BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #596247 przez nati.olsztyn
Koni U nas wszystko dobrze. Ogarnęliśmy się już po infekcjach i ospie. 8 marca byliśmy na zaległym szczepieniu na meningokoki i mój mały klusek waży już 10,5kg.:) Raczkuje jak szalony, wstaje gdzie tylko się da i coraz pewniej chodzi przy meblach.

Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i Wasze Maluchy!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #596293 przez dzidostwo
Joanna no szkoda, bo sie bawic nawet nie bardzo chce:(
tak, listopadówka :) jak sobi oliczyłam to wypada na 18, wiec prawie na moje urodziny :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 9 miesiąc temu #596362 przez Natalia^^
Hej. U nas dzien leci jak szalony!!!

Rozmowa była, oczywiscie do specjalisty nie pojdzie wiec mu powiedziałam że jesli napije sie chocby raz to bedzie musiał sie wyprowadzić. zobaczymy.

U neurologa wszystko dobrze. Rehabilitacja zakonczona definitywnie.

Oj waże juz ponad 100 kg. znowu przytyłam :( ja tak mam że się zażeram jak mam stresy. wolałabym byc w tej grupie co nie je jak sie stresuje. Wzrostu mam 173 wiec może dlatego ale jakos nie uważam siebie za jakąś super wysoką. może dlatego że łukasz ma 193.

Didostwo jak patrzę na suwaczek to sobie przypominam poczatki ciąży :kiss: ahh fajnie było nie powiem. czułam sie naprawde wyjątkowo. A jak rodzina zareagowała?? wiedzą czy czekasz na wizyte u lekarza. Wczoraj obejrzałam wasze zdjęcia ślubne powiem ci że mamę masz śliczną, ale za to teściowa wyglądała przerażająco(tz nie brzydko) normalnie jakby była wściekła.Ptrzepraszam mam nadzieje ze sie nie pogniewasz :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #596369 przez Kasiulka
Długo nie pisałam ale czytam Was codziennie :) na początek najważniejsze- Dzidostwo gratuluję Ci całym sercem! Też bym chciała taką różnicę wieku dla dzieciaków! dzieciaki niemal w tym samym czasie skończą z pampersami, a tak... Ja będę siedzieć w pieluchach 10 lat.... Ech ta kasa :(

Koni u nas Zuzia też cuduje z brzuchem. W nocy kręci sie i układa na brzuch, jak ją karmie to muszę sie ostro nagimnastykowac, bo jeść też chce na brzuchu :D wygladacie super :)

Jutro idziemy na wazenie. Zobaczymy czy trochę przybrał nasz bobas. No i do fryzjera :) a wieczorem idę na basen :)
Straszna u nas dziś zamiec.

Natalia daj znać jak Ci poszła rozmowa, trzymam kciuki !

Magda ale fajnie! U nas Zuzia puszcza sie mebli i stoi chwilę ale do chodzenia jeszcze daleko :)

11 lata 9 miesiąc temu #596371 przez Madeline
Hej kochane.

Ale sie dzieje.

Dzidostwo serdeczne gratulacje. Ja wczoraj robiłam test ale u mnie jedna kreska :)

Koni sliczni jesteście :*

Joanna znam ten bol z teściowymi :/

U nas masakra. Maly chory, 38 stopni, katar leci strumieniami, kaszel i chyba gardło go boli. Na 16:500 mamy lekarza!

11 lata 9 miesiąc temu #596372 przez Kasiulka
Natalia oby wszystko sie ułożyło po Twojej myśli. A ta Twoja waga kłamie chyba :)

11 lata 9 miesiąc temu #596379 przez Kasiulka
Madeleine o kurcze :( zdrowka dla Aleksa :* daj znać po wizycie!
Zdrowka dla wszystkich bobasow!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596431 przez Joanna
ojej...biedny Oluś, zdrówka dla wszystkich dzieciaczków :kiss: :kiss:

ale jestem zadowolona, kupiłam ostatnio drugą zmianę pościeli z ochraniaczem dla Ali z feretti i dzisiaj przysżła...jest piękna, nawet nie wiedziałąm, że aż tak :) na zdjęciach nie widziałam, ze jest miejscami pokryta ozdobną siateczką :)
uadło się kupić w promocji :woohoo:

o taka
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #596434 przez Joanna
natalia aż niemożliwe, może masz wagę zepsutą, co? :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #596436 przez dzidostwo
Natalia :D spokojnie ;p większość osób tak mówi :)

rodzinka jeszce nie wie, ale dziś się dowie, zrobiłam taką karteczkę Amelce o treści "Będę miała rodzeństwo" zawołamy dziadków i powiemy że Amelka ma ważną wiadomość dla nich i jej założymy tę karteczkę, a potem po lampce szampana się napijemy (beze mnie:D)

kupić Ci wagę?? bo coś mi tu nie pasuje :D:D

Kasiulka dokładnie, jak się urodzi dzidzia to Ami będzie mieć 1,5 roku więć nie wielka różnica, razem się będą wychowywać:D

Madeline zdrówka dla Aleksa :*
spodziewałaś się czegośa raczej kogoś, tzn nie tak :D planowaliście , czy po prostu tak sprawdziłas i zrobilas test ?

Joanna pościel śliczna

11 lata 9 miesiąc temu #596440 przez dzidostwo
Natalia :D spokojnie ;p większość osób tak mówi :)

rodzinka jeszce nie wie, ale dziś się dowie, zrobiłam taką karteczkę Amelce o treści "Będę miała rodzeństwo" zawołamy dziadków i powiemy że Amelka ma ważną wiadomość dla nich i jej założymy tę karteczkę, a potem po lampce szampana się napijemy (beze mnie:D)

kupić Ci wagę?? bo coś mi tu nie pasuje :D:D

Kasiulka dokładnie, jak się urodzi dzidzia to Ami będzie mieć 1,5 roku więć nie wielka różnica, razem się będą wychowywać:D

Madeline zdrówka dla Aleksa :*
spodziewałaś się czegośa raczej kogoś, tzn nie tak :D planowaliście , czy po prostu tak sprawdziłas i zrobilas test ?

Joanna pościel śliczna

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596463 przez Joanna
madeline teraz właśnie doczytałam :) podejrzewałaś, że jesteś w ciąży?

dzidostwo świetny pomysł z tą karteczką, opowiedz potem jakie wszyscy mieli miny :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #596471 przez Madeline
Dzidostwo ja biore tabletki, a zdażyło sie, ze wzięłam tabletke kilka godzin później. I trochę sie strachu najadlam, bo miałam dostać niby okres a niby nie bo to były takie plamienia i takie krótkie. Chcialam zrobić dla pewności, bo jakbym była w ciazy to przecież nie mogłabym brać dalej tabletek. Do tego trochę mnie mdlilo. Ale jest ok. Nie kjestem, a jakbym była to powiem Wam ze by było nam bardzo ciężko finansowo, ale cieszylabym sie A Jeszcze gdyby mialabyć dziewczynka to juz w ogole :p

Moj Olus ciągłe spi, pokłada sie, przytula, ma temp 37, kaszle i z nosa mu leci. U nas śnieżyca normalnie. A Ja musze isc wozkiem do tego lekarza, a wieje jak nie wiem. Boję sie ze sie doprawi, A samochodu nie mam a autobusem nie ma sensu bo to jest 3 ulice dalej

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596506 przez Kasiulka
Blue pościel śliczna :) Zuzia też ma z feretti , taką fioletowa z pszczolka.

Dzidostwo aż jestem ciekawa reakcji Twojej rodzinkiv:) ech ciekawe czy mówisz chłopca czy dziewczynkę :)

Madeleine Ty weź zadzwoń po wizytę domową, lekarz musi przyjść za darmo do malego dziecka z gorączka. U mnie w przychodni tak jest, sprawdź u Ciebie.

11 lata 9 miesiąc temu #596701 przez Madeline
Kochane my juz po. Mamy mocne przeziebienie i dostaliśmy antybiotyk i na kaszel, na katar nic. Mam obserwować Olusia bo u takich małych kaszel moze sie raz dwa przerodzić w zapalenie płuc... Ehh

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka