- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
A Oluś boski i już biegać zaczyna! Mój nawet nie raczkuje
Joanna ja mam 3 grupę inwalidzką na kręgosłup i nie powinnam za dużo dźwigać ale przy Kacprze i w pracy nie ma takiej opcji
Eh oby ta baba Cię nie przyjęła
U mnie też 7kg na minusie ale waga mi stanęła choć nie wiem czy nie dostanę teraz okresu bo ostatnio od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze a że karmimy się już tylko rano to sądzę że na dniach się pojawi...
Kasiulka to twój pierwszy okres? Ile razy się teraz karmicie? Ja jeszcze nie miałam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
joanna niepoważni ludzie w tym przedszkolu, mam nadzieje że nie bedziesz musiała tam pracować.
madeline Oluś to naprawdę przystojniaczek, będziesz musiała odganiać dziewczyny od niego
blue u nas Michaś też nie raczkuje, nawet nie siada jeszcze :/ Chociaż pełzanie to opanował do perfekcji i zastanawiam się czy po prostu pełzać mu jest wygodniej, bo ma więcej siły w rękach niż nóżkać.
Kochane, u nas Michaś dostał chyba 3 dniówki. w poniedziałek miał temeperaturke, a od kilku dni pokasływał, więc we wtorek rano poszłam do lekarza. Gardziołko lekko zaczerwienione, dostał vit c. Wczoraj już nie gorączkował, dziś też nie za to pod wieczór dostał wysypki na plecach bardzo dużej i troszkę na brzuszku. Mam nadzieję ze to tylko ta 3dniówka, chociaż kaszelek lekki nadal ma.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My też pełzamy i ostatnio widzę że się do tyłu odpycha Dzisiaj mi dopełzał do kwiatka obracam się a Kacper ma całą rączkę w ziemi
My siedzimy już stabilnie i tylko czasem nam się gibnie, w wózku, leżaczku, foteliku do karmienia często siedzi nie opierając się no i powoli sam się podnosi do siadania
Wydaje mi się że to 3 dniówka bo objawia się temperaturą a kończy wysypką a jedliście coś co mogło go uczulić?
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
my już jesteśmy na nogach, moje dziecko już nie chce tak ładnie spać jak kiedyś
mąż mnie zaskoczył, bo obudziłam się a na stoliku nocnym stoi ogroooomny bukiet tulipanów, a w salonie drugi bukiet dla Alicji
specjalnie po pracy jeszcze pojechał po kwiaty, kochany
Z okazji Dnia Kobiet życzę Wam kochane kobietki zadowolenia z życia, dużo radości z Maluszków i z Waszych mężczyzn
jutro mamy gości, więc za niedługo w porze drzemki zasuwamy na zakupy
Ala właśnie też siedzi bez podparcia i już raz wypadła nam z leżaczka i dzisiaj znowu kombinuje
muszę wybrać jakiś kojec dla niej, bo wszczędzie jej pełno i nic zrobić nie można...
iwonka to na pewno trzydniówka...oby Wam szybko przeszło
koni zmniejszyłaś liczę karmień do minimum to okres ma prawo wrócić niestety a tak dobrze bez niego było, co?
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
A ja tak na szybko bo konczę sprzątanie po tym remoncie niby takie nic a tyle sprzatania. Szok. Wczoraj sprzątałam do 1 w nocy. Bo dziś Łukasz pojechał do pracy, tez mnie zaskoczył bo zostawił Merci z wiadomością na lodówce... Ahhh czasem ma gest
Potem napiszę więcej!
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oj, wiem ile to jest sprzątania po jakiejkolwiek robocie w domu, zawsze pełno pyłu, kurzu i w ogóle...
w sumie jak dzisiaj cały dzień zasuwam, a to zakupy, potem obiad, odkurzyła, umyłam podłogi, wytarłam kurze jeszcze łazienka mi została...i pieczenie ciasta, zrobienie sałatek itd.
a kręgosłup się odzywa niestety chciałam zapisać się na rehabilitację to gnoje mają cały czas tel zajęty, także jestem zła
teraz Ala przysnęła to idę upiec sernik izaura, nasz ulubiony, bo taki mokry
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nam chyba idzie drugi ząbek bo kreska już jest, trzemy dziąsła jeszcze bardziej niż wcześniej, ślinimy się i znowu budzimy w nocy z płaczem...
Poza tym to spóźnione ale wszystkiego najlepszego kobitki
Ja też dostałam kwiatki od męża śliczne herbaciane róże
Kacperek coraz częściej podnosi się sam do siadania z pozycji leżącej Dzisiaj jak go położyłam do przebrania pampersa to sam mi siadł 3 razy
Próbowaliśmy wczoraj budyniu sojowego i brak uczuleń na gluten też nie mamy uczulenia jeszcze tylko jajko nam zostaje ale to musimy poczekać na testy na alergie
A Kacper dzisiaj zjadł maminy obiadek i w końcu sam wkładał sobie do buźki kubeczek z piciem bo do tej pory jak mu dawałam do rączki to nie chciał
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Koni to Kacperek zdobywa dużo nowych umiejętności:-) Super!!!
Joanna a z tym sprzątaniem to jakaś masakra. Ja mam dość, zakwasy mam
pochwalę sie naszym gniazdkiem:-)
To jest sypialnia przed podziałem:-)
A tu już po
A tu myszka miki Jaś jest nią oczarowany
A tu już nasz koncik
To by było na tyle lubie pokoik Jasia
Co myślicie o tej ścianie, bardzo się bałam że to nie wyjdzie ale chyba nie jest żle.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja czekam aż mi właściciel zrobi żaluzję w pokoiku Kacperka i też go przeniosę Z tymże ja sobie nie mogę tak pięknie umeblować bo na swoim nie jesteśmy
A co do umiejętności to faktycznie Kacper z dnia na dzień coraz bystrzejszy Teraz jak jest w leżaczku to w nim siedzi i szura zabawkami po podłodze albo łapie za ławę i wszystko chce z niej ściągnąć aż strach go tan zostawić Chyba muszę do salonu wstawić fotelik do karmienia żeby nie wypadł
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tylko na chwilkę, zaraz zjemy jakieś śniadanie i jedziemy do moich rodziców
wczoraj mój tata miał urodziny, 43 lata skończył
koni gratulujemy nowych umiejętności mnie też Ala zadzwiwia co dzień, strasznie do przodu 'poszły' nasze Szkraby z rozwojem, naprawdę
ja już kupiłam dla Alicji kojec, będzie na dniach, bo jednak z leżaczka potrafi przechylić się do przodu i zastaję ją na ziemiii a nogo zostają owinięte w pasach
strach ją samą na chwilę zostawić, Kombinator mały
natalia przepięknie to wszystko wygląda, bardzo mi się podoba pomysł rewelacyjny, urządziłaś to tak ze smakiem, tak jak ja właśnie lubię
miłego dnia
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Joanna to prawie identycznie jak mój tata:-) a moja mama ma 46. Mamy młodych rodziców.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja w pracy mam maraton, ale byle do wtorku bo od srody mam 5 dni wolnego. Juz sie doczekac nie moge bo zwyczajnie tesknie za moim dzieckiem
Ogolnie to zmeczona jestem i brakuje mi czasu na wszystko Szkoda, ze w Pl nie ulatwiaja matkom tylko musza zostawic swoje maluszki w domu uwazam, ze powinno zostawac sie w domu z dzieckiem do 3 roku zycia, przynajmniej ja bardzo bym chciala.
Olus strasznie teskni i siostrze marudzi caly dzien az ja przyjde. A opiekunka ma byc od 18 marca to ja nie wiem co bedzie. Teraz wszystko jest na mojej glowie, strasznie sie stresuje i przezywam to wszystko i dlatego mam znow bole w klatce piersiowej tzw nerwobole. Ehh...
Moj synus sam juz wstaje gdzie tylko moze i ciagle wola tata tata tata. Mama juz w ogole nie mowi
Natalia super pomysl. Jasio niedlugo obchodzi swoje urodzinki, prawda?
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ależ miałam noc wstawalam do Kacperka chyba z 4 razy bo układał się w poprzek łóżeczka na samej poduszce i musiałam go przewracać bo niania wlaczala ostrzeżenie eh...
Madeline dacie radę A Olus to wyprzedził wszystkie dzieciaczki
Joanna Kacper też robi takie wygibasy w leżaczku i też muszę ogarnąć jego kojec bo strach wyjść z pokoju.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
dawno nie pisałam, ale po prostu nie chiałąm za dużo się ostatnio dzieje... ale czytałam Was regularnie
Amelka bardzo łądnie śpi w nocy czasem się obudzi na herbatkę, rano na śniadanko gotuję jej mleko krowie z kleikiem ryżowym i bardzo łądnie zajada cały talerz, kaszkę jedynie na śnie chyba że waniliowa to zje na śniadanko
Pełza niczym huraggan po podłodze, kubek trzyma sama ale to juz od 2 miesiecy.. siada sama też już dosyć długo, smoczka sama sobie wkłada do buzi
Kojec ma taki
www.mulan.pl/play-baby-design-kojec-lozeczko-turystyczne.html
ale w zasadzie go używałąm przez 2-5 miesiąće, bo teraz woli pełzać
Natalia mieszkanko super lepiej tego wymyśleć się nie dało, jestem pod wielkim wrażeniem:)
Madeline współczuj Ci tej samotnośći, ale chcąć nie chcąc będe tak samo sama jak Ty Sama. Kiedyś pisałam o wylocie do Szkocji i mąż właśnie tam leci i tak za 2-3 miesiące dopiero my do niego
Wcześniej pisałam dłuższą litenie ale mi skasowało, więc jak mi się coś przypomni to napiszę..