- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas kiepska nocka masakra co chwile Mateusz sie budził :/ juz tak mysle kiedy on w końcu będzie w miarę normalnie spał...kiedyś mówili mi aby do 3 miesięcy potem aby do 6 miesięcy a tu zaraz będzie miał 9 i bez zmian.taka niewyspana jestem ze szok.
Koni nie obwiniaj sie przeciez nie zrobiłas tego specjalnie...wypadki sie zdarzają a nasze dzieci teraz są na tyle sprytne ze w ciagu sekundy potrafią sie przemieszczać w inne miejsce.grunt ze kacperek cały i zdrowy
Dzidostwo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Madeline o to sobie odpoczniesz:) fajnie ze wam sie ułożyło z wyjazdem. Czas szybko zleci i będziecie w komplecie
Natalia moze wcześniej musieliscie sie dotrzeć z mężem zawsze tak jest,ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło co do tatuazu to nie boj sie da sie przeżyć sama mam na nodze na kostce i nie bolało az tak bardzo
Ja dzis idę na zakupy bo moja siostra urodziny wyprawia w sobotę i musze prezent kupić i mam dylemat bo nie wiem zbytnio co???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Madeline udanego wolnego
rybka udanych zakupów. Biedna ty jesteś że Mati Ci tak nie śpi my to od stycznia śpimy całą noc.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
rybka co do tego kto przyhodzi ile siedzi o czym gada, to mogę powiedzieć ze nie narzekamy nigdy czegos takiego nie bylo, imprezy nieraz byly tak bardzo głośne, że im to nie przeszkadzało...
koni mam nadzieję.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
dziękuję bardzo za miłe słowa
moja Alicja też już smacznie sobie śpi
dzisiaj dotarł kojec, Alicja lubi w nim się bawić, przynjamniej będąc w nim interesuje się zabawkami
dziewczynki straszne, że trzeba uciekać za granicę, aby polepszyć sobie życie, albo w ogóle odseparować się od teściówrodziny
koni daj znać co z Kacperkiem
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie pytałam położnej o ten upadek bo była inna niż zwykle Kacperek cały dzień zachowywał się normalnie tak jak zawsze więc mam nadzieje że nic mu nie jest choć ja czuję się fatalnie Mówiłam do męża że może go lepiej do lekarza ale mówi do mnie że skoro wszystko jest ok, mały się rusza, jest wesoły, nie płacze i ma apetyt to nie ma co panikować bo tutaj i tak go nikt na żadne prześwietlenie nie wyśle tylko go obejrzą i tyle no ale będę go obserwować przez kilka dni i mam nadzieje że wszystko będzie ok.
Jedynie pojawiła mu się na czole plamka i chyba go coś ugryzło bo ma taką krostkę i ta plamka znika i się pojawia Nie sądzę żeby to była wina upadku bo upadł mi na plecki Będę ją też obserwować, położna powiedziała że jak do tygodnia nie zniknie to mamy iść do lekarza.
A warzymy 8300g i mierzymy 71cm
Poza tym położna powiedziała że mam Kacperka uczyć stawać na nogi Myślałam że dziecko samo powinno No ale powiedziała że mam mu kłaść zabawki na kanapę i niech się do nich wspina nie wiem czy ją posłuchać bo ponoć dzieci powinny rozwijać się w swoim tempie.
A Kacper podnosi już dupcie na czworaka i tak fajnie wykonuje ruchy jakby mu się bzykać chciało (przepraszam za określenie ale tak to wygląda )
Kupiliśmy małemu wózek
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Koni ty to udana jesteś!!! he he
Jaki wózek kupilas???ta spacerowke???wiesz ja to juz dawno kupiłam ale stoi i nie używam jej bo mati nie chce w niej siedzieć.denerwuje sie jak słońce mu w oczy świeci:/
Joanna to twoja teściowka słynna
Ok lecę sie kapac i spać.pa kochane
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już nie śpimy Kacperek po cycu a ja zaraz szykuje się do roboty. Strasznie ciężko mi go zostawić pp tym wszystkim bo wolałbym mieć na niego oko no ale w domu będę o15 więc nie jest źle.
rybka ty zapracowana kobjeto
A wózek to maxi cosi Mila skladany jak spacerówka bo z czasem będzie przydatny choćby na zakupy bo ten to cały bagażnik zajmuje. Poza tym w maju chyba będę leciała z Kacperkiem sama do Polski a nie mam prawka więc jak gdzieś pojadę autobusem to tylko sekunda i go zloze
Ok lece sie szykować buziaki
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Niedługo przyjdzie opiekunka i zostawie ich samych na jakas godzinke, bo musze zakupy zrobic, niestety jestem bez samocdodu a tak ciezko jest jakies wieksze zakupy robic. Wczoraj kupilam polowe a dzis druga polowe bo tak to za ciezko.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Natalia mój tata ma firmę budowlaną w Szwecji więc mąż będzie pracował u taty, a ja na początku z Zuzią w domu. Poroznosze CV po żłobkach i przedszkolach na początek i zobaczymy, może mnie ktoś zechce, a jeśli nie... to będziemy kombinować, musi się udać, póki jesteśmy młodzi też mi się ten wyjazd średnio uśmiecha, tu jest prawie cała rodzina, przyjaciele... Ale tu w Polscenie ma dla nas żadnej perspektywy. Ja chcę żeby Zuzia miała fajne życie, a w Polsce jej tego nie zapewnimy niestety
Koni wózeczek super! Ale fajnie że raz dziennie, kurcze zazdroszczę Ci
madeline wiem co czujesz. ja jestem tak rozczarowana tym co się w Polsce dzieje. Miałam nadzieję że jak się skońćzy studia to nie będzie z pracą kłopotów, ale niestety... jeszcze trochę i wszyscy wyjadą.
nataleczka jak to miło czytać że u Was się wszystko dobrze układa. Może być bieda w rodzinie i różne kłopoty, ale jak się w małżeństwie układa to ludzie zawsze sobie poradzą.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas było dokładnie tak samo, Ala najpierw przybierała pozycję do raczkowania i bujała się przód-tył, a za niedługo zaczęła raczkować
rybka biedna jesteś, zmęczona i niewyspana...przyda Ci się taki przerywnik w postaci przyjęcia urodzinowego, trochę się zrelaksujesz kochana
ja odkąd urodziłam Alę nigdzie jeszcze z mężem nie byłam, tak sam na sam
nie mam po prostu z kim zostawić Alicji
nataleczka świetnie, że możesz liczyć na męża i nie spieracie się tak jak kiedyś
natalia chciałabyś pasemka np. jeden kolor czy kilka kolorów tak jak sobie zrobiłam?
ja mam balayage, położone dwa kolory plus dwa inne, które robiłam sobie 3 miesiące temu, także mam już cztery na głowie z każdą wizytą staję się bardzij blondynką polecam balayage, kolory są bardzo ładne, włosy pięknie się mienią i objętosciowo jest ich więcej
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Kasiulka no to sie rozumiemy, troche sie boje zaryzykowac i zostawic prace i jechac tam, ale jak ten kto nie ryzykuje ten nic nie ma. Coś za coś. Takie zycie.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiulka no ja planuje dokładnie z dniem skończenia przez niego 9 miesięcy nakarmić go ostatni raz Boje się tylko czy moje cycki wytrzymają jak już nie będzie ich ciągał czy będę musiała użyć laktatora
Joanna wózek ten tutaj kosztuje ok 200€ czyli praktycznie tyle co w Polsce, mi się udało a raczej przypadkowo trafiłam na promocje Szczerze powiem że widziałam go u pewnej kobitki i bardzo mi się podobał ale powiedziałam że pewnie drogi no i 200€ za "parasolkę" to nie mało no ale weszłam do sklepu z wózkami patrze a tam wózeczek Maxi Cosi Mila za połowę ceny czyli 99€ więc 400zł nie jest już taką tragedią także wyciągnęłam na drugi dzień męża do sklepu i nawet nie protestował tylko mu się też spodobał Mnie urzekły najbardziej te kółka bo są pojedyncze i skrętne a wózek prowadzi się super. W zestawie mamy śpiworek, folie przeciw deszczową i adaptery do fotelika choć te nam już się nie przydadzą
A co do podnoszenia dupci to dzisiaj był pół dnia na czworaka tak mu się spodobało i bujał się w przód i tył
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie tradycyjnie zakrecony dzien.od rana sprzatanie,pozniej obiad,odebral Dawidka ze szkoły i musiałam iść do apteki po maśc z antybiotykiem bo palca sobie rozwalilam i nie chce mi sie goic cholera...jutro tez dzien pod napięciem,wszystko szybko szybko...ja nie wie
Czy tylko mi czas tak szybko ucieka???mateuszek moj jest taki kochany,robi od wczoraj koci koci hehe,mówi mniam mniam czy jakoś tak a w nocy lobuz;)
Madeline masz racje kto nie ryzykuje ten nic nie ma:) świat do odważnych należy
Kasiulka to masz łatwy start twoj tata tam jest:) moj mąż jeździł kiedyś do Szwecji
Koni to trafilas na dobra przecene szkoda byłoby nie kupić Kochana napewno z kacperkiem wszystko ok nie przejmuj sie juz mamuska;)
Joanna oj żebyś wiedziała przyda mi sie taki wyskok będzie duzo znajomych a ty nie możesz Ali czasem do rodziców podrzucic ????
Madeline
Uciekam myć sie i spać...buziaki papa