BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #578415 przez Koni
Kasiulka no dzisiaj jest równe 7kg od rozpoczęcia diety czyli od 7 stycznia ;) a pochwale się jak będzie co najmniej jeszcze 5kg bo na razie wciąż jestem gruba :( Do lipca muszę schudnąć jeszcze 8kg i wtedy będę ważyć tyle co przed ciążą ;)

A jak idzie odstawianie Zuzi?

magda super że Bartuś już dobrze a katarek może być od zębów ;)

Nam idą dwie dolne jedynki i to chyba na raz bo są dwa przeswity i teraz tylko czekać na ząbki.

Madeline znalazłaś opiekunkę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #578465 przez magda__kielce
Kasiulka wazsadzie to chyba kazdy sie nadaje ja uzywam teraz z farmony taki zielkony z rosmana i zastanawiam sie nad kupnem czego z pateki drozszego ale to chyba zalezy od skory
Ja zawsze mialam tendencje do rozstepow i moj brzuch to pobojowisko po ciazy :silly:

Bartuś troche marudzi mysle ze teraz przez katar ale nie jest duzy

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #578499 przez Joanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tak z innej beczki...nie mogłam się powstrzymać i kupiliśmy dzisiaj Alicji jej własnego 'laptopa' :woohoo: może teraz odczepi się od naszego :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #578500 przez Joanna
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #578501 przez Joanna
i tutaj razem :) Ala oczywiście zapatrzona w swoje odbicie w lustrze :kiss:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #578537 przez Koni
Joanna Ala słodka :) Siedzi już sama czy ciągle się gibie? Kacper mi już siedzi nawet po 30 minut ale zdarza mu się jeszcze gibnąć jak coś chce sięgnąć a tak jest stabilny :)

Na twarzy widać że ci kilogramy poleciały a o reszcie się nie wypowiem bo nie widzę :silly:

Eh ta teściowa dobrze że moja tak daleko :P

A mi głowa pęka :angry: Ostatnio dość często mnie boli :(

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #578546 przez Joanna
koni cieszę się, że coś widać :) a jak spostrzegłaś zmianę, oglądałaś zdjęcia na fb?:)
też się pokaż koniecznie :)
włosy mam już nijakie, za tydzień idę do fryzjera i znowu będę siedzieć 4 h :laugh:

Alicja jeszcze się giba, sama rzadko siedzi :blink: a jak już siedzi to najczęściej między moimi nogami, a teraz ma ciekawsze zajęcie,ćwiczy tzn. przygotowuje się do raczkowania :)

achhh i pomyśleć, że podobało mi się mieszkanie kilka metrów od nich:P
na szczęśći wybraliśmy to drugie ;)

11 lata 10 miesiąc temu #578551 przez Joanna
mnie głowa boli rzadko, ale jak już zacznie to ból się utrzymuje nawet kilka dni...
ale ja jestem taka, że nic nie łykam, dla mnie lekrtstwa to ostateczność :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #578600 przez Koni
Joanna twarz się zrobiła smuklejsza :) Pokazałabyś resztę bo Ala zasłania :)

Ja to jak schudnę jeszcze z 5kg to się pokarze a na razie nie ma jakiś znacznych efektów bo jak wcześniej pisałam to przytyłam w Polsce tak więc miałam dodatkowe 5kg do zgubienia :( Teraz ważę tyle co w na początku 7 miesiąca ciąży czyli 8kg na plusie :( no ale od porodu schudłam już 12,5kg :)

Kacper też próbuje przybrać pozycje do raczkowania, dźwiga się na rączkach jakby pompki robił :) a siedzieć uwielbia i w leżaczku już się zaczyna denerwować :P

Mnie głowa boli tak na migrenę aż mi słabo, niedobrze i oczy mnie bolą :( Wzięłam 2 paracetamole bo nic innego nie mogę ale nie chce przejść. Idę się myć i spać bo jutro znowu do pracy :S

11 lata 10 miesiąc temu #578607 przez rybka19834
Hej mamuski!
Ja dopiero z pracy wróciłam jest 22 godz :/ taka zmęczona jestem ze masakra...ale jutro wolne Wiec zamierzam jechac jutro na zakupy I kupujcie sobie cos na poprawienie humoru na pewno potrzebuje dżinsy i cos fajnego bo za 2 tyg moja siostra urodziny wyprawia:) juz nie mogę sie doczekać dzieci jadą na noc do moich rodziców a ja imprezuje:)
Moj Mateusz to jest taki żywy ze poprostu szok.raczkuje po całym domu a mało tego trzyma sie czegoś i wstaje sobie i wszystko mi ściąga...w czwartek sprzatalam i w sekundzie podlecial i wylal mi całe wiadro z woda na dywan masakra...a ze szedł mi okres i mialam burze hormonow to sie rozplakalam ze złości :P

Joanna,koni gratuluje silnej woli:) ja moze zacznę biegać jak sie ciepło zrobi...przytylam tez troche i zle mi z tym...

Koni moja tesciowka tez za oceanem...OMG całe szczęście :)

Joanna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mateo nie śpi nadal w nocy :( wogole to wyskoczyly mu juz jakiś czas temu krostki przy ustach lekarz mówi ze to od śliny i dała maśc ale sterydowa i nie chce jej uzywac...jak wstaje po nocy to wtedy jest ok nie ma nic a w ciagu dnia masakra...uciekam dziewczynki..pa :)

11 lata 10 miesiąc temu #578622 przez Madeline
Hej kochane.

Pisze dopiero dzis bo co chwila miałam wczoraj spotkania z opiekunkami. Masakra. Jedna była młoda i pierwsze pytanie jakie mi zadala czy maly jest z wpadki i czemu tak szybko matka jestem i mam meza :/ masakra w ogole sie malym nie interesowała. Ale znalazłam w wieku 37 lat gdzie wychowala 2 swoich dzieci i jest chetna. W srode lub w czwartek wpadnie na kawe zeby maly sie przyzwyczail do niej.

A mój maly ogolnie zrobił sie niejadek, bo mało je tylko dużo pic chce. WCzoraj butli na noc w ogole niechcial to zrobilam mu kaszke bo od 15 nic nie jadł. Zjadł moze kilka łyżek i nic. No to poszedl spac ale juz o 2 sie obudził bo bardzo głodny był. Nie wiem co mu jest. Nigdy nie było takiego problemu.

Maz dostal umowę narazie do 15 maja i jest tam zadowolony. ZObaczymy jak dalej.

PRzepraszam ale maly juz placze i nie dam rady odpisać wam

11 lata 10 miesiąc temu #578645 przez magda__kielce
Joanna Ja tez uwazam ze powinnas ja olac skoro tak puzno sie zapowiada kawa,herbata i skoro do dziecka przychodzi to od drz mala jej na rece:)

U nas nadal katarek ale nie jest zle:)
Bartuś tez nam molestuje laptopa :silly:

Joanna a czemu tak dlugo u tego fryzjera?????

11 lata 10 miesiąc temu #578708 przez Kasiulka
Koni obawiam się że u mnie z tym odstawianiem będzie to dłużej szło niż u Ciebie :( Na razie nic nie ruszyło się do przodu - Zuzia domaga się piersi nawet jak jest najedzona - nie potrafi bez niej zasnąć. Nie wiem jak to będzie na prawdę. Cały raz 3-4 razy dziennie ją karmię (dodam że mam już pogryzione piersi i płąkać mi się chce jak mam ją karmić.)

Joanna !!!!!! JAK PIĘKNIE WYGLĄDASZ!!! a Alunia jaka już Panienka :) fajnie z tym laptopem wygląda :)
Ja też nie łykam żadnych leków, a przeciwbólowych zwłaszcza :)

rybka u nas Zuziak też miał takie krostki od śliny to na noc smarowałam sudokremem i w 2 dni zniknęło :)

Madeline niezły numer ta opiekunka :D hahahaha :D no co za debilka :P dorze że ta druga Ci się spodobała. Kurcze ciekawe jak Mały będzie na nią reagował.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #578821 przez Madeline
Kasiulka no mowie Ci, masakra. Dziewczyna w moim wieku a nie wiem co ona w glowie ma. Dalam jej malego na rece to tylko chwile i zaraz mi go oddala. No masakra. Tymi pytaniami mnie rozwalila :D mam nadzieje, ze z ta Pania bedzie lepiej, pierwsze wrazenie jest wrecz bardzo dobre, zajmowala sie swoimi dziecmi i chyba jakims niepelnosprawnym, takze to tez jest duzy plus. My złapałysmy od razu kontakt, no ale ciekawe jak bedzie dalej. Jestem dobrej myśli, choć wiadomo nigdy nie znajdę nikogo idealnego... Najlepiej to chcialabym z malym zostać.

Joanna pieknie wygladasz.

Kasiulka ciężko pewnie bedzie Zuzie odzwyczaic od cyca, bo ona traktuje go moze jak smoczka?

11 lata 10 miesiąc temu #578857 przez Kasiulka
madeline dokładnie moja pierś to smoczek :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka