak sobie zrobiłam?:)
ja mam balayage, położone dwa kolory plus dwa inne, które robiłam sobie 3 miesiące temu, także mam już cztery na głowie :woohoo: z każdą wizytą staję się bardzij blondynką :lol: polecam balayage, kolory są bardzo ładne, włosy pięknie się mienią i objętosciowo jest ich więcej :)

11 lata 9 miesiąc temu #591500 przez Madeline

Kasiulka no to sie rozumiemy, troche sie boje zaryzykowac i zostawic prace i jechac tam, ale jak ten kto nie ryzykuje ten nic nie ma. Coś za coś. Takie zycie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591810 przez Joanna

11 lata 9 miesiąc temu #591828 przez Koni
Dziewczyny dziękuję :kiss: Być może to głupie ale pocieszające jest to że nie tylko my zaliczyliśmy taki upadek :S Dzisiaj go obserwowałam i zachowywał się normalnie ale ja to mam zaraz jakieś dziwne myśli że może ma wewnętrzne obrażenia których ja nie widzę no ale chyba by nie był taki pogodny i nie miałby siły szaleć :unsure:

Kasiulka no ja planuje dokładnie z dniem skończenia przez niego 9 miesięcy nakarmić go ostatni raz :silly: Boje się tylko czy moje cycki wytrzymają jak już nie będzie ich ciągał czy będę musiała użyć laktatora :dry:

Joanna wózek ten tutaj kosztuje ok 200€ czyli praktycznie tyle co w Polsce, mi się udało a raczej przypadkowo trafiłam na promocje :lol: Szczerze powiem że widziałam go u pewnej kobitki i bardzo mi się podobał ale powiedziałam że pewnie drogi no i 200€ za "parasolkę" to nie mało no ale weszłam do sklepu z wózkami patrze a tam wózeczek Maxi Cosi Mila za połowę ceny :lol: czyli 99€ więc 400zł nie jest już taką tragedią także wyciągnęłam na drugi dzień męża do sklepu i nawet nie protestował tylko mu się też spodobał :) Mnie urzekły najbardziej te kółka bo są pojedyncze i skrętne a wózek prowadzi się super. W zestawie mamy śpiworek, folie przeciw deszczową i adaptery do fotelika choć te nam już się nie przydadzą :P

A co do podnoszenia dupci to dzisiaj był pół dnia na czworaka tak mu się spodobało i bujał się w przód i tył :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #591839 przez rybka19834
Hej kochane.
U mnie tradycyjnie zakrecony dzien.od rana sprzatanie,pozniej obiad,odebral Dawidka ze szkoły i musiałam iść do apteki po maśc z antybiotykiem bo palca sobie rozwalilam i nie chce mi sie goic cholera...jutro tez dzien pod napięciem,wszystko szybko szybko...ja nie wie
Czy tylko mi czas tak szybko ucieka???mateuszek moj jest taki kochany,robi od wczoraj koci koci hehe,mówi mniam mniam czy jakoś tak a w nocy lobuz;)

Madeline masz racje kto nie ryzykuje ten nic nie ma:) świat do odważnych należy :)

Kasiulka to masz łatwy start twoj tata tam jest:) moj mąż jeździł kiedyś do Szwecji :)

Koni to trafilas na dobra przecene szkoda byłoby nie kupić :) Kochana napewno z kacperkiem wszystko ok :) nie przejmuj sie juz mamuska;)

Joanna oj żebyś wiedziała przyda mi sie taki wyskok będzie duzo znajomych :) a ty nie możesz Ali czasem do rodziców podrzucic ????

Madeline

Uciekam myć sie i spać...buziaki papa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka