BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #574933 przez magda__kielce
Hej u nas dzis kiepsko Bartuś zrobil dzis 5 razy kupke, i zacczelam sie martwic bo u niego jeedna to norma, malo tego nie che spac co chwila mi sie budzi i poplakuje:( martwie sie mam nadzieje ze to od zabkow a nie nic innego
mam prosbe opomysly na deserki wlasnego wyrobu lub przekonski bo skonczyly mi sie pomysly na obiady tez mie sie koncza:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #575016 przez Natalia^^
Witam się wieczorkiem.

Widzę że nasze dzieci mają podobny czas na zęby. Szkoda że tak to przechodzą. :(

Od jutra mieli zacząć stawiać sciane ale niestety, oczywiśćie fachowcy mają czas na wszystko.Ahhh a mogłam jeszcze spać wygodnie w sypialni. A ciśniemy się na kanapie.

Co myślicie o budyniu dla naszych maluchów, albo o miodzie?? Bo nie wiem właśnie czy zamienic cukier w budyniu na miód??? A co z mlekiem na krowim???
Ja ostatnio dałam Jasiowi kilka łyżeczek kisielu co o tym myślicie???

Koni ja to nie mogę wyjść z podziwu jak "dorośle" Kacperek wygląda:-)

Joanna tobie to troszkę zazdroszczę tak racjonalnie do wszystkiego podchodzisz i taki masz poukładany dzien. Ja to muszę się zmuszać do sprzątania zakupów ahhh nie wiem może ta zima tak na mnie działa :side:

kasiulka biedna mała, ja wiem jak to cięzko nie reagować na płacz dziecka. Jaś dużo wymusza, i kiedy wkładam go do łóżeczka to wyciąga rączki i tak płakunia że czesto nie wytrzymuję i mu ulegam. :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #575060 przez Joanna
natalia hihi mam pukładany dzień, bo nie mam nic innego do roboty :lol: kura domowa ze mnie :side: to zabawne, ale to właśnie Ty mi się wydajesz taka poukładana :)
Kochana wiem, że miodu nie podaje się dzieciom poniżej roku
a jak gotujesz budyń, na mleku krowim?
kisielek gotowałam raz na bobofrucie z mąką ziemniaczaną, jutro planuję ugotować Alicji ponownie :)

magda to mogą być objawy ząbkowania :( rozumiem, że innych objawów nie ma?

moja Ala jak widzi komputer to szału dostaje, zrobi wszystko aby do niego dojść :laugh:
dlatego znalazłam taką grającą zabawkę pianinko/kompueterk i chyba jej kupię to da nam może święty spokój :blush:

dziewczynki jak to u Was jest z zabawami? bo moja Ala jednak przez 3/4 czasu sama się bawi :)

11 lata 10 miesiąc temu #575216 przez Natalia^^
No właśnie nie wiem co z tym miodem zrobić, bo Jaś już pił mleko z miodem kilka razy, nic mu nie było ale boję się trochę. Nie wiem może wystarczy ograniczyć cukier do budyniu???
A budyń robiłam na mleku krowim. 2 % ale może powinnam na mleku Bebiko??

Joanna z tym kisielkiem na soczku to świetny pomysł, to dużo zdrowsze. To już wiem że tego zwykłego mu nie bede robić.
Ja nie jestem poukładana, jestem roztrzepana, niespokojna dużo rzeczy mogę robić ale zmywanie i generalnie porządki w kuchni to dla mnie koszmar.

Zabawa u nas wygląda podobnie jak u was, z tym że Jaś ucieka mi już po całym domu i ściąga z mebli no i właśnie zaczął sie wspinać :woohoo: Teraz mam łóżeczko w dużym pokoju i to jest moje wybawienie bo bawi sie w nim :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #575263 przez magda__kielce
Hej kochane potrzebuje rady bartek od wczoraj zrobil jeszcze 4 kupki czy to porta do lekarza????????
co sadzicie niewymiotuje niema goraczki

11 lata 10 miesiąc temu #575276 przez Kasiulka
magda a jak te kupki wyglądają? zmieniałaś mu ostatnio diete? podajesz wieksza ilosc jedzenia?

11 lata 10 miesiąc temu #575278 przez magda__kielce
Kasiulka nie jadl nic nowego mleka tez nie zmienialam,kupki sa dosc luzne zolte

11 lata 10 miesiąc temu #575280 przez nataleczka_92
Magda ja bym nie szła bo pediatra na kupki Ci nic nie poradzi. A jeśli są luźne a nic nowego nie podawałas to napewno ząbki. Pewnie u was górne- a tu zawsze jest większy ból bo jedynki są większe niż te na dole. Ja bym tylko dokupiła dicoflor w aptece żeby się Bartus nie odwodnił albo dawaj mu dużo pić,bo takie częste kupy mogą prowadzić do odwodnienia.

11 lata 10 miesiąc temu #575282 przez magda__kielce
staram sie dawac nu pic co troche ale ni bardzo chce
Mam adzieje ze to zaby bo juz zaczynam fisiowac jak narzie czekam jakm

11 lata 10 miesiąc temu #575293 przez magda__kielce
Wlasnie polozylam malego na drzemke choc niebylo latwo ale ledwo juz stal na nozkach bo o 6 juz niespimy moze mu bedzie lepij po spanku

11 lata 10 miesiąc temu #575298 przez Kasiulka
Skoro kupki żółte to się nie martw, faktycznie to raczej na ząbki. Dobrze że się bobas zdrzemnął, na pewno lepiej się poczuje. Tylko wmuszaj w niego wodę.

11 lata 10 miesiąc temu #575310 przez magda__kielce
Staram sie co chwilke dawac mu pic choc protestuje:) terz troszke sie napil przed snem
Powiem wam ze myslalam ze jestem opanowan i potreafie sobie radzic ale dzis jakos chisteryzuje:( juz w nocy byl probem niespie od4 bo co troche sie budzil mam nadzieje ze to zeby:( czekam do 14 jak bezie tak dalej to chyba pojade do lekarza, nie chce zostac na noc bez konsultacji jesli sie nie poprawi do tego szukam w neci informacji i pisza straszne rzeczy wiec przestalm juz czytac:(
Pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu #575416 przez Madeline
Hej kochane

No i jestem sama :( Ehh... Jeszcze na sam wyjazd opiekunka nam odmowila i znow zaczynam poszukiwania... Dzis ma przyjsc dziewczyna w moim wieku (23 lata), ale nie zajmowala sie takim malym,tylko 3/4 latkami. No nie wiem, a juz praktycznie nie mam nikogo innego. No zobaczymy jak wypadnie.

Na face dodałam filmik, bo udało mi się nagrać Olusia jak mówi "tata" :D

11 lata 10 miesiąc temu #575462 przez magda__kielce
A u nas dalej bez poprawy po drzemce znowu byla kupa wodnista dalm mu probiotyki i staram sie wmuszac mu pice:(

11 lata 10 miesiąc temu #575555 przez iwonka_wwa
MAGDA a Bartus tez mial wvzesniej twarde kupki i zaparcia? Bo Michas tak mial i pewnego dnia zrpbil 4 luzne wodniste kupki, nastepne kilka dni tez tak bylo i teraz rpbi od 1 do 3 kupek dziennie- juz twardsze ale papkowate. Mysle ze sie przystosowal. Ale te pierwsze kilka dni to robil takie rzadziochy jak za noworodka. Moze Bartusiowi tez zaczyna sie ukladac stad tak duzo luznych kup. Ale kontroluj temperature i jak nie chce wody to soczek herbatka albo nawet mleczko zeby jednak pil. A apetyt ma normalny?
Jesli poza kupkami nic suie nie dzieje to raczej wszystko ok. Ale jesli Ciebie to uspokoi to idz do lekarza-na pewno nie zaszkodzi.

Kochane a ja sie nie odzywam, bo Michas mi wcale w dzien nie spi. Zdrzemnie sie 30 min w wozku na spacerze a potem nic. Caly czas musze s nim byc- nie moge ani sprzatnac ani ugotowac. Fakt ze nocki ladnie przesypia bo od 21-22 do 7-8 ale jak on w koncu pojdzie spac to ja dprzatam dopiero pol nicy i wstaje jak zombie. Glowa mnie non stop boli, chyba ze zmeczenia.. .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka